|   Inscriere 

ACS Warriors: START spre sănătate!

Suma
stransa
1,090RON
Target
proiect
18,000RON
Procentaj
din proiect
6.1%
Numar
donatii
18

Pornind de la ideea de joacă, de a petrece timpul în aer liber într-un mod cât mai plăcut venim în sprijinul școlilor, unde orele de sport/mișcare sunt din ce în ce mai puține iar acasă, în cea mai mare parte a timpului, copiii stau în fața televizorului sau a calculatorului. Scopul proiectului îl reprezintă combaterea sedentarismului prin sport, promovarea mișcării în aer liber, performanța dobândită într-un cadru sănătos și organizat ce permite dezvoltarea trăsăturilor pozitive ale caracterului și personalității copiilor, îmbunătățirea stării de sănătate precum și educarea copiilor în conformitate cu valorile și principiile sportului. Prin activitatea noastră și implicit prin rezultatele obținute dorim să „educăm”, să diminuăm numărul alarmant din statisticile privind sedentarismul în rândul copiilor, acesta reprezentând un factor major de risc în dezvoltarea diferitelor boli.

Prin acest proiect ne dorim să avem posibilitatea de a facilita deplasările în țările/ județele/localitățile în care sportivii participă la campionate/turnee regionale, naționale și internaționale. Dorim ca din banii obținuți prin proiectul Timotion să putem închiria un mijloc de transport pentru a ne deplasa la evenimentele sportive din țară și din străinătate. Iar prin rezultatele obținute să aducem un plus valoare atât propriei comunități cât și sportului în general.

Problema cea mai mare cu care se confruntă clubul este cea legată de asigurarea transportului la competițiile sportive. Deoarece clubul nu deține un mijloc de transport care să asigure aceste deplasări, cea mai mare parte a resurselor financiare obținute din diferitele proiecte implementate se consumă pe închirierea unui mijloc de transport. Sursele de finanțare ale clubului sunt doar din proiectele implementate și sponsorizări, fără o contribuție din partea părinților (pentru a nu fi consideră o povară aducerea copilului la un sport), astfel,  ne-am dori să putem achiziționa copiilor și echipamente sportive sau echipamente de antrenament, fără a fi nevoiți ca toți banii obținuți să fie consumați pe închirierea unui mijloc de transport cu scopul de a reuși să ne prezentăm la un turneu regional/național/international.

Considerăm performanța obținută într-un sport ca o ”ocazie” ce  oferă copiilor o altă perspectivă în viață, o altă alternativă prin care își pot schimba cursul vieții, un mijloc prin care copiii proveniți din anumite medii sociale pot depăși greutățile cu care se confruntă. Sportul este cea mai la îndemână, eficace și ieftină metodă prin care copiii din toate categoriile sociale își pot îmbunătăți viața (fizică, psihică și uneori financiară).

Pe lângă partea de performanță, participând la competiții/evenimente sportive vom încerca ca în fiecare an să organizăm evenimente în localitățile din apropierea Timișoarei (Ghiroda, Dumbrăvița, Moșnița) pentru a crește numărul de copiii interesați de acest sport  și implicit de mișcare.  Considerăm că orice activitate sportivă desfășurată în comunitate va conștientiza publicul și mai ales părinții de efectele mișcării în aer liber asupra copiilor.

DURATA: octombrie – decembrie 2020

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Club Sportiv Warriors Timişoara este o organizație nonguvernamentală care a fost înfiinţată în 2009 de către Codruţ Nicorici şi Marian Marin, foşti jucători de rugby timişoreni. Din dorința și dăruirea de a transmite tradiția rugby-ului timișorean noilor generații, din camaraderie și dedicație pentru un prieten bun, Cristi Breb – un promițător rugbyst, a cărui viață a fost curmată de boală la vârsta de 20 de ani, s-a născut Asociația Club Sportiv Warriors Timișoara, a cărui președinte este d-nul Nicorici Codruț Ionel (în fiecare an se organizează Memorialul Cristi Breb, ajuns anul acesta la ediția a XVIII-a, în memoria prietenului și colegului său). 120 de copii cu vârste de la 6 ani la 16 ani fac parte din clubul nostru. Copiii care activează în cadrul clubului provin în mare parte din medii defavorizate, din familii monoparentale, centre de plasament, copii cu nevoi speciale, sunt în cea mai mare parte copii cu situații sociale și financiare precare. Având în vedere situația materială a copiilor din cadrul clubului nostru, aceștia NU plătesc taxe de înscriere/lunare, antrenorii făcând muncă de VOLUNTARIAT (antrenori: Crișan Ovidiu, Perici Daniel, Miu Cristian, Argintaru Eugen – foști jucători de rugby). Experiența noastră relevantă pentru acest proiect este susținută de rezultatele obținute până în prezent, rezultate obținute prin eforturile copiilor, susținute de proiectele implementate, prin eforturile părinților și antrenorilor. În prezent copiii clubului sunt Campioni Regionali,Naționali și Internaționali la MiniRugby. Prin acest proiect dorim să contribuim la dezvoltarea unei forme de educaţie alternativă continuă, considerând că aceasta este o formă reală de susţinere a tinerilor din toate categoriile sociale.

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Asociația Club Sportiv Warriors Timișoara este singurul club sportiv din țară care are un număr atât de mare de copii pe această ramură sportivă și dorim ca acest număr de copii să crească prin conștientizarea publicului/părinților/bunicilor de importanța sportului asupra dezvoltării psihice și fizice asupra copiilor. Încă din acest an, am organizat diferite acțiuni în localitățile din zona metropolitană (Ghiroda, Moșnița Nouă, Dumbrăvița) și dorim să continuăm acest șir de evenimente pentru a veni în sprijinul școlilor, cu privire la activitățile de educație fizică. De câțiva ani se cunoaște acest fenomen în școli, de a înlocui orele de educație fizică cu ore de matematică, ore de limba română și se omite componenta sănătății care poate fi întreținută pe lângă alimentația sănătoasă și prin sport. În zonele rurale studiile și analizele arată lipsa oportunităților de dezvoltare personală, inclusiv prin practicarea unui sport de performanță, rata de analfabetism funcțional crescută, alimentație precară, fapt pentru care dorim să venim în sprijinul diminuării acestui fenomen. Sportul promovează recunoaşterea regulilor, respectarea adversarului, canalizând surplusul de energie în scopul benefic al câştigării unui meci, nu al lovirii unui coleg. Pentru aceasta însă profesorii de educaţie fizică şi sport şi programele sportive derulate în cadrul şcolilor, liceelor şi universităţilor au nevoie şi de suportul părinţilor și al antrenorilor din cadrul cluburilor dedicate sportului. Cunoscând situația copiilor ce activează în cadrul clubului și ce efect a avut sportul asupra dezvoltării lor (mai ales în plan personal) dorim ca și pentru alți copii aflați în această situație, sportul să fie un instrument cu ajutorul căruia să-și facă viața mai ușoară, mai frumoasă. Considerăm că sportul în general și rugby-ul în particular este cea mai la îndemână, eficace și ieftină metodă de a acționa atât pe latura socială cât și pe latura sănătății (fizică și psihică). Prin participarea la competiții, îndrumare și prin rezultatele obținute, copiii sunt din ce în ce mai motivați să se întoarcă pe teren, să acorde o importanță mai mare principiului „să fii activ ” decât să stea pe telefon, la calculator sau în fața televizorului. Pe lângă motto-ul asociației „Educație prin sport”, dorim să promovăm Sănătatea-Valorile-Performanța.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru ca acest proiect să fie un succes, dorim ca prin activitățile de promovare, prin evenimentele desfășurate, să atragem câți mai mulți copii către sport, către mișcarea în aer liber. Vom promova sănătatea prin sport, atât prin ramura sportivă pe care copiii o practică, adică rugby cât și prin jocurile interactive pe care le desfășurăm în cadrul diferitelor evenimente (trasul cu funia, jocuri pe perechi cu mingea, scărița, etc) și vom încerca să atragem comunitățile din județ prin organizarea/participarea la diferitele acțiuni sportive „la ei acasă”, adică în mediul rural, așa cum am participat anul acesta la acțiunile sportive din Dumbrăvița, Moșnița etc. Cei 120 de copii ai clubului vor contribui la succesul proiectului prin implicarea și sprijinul lor în cadrul acestui proiect, reprezentând un liant în a atrage și alți copii către sport. Resursele pe care le alocăm acestui demers vor fi implicarea antrenorilor- celor 5 antrenori care prestează activități de voluntariat, vom invita la diferite evenimente foști și actuali sportivi (minim 5 foști/actuali sportivi implicați) pentru a le povesti/oferi informații copiilor despre importanța sportului și cum te ajută sportul pe parcursul vieții. De specificat faptul că acești antrenori prestează activitatea de voluntariat cu copiii, încă de la înființarea clubului iar pe parcursul celor 7 luni de proiect vor activa tot ca antrenori voluntari. Prin banii strânși în cadrul Timotion 2020 ne vom putea deplasa în localitățile în care se vor desfășura competițiile sportive, vom reprezenta în mod onorabil Timișoara la nivel regional/naţional și implicit România la nivel international. Antrenorii și foștii sportivi voluntari joacă un rol cheie în dezvoltarea și educația copiilor și tinerilor practicanți de sport, fiind motoarele care susțin dinamica grupului și liderii care conduc spre performanțe; ei sunt cei care vor motiva copiii să facă sport pe mai departe, vor fi modele pentru copii și vor evidenția importanța sportului atât pe plan fizic cât și psihic.

Ca și reper pentru anul 2020 vom menționa faptul că, etapele regionale și naționale ale campionatelor de rugby au avut loc în localitățile Baia Mare, Gura Humorului, Sibiu, Constanța, Câmpia Turzii, București, Oradea.

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Prin posibilitatea deplasării la diferitele campionate, dorim să creștem numărul de copii care să practice o activitate sportivă într-un cadru organizat, să promovăm performanța și spiritul competitiv, să ducem mai departe tradiția rugbyului timișorean, să reprezentăm cu mândrie Timișoara acolo unde vom juca și să aducem acasă cele mai bune rezultate.  Dorim să încheiem diferite parteneriate cu școlile și instituții pentru a veni în sprijinul diminuării sedentarismului, fenomenului de a ne juca de-a sportul pe calculator sau telefon. Mai concret, vom încerca să  încheiem parteneriate cu minim 3 autorități locale din județ (de exemplu: Moșnița, Ghiroda, Dumbrăvița, Giroc). De asemenea, dorim să promovăm sportul și implicit rugbyul și dezvoltarea unei comunități active. Scopul nostru prin acest proiect este ca în decursul a 3 luni să organizăm și să participăm la 1 campionat regional (4 etape ) și la un campionat naţional (4 etape), să obținem primele trei locuri la toate categoriile de vârstă (U8/U10/U12/U14) iar prin aceste acțiuni să promovăm, să conștientizăm populația de importanța sportului, să consolidăm relația dintre public și sportivi, între părinți și copii. Beneficiarii acestui proiect sunt cei 120 de copii ai clubului nostru. Proiectul atinge una dintre dimensiunile propuse în sportul românesc în următorii ani, și anume: importanța sportului în educație și formare.De asemenea, proiectul încearcă să conștientizeze atât copilul cât și părintele de importanța sportului, de implicațiile acestuia într-un mod pozitiv în dezvoltarea armonioasă psihică și fizică a copilului. Prin rezultatele obținute la un anumit nivel de performanță, prin implicarea antrenorilor și bucuria copiilor că ”sunt învingători” sprijină dezvoltarea și implementarea unui sistem stimulativ destinat încurajării copiilor să participe la activități diverse (în special la activități care promovează mișcarea și conștientizează o alimentație sănătoasă). Obținerea unui anumit rezultat( mai ales unul dintre primele locuri), stimulează competivitatea, sportivii își doresc să devină din ce mai buni și povestesc semenilor săi despre importanța sportului pe care îl practică. Cea mai bună promovare a sportului este cea spusă pe limbajul celor de vârsta lor, un limbaj accesibil.  Prin canalele de mediatizare se va pune accent pe beneficiile sportului și vor fi îndrumați copiii/părinții/bunicii în vederea practicării sportului cu scopul formării unei personalități puternice și a unor valori morale în conformitate cu valorile sportului. În plus, comunitatea va avea popularitate prin performanțele atinse și o populație mai sănătoasă prin scăderea sedentarismului și a obezității. Proiectul prezentat va fi temelia unor relații stabile cu comunitățile și va oferi pe viitor oportunitatea realizării unor noi proiecte pentru copii atât în domeniul sportului cât și în alte domenii.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Considerăm faptul că, doar pas cu pas și prin implicare, prin propriile exemple vom schimba ceva la nivelul comunităților. Copiii zilelor noastre se mişcă, din păcate, din ce în ce mai puţin. Factorii care determină acest lucru sunt lipsa timpului liber al părinţilor, existenţa televizorului, calculatorului, tabletelor, programul încărcat şi chiar spaţii insuficiente de joacă. Dorim să schimbăm acest statut al copilului din ziua de astăzi, și anume din inactiv – în activ. Schimbările pe care noi le preconizăm se extind pe mai multe direcţii: de la sănătate, la conștientizarea părinților și a comunității de importanța mișcării în aer liber până la creșterea numărului de copii care să dorească practicarea unei activități sportive:

• antrenarea părinților alături de copii, în participarea la activități interactive, ca parteneri reali și activi în procesul de creștere a tinerei generații, va avea ca rezultat formarea lor în ghidarea propriilor copii către o viață în care mișcarea pentru sănătate, sportul să aibă locul cuvenit;

• creșterea numărului de copii participanți la antrenamente și competiții și de asemenea creșterea încrederii în propria persoană și a stimei de sine prin aportul părinților, antrenorilor și prin poveștile motivaționale ale foștilor sportivi;

• creșterea numărului de copii care vor dori să practice un sport, să facă mișcare în aer liber;

• conștientizarea comunității cu privire la implicarea acesteia prin reprezentanții lor și conștientizarea asupra importanței sportului în rândul copiilor din comunitate;

• prin campaniile de promovare a sportului (mediatizarea pe rețelele de profil înainte de desfășurarea evenimentului) va fi atinsă și dimensiunea incluzivă, sunt integrați în cadrul clubului copii indiferent de etnie, rasă, naționalitate, sex (sunt binevenite la rugby și fetele)

• sistemul interactiv prin jocuri oferă beneficiarilor proiectului o perspectivă mai largă asupra diverselor posibilități de participare la activități sportive, ei având ocazia să experimenteze mai multe tipuri de activități sportive, modalități de petrecere a timpului liber în mod util, nonformal, plăcut și sănătos;

• promovarea orașului natal /Timișoarei în localitățile unde sportivii participă la competițiile sportive. De menționat faptul că, venind în sprijinul proiectului și implicându-se/făcându-se utili, schimbarea se va petrece și în rândul celor 120 de copii ai clubului prin creșterea stimei de sine, depășirea unor bariere privind relaționarea, prin faptul că ei vor fi promotorii sportului în rândul copiilor de vârsta lor.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Vom beneficia de sprijinul părinților, vom încerca să atragem partenerii și colaboratorii care ne-au sprijinit de-a lungul timpului în organizarea și participarea la evenimente (campionatele regionale, naționale și internaționale, Memorialul Cristi Breb, competiții amicale etc): DJST Timiş, Primăria Timișoara, CJ Timiș, UVT, Federația Română de Rugby, Teatrul Merlin, Casa Studenților, OSUT, Lions Club Timişoara, Auchan, Profi, Fornetti, Smitfield, Decathlon, Asociaţia Fluturelui Visător, Cofetăria Timeea, Ice Dyp Balaș SRL, Selgros, Asociația Kabaitan, Szalt.stream, Szucsik Media, școlile și administrațiile din localitățile cu care am desfășurat parteneriate.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Necesar deplasări: 15 000 lei

Costuri de organizare și administrare  Timotion: 3000 lei

Bugetul a fost calculat în funcție de deplasările conform calendarului sportive (5 deplasări Baia Mare, Câmpia Turzii, Sibiu, București, Oradea XKmX 7 lei/km + comision Timotion)

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Vom acoperi diferența sumei privind deplasările copiilor cu suma de 1.800  lei.

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Sorin Szucsik , din echipa ACS Warriors Rugby Timișoara

#go Warriors Timisoara

Suma stransa: 200 lei


Farkas Razvan , din echipa ACS Warriors Rugby Timișoara

Salutare,
Ma numesc Farkas Razvan sunt ultramaratonist, ,s.a..
Eu sustin acest proiect , fi si tu alaturi de ei, da-le sansa unor copii sa devina campionii de maine !Doresc sa sustin acest proiect deoarece face parte din categoria celor cu viziune, bine intentionate, care ofera sansa unor tineri sa devina modele/inspiratie pentru alti tineri.
insa nu 'beneficiaza' de atata "atentie emotionala" precum proiecte care strang fonduri pentru persoane in suferinta, agresate s.a. si exista tendinata pana la urma explicabila ca un asemenea proiect sa fie „marginalizat” dar merita la randul sau sprijin.
Acs Warriors Timisoara, ofera sansa unor copii sa gaseasca un stil de viata sanatos. Majoritatea copiilor provin din familii dezorganizate, copii din centre de plasament , familii cu conditi materiale precare, s.a. O mare parte din ei sunt tocmai acei copii "vulnerabili" care duc lipsa de repere si modele in viata si pot cu mare usurinta sa aleaga o cale gresita si sa devina un "minus" pentru societate.
Clubul le ofera sansa sa gaseasca o echipa , o adevarata 'familie', pentru unii din ei poate chiar singura familie adevarata.
Am discutat cu Codrut Nicorici,/unul din bazele acestui club si am inteles cata dedicatie si voluntariat se face, ca acesti copii sa aibe asigurate cateva conditii minime. Ei participa la diverse competitii, etape regionale, nationale, competitii si schimburi de experienta in strainatate iar deplasarile costa. Ei nu au un mijloc de transport al clubului, acesta ar fi un target, sa achizitioneze asa ceva pentru a reduce costurile cu deplasarile pentru a eficientiza cheltuielile.
Proiectul acesta ofera o cale de cunoastere pentru copii, un mod de educatie, disciplina, sanatate , de daruire, de autocunoastere, de autodepasire si devenire pentru a fi la randul lor modele in viata altor tineri. De aceea eu sustin acest proiect , fi si tu alaturi de ei! da sansa unor copii sa devina campionii de maine!

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Bodnar Adrian 100 RON donatie 
Simona-sanda Popovici 10 RON  
Previous Next