|   Inscriere 

Asociaţia Lindenfeld: Descoperim lumea din afara centrelor de plasament!

Suma
stransa
4,255RON
Target
proiect
12,000RON
Procentaj
din proiect
35.5%
Numar
donatii
62

200 de copii si tineri institutionalizaţi şi din centre de zi din Timişoara, Recaş şi Lugoj vor participa la cel putin 25 de ieşiri educative şi excursii alături de voluntari care le-au devenit prieteni şi îi încurajează la fiecare pas. În mici grupuri de exploratori vor merge la teatru, la film, la muzee, în parcuri de aventura, în drumeţii în natura sau la obiective turistice din zona. Pentru o mai buna integrare, copiii şi tinerii au nevoie de experienţe în afara mediului centrelor care să îi formeze, de interacţiune cu oameni care le devin modele şi le arata cum sa se comporte în societate. Ieşirile sunt preferatele copiilor pentru că se simt liberi şi relaxaţi, iar activităţile sunt alese în funcţie de interesele şi pasiunile lor. La ieşiri sunt însoţiţi de voluntarii Ajungem MARI, cu care lucrează săptămânal în centre în cadrul sesiunilor interactive de pregătire şcolară şi dezvoltare personala. 150 de voluntari sunt implicaţi săptămânal în cadrul programului educational Ajungem MARI în educaţia copiilor din Timiş şi ei ii vor ghida si incuraja pe copii la ieşiri si excursii, astfel încat aceste experienţe sa le crească stima de sine şi să le dezvolte abilităţile de comunicare. În urma experienţelor în afara centrelor este consolidata relaţia de prietenie intre voluntari şi copii şi se îmbunătăţesc şi rezultatele pregătirii şcolare alături de voluntari.

DURATA: noiembrie 2020 – mai 2021 (în funcție de restricțiile impuse la nivel național)

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld susține pe termen lung  copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate pentru a AJUNGE MARI, adulți responsabili și independenți. Ajungem MARI este singurul program la nivel național care sprijină copiii și tinerii instituționalizați pe termen lung și prin activități săptămânale.

Lucrăm cu peste 2.200 de copii și tineri de 3-20 de ani din centre de plasament, centre de zi, apartamente de tip familial sau din sistemul de asistență maternală, în parteneriat cu instituțiile de stat (DGASPC – Direcţiile de Protecţie a Copilului) și centre private din Bucureşti şi 24 de judeţe.

Programul cuprinde mai multe proiecte şi activități:

  • sesiuni săptămânale de pregătire și recuperare școlară cu voluntari;
  • ateliere creative, workshop-uri de dezvoltare personală;
  • excursii și ieșiri recreative și educative în afara centrelor;
  • tabere de dezvoltare personală;
  • cursuri vocaționale și de calificare;
  • consiliere vocațională, orientare profesională;
  • educație financiară, pentru sănătate, civica, informatica;
  • consiliere, terapie prin joc, sand therapy, logopedie.

Copiii și tinerii cu care lucram au mult potențial, dar puțină încredere în forțele proprii și sunt afectați de separarea de familie și creșterea în instituții. Ei au nevoie de relații cu adulți care să le devină prieteni și modele, să le ofere sprijin și încurajare, să le deschidă oportunități și să îi motiveze să își continue educația.

 

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Beneficiarii proiectului sunt 200 de copii şi tineri instituţionalizaţi şi din medii defavorizate, înscrişi în sistemul de protecţie a copilului în judetul Timiş din mai multe localităţi: Timişoara, Recaş, Lugoj. Ei au între 4 şi 19 ani şi sunt beneficiari ai sistemului de protecţie sociala de stat sau aparţin de centre private. Copiii urmează şcoli normale sau speciale, dar au mari lacune în învăţare şi sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, căzând pradă foarte uşor tentaţiilor şi pericolului de a abandona şcoala.

Copiii instituţionalizaţi au suferit trauma abandonului şi a separării de familie şi se simt singuri, descurajaţi, vinovaţi, incapabili, fără valoare şi fără viitor. Stresul constant la care au fost supuşi le afectează capacitatea de învăţare, de concentrare şi de relaţionare. Sunt foarte vulnerabili, se confruntă cu dificultăți în privința integrării în societate, întâmpină diferite probleme emoționale și cad ușor pradă tentațiilor (consum de substanțe, comportamente sexuale riscante, abandon școlar, etc).

De aceea ne dorim sa le oferim acestor copii experienţe frumoase în afara centrelor care să contribuie la creşterea stimei de sine, integrarea lor sociala şi dezvoltarea personala şi la formarea deprinderilor de viaţă.

Vrem să organizăm ieşiri educative la teatru, film, muzee, parcuri de aventura, activităţi sportive, ştiinţifice (experimente), ateliere creative şi dezvoltare personala pentru a sprijini copiii din centrele de plasament din Timiş şi a-i ajuta sa descopere lumea din afara centrelor. Astfel copiii vor căpăta încredere în ei, vor învăţa să se poarte în societate, îşi vor dezvolta abilităţile de socializare, de comunicare şi de lucru în echipa, vor descoperi şi  vor deveni mai conştienţi de lumea din jurul lor, vor învăţa sa se orienteze în spaţiu. Prin aceste ieşiri voluntarii leagă o relaţie mult mai strânsă, cu copiii ceea ce ii determină să fie mai deschişi, mai cooperanţi şi mai dornici să lucreze şi să participe la şedinţele de pregătire şi recuperare şcolară cu aceiaşi voluntari.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Voluntarii Ajungem MARI Timiş vor identifica, cu ajutorul coordonatorului local şi al echipei de coordonare din Bucureşti, activităţi interesante pentru copiii şi tinerii institituţionalizaţi din Timişoara, Recaş şi Lugoj şi vor organiza ieşiri educative şi excursii. La fiecare ieşire participa în medie 10 copii grupaţi în funcţie de vârsta, centru şi interese, alături de voluntari şi educatori. Voluntarii merg la centru sa ii ia pe copii si ii duc la activitate, unde pot sa participe alături de ei sau sa ii incurajeze si motiveze la final. Ieşirile pot fi la film, teatru, spectacole pentru copii, muzee, ateliere pentru copii etc. Este asigurat transportul cu microbuzul la activitătile din afara oraşului. Voluntarii încearcă să obţină reduceri şi gratuităţi din partea furnizorilor educationali şi a transportatorilor. În funcţie de durata ieşirilor, le asiguram copiilor gustări sau masa de prânz. Vor participa la ieşiri toţi cei 200 de copii pe parcursul celor 7 luni cel putin o data.

Activitatea voluntarilor Ajungem MARI Timiş este coordonata de o echipa de 4 voluntari foarte implicaţi şi bine organizaţi, cu experienţă deja de câteva module de voluntariat, care pot să gestioneze partea de organizare şi logistică pentru ieşirile şi excursiile pe care dorim sa le facem în beneficiul copiilor şi tinerilor.

Avem deja o echipa foarte mare de voluntari în judeţul Timiş, peste 150 de oameni minunaţi care sprijină săptămânal copiii din centrele de plasament din Timişoara, Recaş şi Lugoj. Ei împreună cu cei 4 coordonatorii locali Ajungem MARI Timiş vor veni cu propuneri şi sugestii de ieşiri, excursii, ateliere creative şi de dezvoltare a abilităţilor, organizate în afara centrelor, evenimente culturale şi sportive, parteneriate cu diferite instituţii sau spaţii de joaca la care pot merge copiii şi tinerii cu care lucram.

Având voluntari care lucrează deja şi ii cunosc pe copii, vom putea identifica activităţile potrivite pentru fiecare, activităţi care să se plieze pe dorinţele şi pasiunile lor. Astfel vom creste impactul acestora în dezvoltarea lor personala.

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele pe care le aşteptăm în urma acestui proiect cuprind:

  • 25 de ieşiri şi excursii pentru grupuri de copii din centrele de plasament şi de zi alături de voluntari;
  • dezvoltarea unei relaţii mai apropiate cu voluntarii care devin prieteni pentru copii şi modele de urmat, capătă încredere în aceştia şi reuşesc să-şi exprime sentimentele cu mai mare uşurinţă;
  • creşterea încrederii în sine şi o mai mare deschidere catre experiente noi;
  • dezvoltarea abilitatilor de socializare, comunicare şi lucru în echipă;
  • copiii şi tinerii învaţă cum să se poarte în societate, cum să reacţioneze în anumite situaţii;
  • învaţă să se orienteze în oraş;
  • se dezvoltă şi se relaxează în afara centrelor;
  • descoperă şi devin mai conştienţi de lumea din jurul lor;
  • îşi descopera noi pasiuni, devin mai curajoţi şi mai motivaţi;
  • îşi imbunatatesc motricitatea prin activităţile sportive;
  • se vor simţi mai importanţi şi mai apreciaţi de cei din jur.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Copii şi tinerii vor fi mai bine integraţi, mai sociabili, mai veseli, mai comunicativi, iar voluntarii ii vor ajuta să înveţe să se comporte în societate, să se simtă bine, natural, relaxaţi. Oamenii din comunitate care îi vor intâlni vor putea interacţiona cu ei firesc, în contextul creat, care este diferit de cel al acţiunilor de donaţii în centrele de plasament, când sunt vizitaţi de mulţi de sărbători. Membrii comunităţii vor deveni mai conştienţi de potenţialul copiilor instituţionalizaţi şi vor deveni mai toleranţi şi mai altruişti.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Colaborăm cu DSASPC Timiş, Fundaţia For Help şi Fundatia Chosen. În baza convenţiilor de colaborare înnoite anual, ne permit accesul în centre, ne aprobă activităţile în afara centrelor şi asigură însoţirea copiilor de către personal.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Bilete acces ieşiri activităţi educative: 4000 lei

Microbuz pentru deplasări grup copii plus însoţitori – Transport: 4000 lei

Apă, gustări pentru copii la ieşiri şi în excursii: 2000 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 2000 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Elena Oprea , din echipa Ajungem MARI

Daca esti prea mic pentru a face lucruri mari, fa lucruri mici cu o inima mare.

Suma stransa: 1,045 lei


SILVIA LAPADAT , din echipa Ajungem MARI

Impreuna putem muta muntii! Fiecare gest conteaza, copiii merita o sansa la un viitor mai bun, merita sa se bucure de frumusetile vietii.

Suma stransa: 150 lei


Liviu Iancuta , din echipa Ajungem MARI

Alerg pentru că îmi doresc ca și copiii din centrele de plasament și cei din mediile defavorizate să aibă acces la educație. Împreună îi putem ajuta să Ajungă Mari!

Suma stransa: 150 lei


Christine Alina Biacsi , din echipa Ajungem MARI

Dar din dar se face rai! :)
Impreuna putem face lucruri marete si le putem aduce copiilor un zambet pe chip! Acesti copilasi merita si au nevoie de noi pentru a le arata si partea frumoasa a vietii, cea din afara centrelor de plasament!
E cel mai frumos sentiment sa ai satisfactia de a le vedea chipurile zambind :)
Fiecare gest conteaza si chiar face diferenta :)

Suma stransa: 80 lei


Donatii directe

Marian Calin 200 RON
Alexandru Arion 10 RON  
Anonim 40 RON  
Ranta Ada 80 RON  
Ofelia Golumba 10 RON  
Previous Next