Fundaţia de Abilitare Speranţa: I am enough – integrarea copiilor cu dizabilităţi prin sport
stransa24,115RON
proiect22,800RON
din proiect105.8%
donatii65
Proiectul urmărește creșterea accesului la programe și competiții sportive pentru copiii și tineri cu dizabilități, prin accesul gratuit la antrenamentul individual pentru 10 sportivi, copii cu dizabilitati. Fundatia de Abilitare Speranta isi propune demostrarea abilitatilor sportivilor cu dizabilitati care participa la competiții sportive de tip Special Olympics.
DURATA: octombrie 2020 – martie 2021
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Fundaţia de Abilitare „Speranţa” este organizaţie neguvernamentală cu 27 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei. În ultima perioadă s-a axat și pe procesul de dezinstituționalizare și sprijinirea persoanelor cu dizabilități după părăsirea instituților în drumul lor spre o viață independentă în comunitate.
De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat la nivel local, ȋn sprijinirea copiilor, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinţilor și cadrelor didactice. De ceva vreme, am făcut pasul către un alt nivel, ȋnregistrând impact la nivel naţional, prin elaborarea de politici educaţionale adecvate, elaborând chiar Metodologia de înfiinţare, organizare și funcţionare a Centrelor de Abilitare și Suport Educaţional pentru copii și tineri (C.A.S.E.). In ultimul timp am dezvotat un serviciu nou care aduce la lumina procesul dezinstitutionalizare si care indruma persoanele cu dizabilitati care ies din institutiile statului sa traiasca independent in comunitate.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
Conform statisticilor oficiale, România numără peste 80.000 copii cu dizabilități, la care se adaugă și un număr considerabil de cazuri nedeclarate. Accesul acestora la educație, cultură și activități sportive este limitat. Concursul de înot Cupa Speranței este o demonstraţie ca abilitatea unui copil, indiferent de dizabilitatea lui, este ceea ce contează, este ceea ce construieşte în evoluţia fiecăruia dintre noi: copil, tânăr, părinte, voluntar, terapeut, profesor, vecin, comunitate, sistem.
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
Saptamanal, fiecare sportiv va beneficia de o ora de antrenament pe zi. Cei 10 copii au nevoie de antrenament pentru a isi pastra conditia fizica pentru a se ridiica la nivelul de campioni Special Olympics. Indiferent daca antrenamentul este fata in fata sau online, miscarea este obligatorie pentru ei. Antrenorul lor, kinetoterapeutul Fundatiei de Abilitare Speranta Marius Parjol este mai mult de cat un profesionist, este prietenul acestor sportive care impreuna sunt Ambasadorii Sperantei. Munca lor in echipa aduce in comunitate un exemplu de integrare si dovedeste ca daca oferi afectiune si descoperi abilitatile fiecarui copil, reusesti cu siguranta.
Antrenamentul fiecarui copil se va desfasura in cele mai bune conditii igienico-sanitare. Sala este dotata cu echipamentele necesare unui antrenament performant.
Organizarea managementului de proiect și planificarea desfășurării proiectului.
Managementul proiectului va fi asigurat de către Fundația de Abilitare ”Speranța”, care va urmări implementarea eficientă a activităţilor, în conformitate cu graficul de activităţi şi cu prevederile contractului de finanţare şi ale legislaţiei aplicabile.
La sfarsitul proiectului, vom face un video motivational pentru a promova ideea de a descoperi abilitatile copiilor cu dizabilitati si pentru a le da o sansa sa se integreze in comunitate. Filmul va vi diseminat pe retele de socializare.
Resurse necesare:
– Locatie pentru desfasurarea antrenamentului
– Materiale sportive pentru antrenament
– Antrenor
– Echipament
– Voluntari
CE REZULTATE PROMITEM?
- 10 sportivi, copii cu nevoi speciale vor putea concura pregatiti pentru concusurile Special Olympics
- Impactul social prin care comunitatea va intelege ca orice copil are abilitati, trebuie doar sa fim deschisi sa le descoperim. I am enough, fara etichete, fara prejudecati, viata este mai simpla pentru toti. Asa este sanatos sa gandim si astfel lumea ar fi mai buna.
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?
Proiectul I am enough îşi propune să arate comunităţii abilităţile copiilor cu dizabilităţi, care prin sport se simt în elementul lor. Aceşti copii sportivi fac performanta şi sunt campioni. Societatea romanesca continua sa puna etichete şi integrarea copiilor cu dizabilităţi este dificila, punându-se o presiune uriaşă pe aceşti copiii, încă de mici. Aceştia încearcă să demonstreze în fiecare zi ca pot, iar noi, prin acest proiect dorim să arătăm că ei sunt (ENOUGH) suficient cât să ne bucuram împreună de realizărilele lor, de zâmbetele lor, de reuşitele lor. Ei sunt suficient pentru cei dragi şi noi toţi putem să ne îndreptăm spre ei şi să îi acceptam pur şi simplu, pentru ca sunt suficient de buni ca să merite respectul nostru pentru orele de terapie, efortul lor zilnic de a se integra, de a fi acceptaţi şi iubiţi. Toţi copiii sunt minunaţi şi dacă suferă, este resposabilitatea noastră.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
- Fundația ”Special Olympics” (calitatea concursului);
- Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara (20 de voluntari);
- Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 (10 copii sportivi).
OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION
Costuri antrenament: 14.000 lei
Chirie sală: 3.000 lei
Realizare video motivațional: 2.000 lei
Costuri de organizare și administrare Timotion: 3.800 lei
FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE