|   Inscriere 

Fundaţia de Abilitare Speranţa: I am enough – integrarea copiilor cu dizabilităţi prin sport

Suma
stransa
24,115RON
Target
proiect
22,800RON
Procentaj
din proiect
105.8%
Numar
donatii
65

Proiectul urmărește creșterea accesului la programe și competiții sportive pentru copiii și tineri cu dizabilități, prin accesul gratuit la antrenamentul individual pentru 10 sportivi, copii cu dizabilitati. Fundatia de Abilitare Speranta isi propune demostrarea abilitatilor sportivilor cu dizabilitati care participa la competiții sportive de tip Special Olympics.

DURATA: octombrie 2020 – martie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Fundaţia de Abilitare „Speranţa” este organizaţie neguvernamentală cu 27 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei. În ultima perioadă s-a axat și pe procesul de dezinstituționalizare și sprijinirea persoanelor cu dizabilități după părăsirea instituților în drumul lor spre o viață independentă în comunitate.

De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat la nivel local, ȋn sprijinirea copiilor, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinţilor și cadrelor didactice. De ceva vreme, am făcut pasul către un alt nivel, ȋnregistrând impact la nivel naţional, prin elaborarea de politici educaţionale adecvate, elaborând chiar Metodologia de înfiinţare, organizare și funcţionare a Centrelor de Abilitare și Suport Educaţional pentru copii și tineri (C.A.S.E.). In ultimul timp am dezvotat un serviciu nou care aduce la lumina procesul dezinstitutionalizare si care indruma persoanele cu dizabilitati care ies din institutiile statului sa traiasca independent in comunitate.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Conform statisticilor oficiale, România numără peste 80.000 copii cu dizabilități, la care se adaugă și un număr considerabil de cazuri nedeclarate. Accesul acestora la educație, cultură și activități sportive este limitat. Concursul de înot  Cupa Speranței este o demonstraţie ca abilitatea unui copil, indiferent de dizabilitatea lui, este ceea ce contează, este ceea ce construieşte în evoluţia fiecăruia dintre noi: copil, tânăr, părinte, voluntar, terapeut, profesor, vecin, comunitate, sistem.

 

 

 

 

 

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Saptamanal, fiecare sportiv va beneficia de o ora de antrenament pe zi. Cei 10 copii au nevoie de antrenament pentru a isi pastra conditia fizica pentru a se ridiica la nivelul de campioni Special Olympics. Indiferent daca antrenamentul este fata in fata sau online, miscarea este obligatorie pentru ei. Antrenorul lor, kinetoterapeutul Fundatiei de Abilitare Speranta Marius Parjol este mai mult de cat un profesionist, este prietenul acestor sportive care impreuna sunt Ambasadorii Sperantei. Munca lor in echipa aduce in comunitate un exemplu de integrare si dovedeste ca daca oferi afectiune si descoperi abilitatile fiecarui copil, reusesti cu siguranta.

Antrenamentul fiecarui copil se va desfasura in cele mai bune conditii igienico-sanitare. Sala este dotata cu echipamentele necesare unui antrenament performant.

Organizarea managementului de proiect și planificarea desfășurării proiectului.

Managementul proiectului va fi asigurat de către Fundația de Abilitare ”Speranța”, care va urmări implementarea eficientă a activităţilor, în conformitate cu graficul de activităţi şi cu prevederile contractului de finanţare şi ale legislaţiei aplicabile.

La sfarsitul proiectului, vom face un video motivational pentru a promova ideea de a descoperi abilitatile copiilor cu dizabilitati si pentru a le da o sansa sa se integreze in comunitate. Filmul va vi diseminat pe retele de socializare.

Resurse necesare:
– Locatie pentru desfasurarea antrenamentului
– Materiale sportive pentru antrenament
– Antrenor

– Echipament
– Voluntari

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

  • 10 sportivi, copii cu nevoi speciale vor putea concura pregatiti pentru concusurile Special Olympics
  • Impactul social prin care comunitatea va intelege ca orice copil are abilitati, trebuie doar sa fim deschisi sa le descoperim. I am enough, fara etichete, fara prejudecati, viata este mai simpla pentru toti. Asa este sanatos sa gandim si astfel lumea ar fi mai buna.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Proiectul I am enough îşi propune să arate comunităţii abilităţile copiilor cu dizabilităţi, care prin sport se simt în elementul lor. Aceşti copii sportivi fac performanta şi sunt campioni. Societatea romanesca continua sa puna etichete şi integrarea copiilor cu dizabilităţi este dificila, punându-se o presiune uriaşă pe aceşti copiii, încă de mici. Aceştia încearcă să demonstreze în fiecare zi ca pot, iar noi, prin acest proiect dorim să arătăm că ei sunt (ENOUGH) suficient cât să ne bucuram împreună de realizărilele lor, de zâmbetele lor, de reuşitele lor. Ei sunt suficient pentru cei dragi şi noi toţi putem să ne îndreptăm spre ei şi să îi acceptam pur şi simplu, pentru ca sunt suficient de buni ca să merite respectul nostru pentru orele de terapie, efortul lor zilnic de a se integra, de a fi acceptaţi şi iubiţi. Toţi copiii sunt minunaţi şi dacă suferă, este resposabilitatea noastră.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

  • Fundația ”Special Olympics” (calitatea concursului);
  • Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara (20 de voluntari);
  • Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 (10 copii sportivi).

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Costuri antrenament: 14.000 lei

Chirie sală: 3.000 lei

Realizare video motivațional: 2.000 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion:  3.800 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

PARJOL MARIUS , din echipa Ambasadorii Sperantei

Numele meu este Marius Parjol si de cativa ani antrenez o echipa de campioni in cadrul Fundatiei de Abilitare Speranta. Am descoperit abilitatile acestor copiii speciali si de atunci am fost de neoprit. Am participat la zeci de concursuri nationale si internationale obtinand rezultate foarte bune, mai ales la inot. Echipa Ambasadorii Sperantei a prins aripi si vrem sa aratam tuturor ca integrarea prin sport este solutia. I am enough este un proiect de suflet in care cred si sunt convins ca in jurul nostru se vor strange oamenii care s-au saturat sa traiasca asa cum le spun altii sa o faca, cei care nu mai vor sa puna etichete care dor, cei care ne accepta asa cum suntem, chiar daca nu suntem perfecti. Suntem suficent cat sa fim fericiti impreuna, sa ne bucuram de fiecare realizare, sa fim tristi sau suparati cand nu reusim. Va asteptam sa alergati cu noi sau sa donați în contul meu de campion, pentru ca suntem fericiti cand vedem ca suntem sustinuti sa mergem mai departe!

Suma stransa: 690 lei


Similie Marius , din echipa Ambasadorii Sperantei

Buna, numele meu este Marius și sunt Kinetoterapeutul Fundației de Abilitare “Speranta”. Prin munca și dăruirea mea am descoperit aceasta lume minunata a acestor copii deosebiți. Anul acesta am decis sa aducem din nou zâmbetul și fericirea pe chipul copiilor speciali. Alege și tu sa ieși din rutina zilnică susținând cauza noastră “I am enough- Integrarea copiilor cu dizabilități prin sport”!! Poți dona in contul meu de campion sau te poți alătura echipei Ambasadorii Sperantei alergând la una din cursele Timotion!!
Sustine progresul copiilor din interiorul Fundației de Abilitare Speranța!

Suma stransa: 425 lei


Stefan Cojocnean , din echipa Ambasadorii Sperantei

Ma numesc Stefan Cojocnean si sunt antrenor, multiplu recordman mondial în sporturi extreme si Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara. Doresc să transmit societății un semnal pozitiv în ceea ce privește integrarea copiilor cu dizabilități prin educație-fizică adaptată in școli și sport conferindu-le acestora încredere în sine, sentimentul propriei identități și de apartenență.Am ramas impresionat și imi doresc ca integrarea copiilor cu dizabilități din România să devină o politică de stat precum este în Dubai unde există politici, strategii și acte normative aferente acestui domeniu iar instituțiile abilitate le aplică cu strictețe.Ca antrenor am reușit să recuperez copii cu o motricitate foarte scăzută, copii cu retard mental și chiar și o fetiță de 11 ani care avea 33 de operații la membrele inferioare, iar toți acestia au reușit să practice sportul pe Skyrunners la un nivel  ridicat. Sustin misiunea Fundatiei de Abilitare Speranta care de 27 de ani pune accent pe abilitatile copiilor cu dizabilitati. In fiecare dintre noi exista un potential care asteapta sa fie descoperit si explorat. Concursul I am Enough este o demostratie a sportivilor cu dizabilitate sau nu, care au multe in comun: toti inoata, toti muncesc, toti sunt campioni. 

Suma stransa: 50 lei


Mirabela Blidariu , din echipa BeePower

Numele meu este Raissa Andreea Hojda. Iubesc sportul si de aceea practic atletismul reprezentand cu succes Timisoara si Romania in cadrul mai multor campionate nationale si mondiale. I am enough este proiectul in care cred si pe care va invit sa il sustineti alaturi de mine.
Fiecare dintre noi are abilități! Fundatia de Abilitare Speranta este o organizație care integrează copiii cu nevoi speciale, lucrând cu abilitățile lor. De ce sa nu ii vedem pe cei din jurul nostru asa cum sunt, fără sa ii comparam sau sa le punem etichete? Sportul ne ajuta sa ne depasim limitele, sa scoatem ce este mai bun din noi. Ce mod mai frumos de a integrara copiii cu dizabilități decât prin sport? I am enough este un proiect în care cred și avem nevoie ca susținerea tuturor pentru ca toți copiii sa își găsească locul în comunitate, acolo unde le este locul.

Suma stransa: 20 lei


Donatii directe

Hamilton Central Europe 20,000 RON Echipa Hamilton Central Europe este aici, părtașă la povestea Fundației de Abilitare Speranța. Pentru că membrii acestei fundații ne demonstrează continuu că sportul ne eliberează de etichete și prejudecăți. Facem bine împreună! 
Carmen Munteanu 30 RON  
TODEA Vlad-Virgiliu 10 RON  
Silvia Todea 10 RON  
David Ludnai 30 RON  
Previous Next