|   Inscriere 

Academia mamicilor: Suflet de Copil

Suma
stransa
19,030RON
Target
proiect
64,000RON
Procentaj
din proiect
29.7%
Numar
donatii
197

Proiectul ”Suflet de copil”  are ca scop ”creşterea calităţii vieţii copiilor singuri în spital, copii de vârste mici (0-3 ani), spitalizați pe termen lung” – prin implicarea voluntarilor (persoane din comunitatea locală care vor fi recrutate și formate, special, pentru a interacționa cu copiii singuri  în spital, punând accent pe afecțiune, răbdare, empatie, atenție etc).

Ideea acestui proiect a apărut în anul 2015 din dorința de a oferi copiilor de vârste mici (care petrec foarte mult timp singuri în spital, fără un părinte sau aparținător) căldura și dragostea de care are nevoie orice copil, cu atât mai mult în perioada copilăriei timpurii, suprapusă cu probleme de sănătate care îi țin departe de mediul familial. Este vorba de copii care din diverse motive stau singuri în spital și care în afara îngrijirilor medicale, pe care le primesc în spital, au nevoie de afecțiune, dragoste, atenție, au nevoie ca cineva să le stimuleze simțurile (vizual, olfactiv, auditiv, tactil), curiozitatea de cunoaștere și explorare, persoane care să le vorbească, să le citească, să le zâmbească cât mai mult timp, astfel încât dezvoltarea și evoluția lor psihică, motrică și emoțională să fie cât mai apropiată de cea pe care un copil o experimentează în mediul familial securizat.

Majoritatea copiilor singuri în spital interacționează cu o persoană doar atunci când sunt hrăniți, schimbați sau spălați. Pe toată perioada spitalizării, care pentru unii copii înseamnă luni sau chiar ani, ei experimentează singurătatea, lipsa de dragoste și afecțiune. Personalul medical acoperă cu greu și aceste nevoi de bază, esențiale pentru orice copil (mai ales de vârstă mică). Acești copii își petrec luni din viață fără să simtă că cineva îi iubește, că cineva va veni la ei ori de câte ori ei și-ar dori, atunci când au nevoie să se simtă în siguranță și înconjurați de dragoste din partea unui adult.

Prin proiectul ”Suflet de copil”  ne propunem să implicam voluntari (adulți din comunitatea locală) care să poată oferi copiilor singuri în spital tot ceea ce părinții sau aparținătorii nu le pot oferi pe perioada spitalizării. Când ne referim la calitatea vieții acestor copii avem în vedere nu doar condițiile de locuire, igienă și hrană, ci în principal condițiile care asigură copiilor o dezvoltare fizică, psihică și emoțională normală, sănătoasă, care presupune interacțiune constantă cu un adult care să-i ofere dragoste, empatie, afecțiune, stimulare fizică, psihică și emoțională.

DURATA: 10 luni (iunie 2021-martie 2022). Menționăm faptul că implementarea proiectului, în această variantă (interacțiune și activități cu copiii singuri în spital) va fi posibilă, cel mai probabil, începând cu vara anului 2021, având în vedere contextual actual (pandemie COVID-19). În acest moment și în următoarele luni accesul în spital nu este posibil.

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Academia Mămicilor din Timişoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială, a fost fondată în anul 2014 de către 10 cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială (Universitatea de Vest din Timişoara) cu scopul de a promova și susţine educația, cercetarea și asistenţa socială. Creșterea calității educației și a serviciilor de asistență socială din România reprezintă prioritățile AMT.

Obiectivele AMT:

  • promovarea educației parentale la nivelul comunității (organizare de evenimente gratuite adresate părinților și cadrelor didactice – conferințe susținute de cadre didactice universitare și preuniversitare, specialiști și practicieni din domeniile educației, medicinei, asistenței sociale, psihologiei, nutriției etc.);
  • promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (recrutare de voluntari în proiectele/campaniile AMT, organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici);
  • creșterea nivelului de conștientizare a părinților, cadrelor didactice și oricărei persoane care lucrează cu copii, privind importanța implicării active și permanente în viața acestora.

În cei 5 ani de activitate, AMT a inițiat și derulat proiecte educaționale și sociale, cu impact la nivelul comunității locale, prin mobilizarea unui număr de peste 50 de voluntari.

Lista proiectelor educaționale „A educa înseamnă a iubi necondiționat”:

1. Educație parentală și socială (organizarea a 50 de conferințe gratuite pentru părinți și cadre didactice) – peste 5000 de persoane au participat la evenimente gratuite organizate în parteneriat cu Departamentul de Asistență Socială (UVT)

2. Ghidul creșelor și grădinițelor (scopul proiectului este de a crește calitatea serviciilor oferite in creșe și grădinițe. Se adresează părinților aflați în etapa identificării unei creșe/grădinițe pentru copilul lor) – o comunitate de aproximativ 6000 de părinți.

3. Centru de educație timpurie, preșcolară și școlară (activități de socializare, stimulare senzorială, muzică și mișcare, creație, dezvoltare emoțională etc. adresate copiilor cu vârste între 1-10 ani) – peste 300 de copii au participat la activitățile acestui proiect (a fost inițiat în luna ianuarie 2018) – proiectul se auto-finațează prin contribuții din partea părinților care participă la activități alături de copii.

4. Proiect anti-bullying în școli – ”Sunt puternic!” (în curs de inițiere)

5. ”100 mini-biblioteci în creșe și grădinițe de stat” – dotarea a 165 de săli de clase (grădinițe, creșe de stat) cu o mini-bibliotecă care include 10 cărți.

Lista proiectelor sociale ”Implică-te și schimbă destine”:

1. ”Nu abandona școala” (adresat copiilor din mediul rural, proveniți din familii defavorizate, cu scopul de a preveni abandonul școlar – campanii periodice – rechizite, cărți, haine, pantofi, alimente, cadouri etc.)

2. ”Implică-te și schimbă destine”, campanii lunare de donare de sânge (adresate copiilor internați la secția hemato-oncologie din cadrul Spitalului Louis Turcanu – Timișoara) – in luna noiembrie 2019, a fost organizata a 23-a campanie, depășind până în prezent 850 de donatori.

3. ”Suflet de copil” – adresat copiilor spitalizați la secția Recuperare Nutrițională de la Spitalul Louis Țurcanu, copii de vârste mici (0-3 ani), spitalizați pe perioade lungi de timp singuri, fără părinți sau aparținători.

4. Campanii de strângere de fonduri – pentru fonduri de medicamente necesare copiilor cu probleme medicale hemato-oncologice spitalizați la Louis Țurcanu -Timișoara (proiectul ”2 tone de monede” a mobilizat întreaga comunitate, finalizându-se cu o donație totala de 32.000 Euro din care au fost achiziționate exclusiv medicamente. Ne dorim continuarea acestuia, iar în perioada octombrie-decembrie 2019 au fost organizate mai multe campanii pentru acest proiect, iar altele sunt în curs de derulare).

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Acest proiect vine în sprijinul copiilor singuri în spital, copii de vârste mici (0-3 ani) oferindu-le șansa de a nu pierde cele mai importante etape de dezvoltare psihică și emoțională, de a preveni o traumă majoră (sentimentul de abandon) care pe termen lung îi poate afecta ireversibil. Prin acest proiect și implicarea voluntarilor din comunitatea locală putem schimba destinul copiilor care pe lângă problemele medicale se confruntă și cu lipsa unui părinte sau aparținător care să-i ofere dragoste, afecțiune, disponibilitate.

Considerăm că nevoia acestui proiect este majoră având în vedere că putem suplini (cel puțin pentru perioade scurte de timp) absența unui părinte. Pe de altă parte, implicarea voluntarilor în acest proiect va responsabilizată și conștientiza persoanele implicate, din perspectiva disponibilității, interacțiunii, afecțiunii oferite copiilor în primii ani de viață. În același timp, pe termen lung, ne dorim să putem colabora cu DGASPC și să ajutam, dacă va fi nevoie (într-un proiect viitor) la integrarea cât mai ușoară a copiilor în mediu familial, astfel încât toată munca realizată de voluntari să poată fi dusă mai departe în familie, copiii să continue să fie valorizați și iubiți necondiționat.

Copiii care din diverse motive stau singuri în spital vor avea posibilitatea să interacționeze cu persoane care le oferă afecțiune, le vorbesc și zâmbesc, le citesc povești, îi plimbă, îi țin în brațe, îi învață primii pași (acolo unde starea de sănătate permite), acordându-le atenție și timp în care ei să poată învăța și explora.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Proiectul se va realiza în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timişoara, Secţia Pediatrie V – Recuperare Nutriţională, acolo unde AMT a inițiat deja un program de voluntariat. În prezent sunt 20 de voluntari activi în acest proiect, care merg prin rotație (3-4 voluntari de 2 ori/săptămână) la secția de RN unde interacționează cu copiii, oferindu-le experiențe de explorare, învățare, stimulare senzorială și motrică. Evoluția copiilor este vizibilă de la o săptămână la alta. Prin acest proiect ne dorim creșterea numărului de voluntari (dublarea numărului de voluntari, recrutarea și formarea a  20 de voluntari noi), formarea și implicarea acestora în activități cu copiii singuri în spital, astfel încât la finalul celor 10 luni de proiect să reușim să ajungem (prin implicarea voluntarilor) în fiecare zi în spital pentru a interacționa cu copiii și a realiza cât mai multe activități cu ei (specifice vârstei și în acord cu starea de sănătate).

Voluntarii vor continua proiectul și îl vor duce mai departe pe perioadă nedeterminată, atât cât va fi nevoie și cât timp vor fi copii singuri în spital. Succesul proiectului va fi reprezentat de asigurarea continuității pe termen lung prin intermediul voluntarilor AMT.

Proiectul își propune următoarele obiective:

1. Recrutarea și formarea unui număr de 20 de voluntari care să se alăture echipei proiectului.

2. Realizarea de activități și interacțiune cu copiii singuri în spital (copii de vârste mici, 0-3 ani), conform programului aprobat de conducerea spitalului (activități realizate de voluntari pregătiți pentru a interacționa, în mod constant, contribuind astfel la stimularea fizică și emoțională a copiilor).

3. Sprijinirea şi colaborarea cu personalul spitalului în vederea oferirii suportului necesar dezvoltării armonioase a copiilor, sprijin care să înlocuiască pentru câteva ore absența părinților şi afecțiunea de care au atâta nevoie copiii.

4. Stimularea participării active a membrilor comunității locale în activități de voluntariat prin implicarea în proiect.

5. Promovarea unor campanii de sensibilizare și conștientizare a opiniei publice referitor la nevoile şi drepturile tuturor copiilor.

Activitățile proiectului:

1. Interacțiune fizică și emoțională, cât mai frecvent, a copiilor singuri în spital cu voluntarii implicați în proiect (luat în brațe, ridicat din pătuț, citit poveşti, cântat, plimbat, stimulare senzorială cu diverse materiale specifice vârstei etc.)

2. Colaborare și comunicare cu reprezentanții spitalului.

3. Formarea și pregătirea echipei de voluntari prin participarea acestora la cursuri de formare pentru a fi capabili să interacționeze corect cu copiii (din punct de vedere fizic, emoțional).

4. Achiziționarea de materiale, jucării, consumabile etc. necesare pentru activitățile cu copiii în acord cu vârsta acestora și cu aprobare din partea personalului medical.

5. Dotarea cu mobilier necesar (la solicitarea spitalului).

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele proiectului vor fi atât pe termen scurt (prin activități și interacțiune cu copiii, stimulare motrică și senzorială, dezvoltare psihică și emoțională), cât și pe termen lung (asigurând și oferind încredere, dragoste, echilibru emoțional și implicit contribuind la stare de sănătate mentală a copiilor, atât de necesară oricărei persoane atunci când va deveni adultă). Beneficiarii proiectului vor fi  50 de copii spitalizați la Secţia Pediatrie V – Recuperare Nutriţională (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timişoara), copii singuri în spital, fără un părinte sau aparținător alături de ei pe perioada spitalizării.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Schimbările majore pe care le va aduce proiectul propus de AMT vor fi:

  • recrutarea, formarea și implicarea a cel puțin 20 de voluntari (noi) din comunitatea locală care vor contribui, în mod direct, la dezvoltarea psihică și emoțională a copiilor singuri în spital, suplinind absența părinților sau aparținătorilor;
  • șansa pentru 50 de copii de a nu pierde etape de dezvoltare importante din primii ani de viață, de a interacționa și a se dezvolta din punct de vedere psihic și emoțional prin intermediul activităților alături de voluntari, activități bazate pe empatie, dragoste, afecțiune, implicare, comunicare.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Partener în acest proiect ne va fi Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timişoara, Secţia Pediatrie V – Recuperare Nutriţională. De asemenea, un partener important va fi comunitatea locală din cadrul căreia vom recruta și forma voluntarii proiectului.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Buget varianta I:

Consumabile + materiale/jucării adaptate vârstei (0-3 ani): 10.000 lei

Analize medicale voluntari: 2.000 lei

Evaluare psihologica și protecţia muncii voluntari: 4.000 lei

Curs formare de prim ajutor pentru 20 voluntari: 2.000 lei

Curs formare dezvoltare emoţională, stimulare motrică şi senzoriala (0-3 ani): 2.000 lei

Resurse umane (salariu – coordonator proiect): 30.000 lei

Contabilitate/costuri administrative: 1.200 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 12.800 RON

Buget varianta II: (implementarea proiectului în condiții de pandemie, fără accesul voluntarilor în spital și implicit activități alături de copii)

Consumabile+materiale, jucării adaptate vârstei copiilor (0-3 ani) – 10.000 lei

Amenajare spațiu/terasă de activități pentru copii (zugrăvit, mobilat, mochetă, materiale de stimulare senzorială și motrică) – 10.000 lei

Resurse umane – 30.000 lei

Contabilitate/costuri administrative – 1.200 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 12.800 RON

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Contribuție proprie (în natură) – utilizarea spațiilor, echipamentelor: 6.000 lei

Cheltuieli materiale promoționale (semne de carte, pixuri, uniforme voluntari etc.): 2.000 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
13

Gabriela Cigan , din echipa inEDU

...am cautat in dex ce semnificatie are cuvantul "singur" și am gasit : SÍNGUR, -Ă, singuri, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care nu este însoțit de nimeni, fără niciun tovarăș, fără altcineva. Singuratic (1), solitar, izolat, retras; părăsit
....părăsit ...
Acest proiect este un VIS ÎMPLINIT, fară copii singuri
Toți copiii au nevoie de iubire, de îmbrățișari, de ținut în brațe, de zâmbit, de cântat, de ținut de mânuta, de învățat să stea în funduleț, să învețe să meargă, să se murdăreasca, să COPILĂREASCĂ.
EU IUBESC copiii, iubesc orice copil indiferent de statutul social, de nație, de probleme medicale iar SUFLET DE COPIL a crescut încet datorită unor persoane care au crezut in el.
Haideți să "copilărim" alergând împreună pentru SUFLET DE COPIL.
OPRESTE-TE , inspiră adânc ... așa-i că mai este acolo? Mai ai în tine SUFLET DE COPIL...
Aleargă, donează, distribuie, susține acest proiect și vei vedea că ai participat la schimbarea unor destine.
nu uita :"Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai."

Suma stransa: 3,705 lei


Stanciu Carmen , din echipa AMT

Povestea fiecărui copil o scriu adulții, iar acolo unde părinții lipsesc comunitatea poate schimba destinul oricărui copil și comunitatea suntem noi!
Povestea ”Sufletului de copil” este despre copiii singuri în spital care experimentează singurătatea, lipsa de iubire necondiționată și trauma abandonului la care se adaugă suferința fizică cauzată de problemele medicale pentru care sunt spitalizati.
Imaginați-vă un copil mic (0-3ani) singur în spital!
Imaginați-vă nu un copil, ci 10 sau 20 de copii singuri în spital care își petrec luni sau ani într-un pătuț, copiii care desi primesc îngrijirile medicale necesare, nu simt niciodată căldura unei îmbrățișări, frumusețea unui zâmbet, fascinația unei povești sau a unui cântec, copii care nu văd soarele și luna, care nu simt mirosul florilor, care nu pot simți vântul sau ploaia! Ei sunt copiii singuri în spital la care voluntarii, deja, implicați în acest minunat proiect, merg de 2 ori/săptămână și le oferă îmbrățișări, zâmbete, mângâieri, îi ajută să facă primii pași, să vadă prima data un copac sau să simtă prima dată miros de iarbă. Pentru 2020 ne dorim să avem alături de noi cel puțin încă 20 de voluntari alături de care să facem lucrurile mai bine și mai mult. Visăm să reușim să ajungem la copiii singuri în spital cât mai des pentru că un copil are nevoie de iubire în fiecare zi!

Primii ani de viață (0-3 ani) sunt anii în care copiii au cea mai mare nevoie de iubire, atenție, luat în brațe etc . Dacă ei sunt privați de toate acestea în cea mai importanta etapă a vieții lor pornesc cu un mare minus pe care cu greu îl mai pot recupera ulterior.

Daca vreti să fiți parte din povestea ”Suflet de copil” vă aștept să ”alergați” alături de mine si echipa AMT. Doar împreună putem schimba destinul copiilor singuri în spital!

Suma stransa: 2,020 lei


Florentina Draghici , din echipa AMT

1000 m,1000 lei,1000 suflete
Acesta este obiectivul meu!
Pornesc in aceasta cursa cu scopul de a ajua cea mai valoroasa resursa a omenirii si anume copiii,speranta viitorului.
Nelson Mandela spunea ca,, nu exista revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii" iar eu as adauga faptul ca nu exista nici un alt efort radical si cu potential mai mare de a salva lumea decat transformarea modului in care ne crestem copiii.
"Sufletul se vindeca atunci cand esti in preajma copiilor"(Freodor Dostoievski),lucrand zilnic la Spitalul de Copii "Louis Turcanu "Timisoara,am avut parte de dragostea vindecatoare a acestor suflete inocente de copii,unii dintre ei parasiti,altii cu afectiuni grave ,dar toti dispusi sa ofere si sa primeasca dragoste.La randul meu am daruit dragoste neconditionata si astfel am ajutat la "vindecarea sufletelor "lor si prin meseria mea,la ameliorarea durerilor,suferintelor,la vindecarea lor trupeasca.Am inteles in decursul anilor ca acesta este un cerc frumos al universului care ne rasplateste astfel actiunile,gandurile,trairile si am contiunuat sa ajut,astfel a venit si inscrierea mea aici.
Fiti alaturi de mine in cursa de 1000m,ajutand la stangerea a 1000lei pentru a ajuta 1000 de suflete.
"Copiii sunt mainile cu care atingem cerurile"(Henry Ward Beecher)

Suma stransa: 1,050 lei


Stana Răzvan , din echipa AMT

Nimic nu poate fi mai frumos decât să aduci un zâmbet pe fața unui copil. Proiectul ,,Suflet de Copil,, este locul cel mai bun pentru a face acest lucru alături de voluntarii inimoși ai Academiei Mămicilor din Timișoara!
Un zâmbet, o mângâiere și speranță pentru copii, acesta este scopul nostru!
Copiii din proiect au nevoie de iubire, de grijă, de atenție și de o mică donație. O parte din sufletul vostru pentru un suflet de copil!
Veniți alături de noi, donați, fiți voluntari, oferiți bine, iubire și recâștigați pentru copiii noștri cel mai frumos vis: Copilăria!
,, Cine salvează un copil, salvează O Lume!,,

Suma stransa: 1,000 lei


Andrada Patroane , din echipa AMT

Susțin acest proiect deoarece nu cred ca e ceva mai pur si mai nevinovat decât un suflet de copil.
Unii s-au născut cu șansă..alții cu mai puțin noroc.
Haideți împreună să încercăm să contribuim la alinarea suferinței unor copii inocenți, care dintr-un motiv sau altul își petrec primii ani din viață singuri in spital!

Suma stransa: 900 lei


GEORGETA MOLDOVAN , din echipa AMT

Acest proiect vine în sprijinul copiilor singuri în spital, copii de vârste mici (0-3 ani) oferindu-le șansa de a nu pierde cele mai importante etape de dezvoltare psihică și emoțională, de a preveni o traumă majoră (sentimentul de abandon) care pe termen lung îi poate afecta ireversibil. Prin acest proiect și implicarea voluntarilor din comunitatea locală putem schimba destinul copiilor care pe lângă problemele medicale se confruntă și cu lipsa unui părinte sau aparținător care să-i ofere dragoste, afecțiune, disponibilitate.

Considerăm că nevoia acestui proiect este majoră având în vedere că putem suplini (cel puțin pentru perioade scurte de timp) absența unui părinte. Pe de altă parte, implicarea voluntarilor în acest proiect va responsabilizată și conștientiza persoanele implicate, din perspectiva disponibilității, interacțiunii, afecțiunii oferite copiilor în primii ani de viață. În același timp, pe termen lung, ne dorim să putem colabora cu DGASPC și să ajutam, dacă va fi nevoie (într-un proiect viitor) la integrarea cât mai ușoară a copiilor în mediu familial, astfel încât toată munca realizată de voluntari să poată fi dusă mai departe în familie, copiii să continue să fie valorizați și iubiți necondiționat.
Doneaza pentru un suflet de copil.

Suma stransa: 600 lei


Cosmina Stanculescu , din echipa AMT

Doneaza si tu pentru un suflet de copil!

Acest proiect vine în sprijinul copiilor singuri în spital, copii de vârste mici (0-3 ani) oferindu-le șansa de a nu pierde cele mai importante etape de dezvoltare psihică și emoțională, de a preveni o traumă majoră (sentimentul de abandon) care pe termen lung îi poate afecta ireversibil. Prin acest proiect și implicarea voluntarilor din comunitatea locală putem schimba destinul copiilor care pe lângă problemele medicale se confruntă și cu lipsa unui părinte sau aparținător care să-i ofere dragoste, afecțiune, disponibilitate.

Considerăm că nevoia acestui proiect este majoră având în vedere că putem suplini (cel puțin pentru perioade scurte de timp) absența unui părinte. Pe de altă parte, implicarea voluntarilor în acest proiect va responsabilizată și conștientiza persoanele implicate, din perspectiva disponibilității, interacțiunii, afecțiunii oferite copiilor în primii ani de viață. În același timp, pe termen lung, ne dorim să putem colabora cu DGASPC și să ajutam, dacă va fi nevoie (într-un proiect viitor) la integrarea cât mai ușoară a copiilor în mediu familial, astfel încât toată munca realizată de voluntari să poată fi dusă mai departe în familie, copiii să continue să fie valorizați și iubiți necondiționat.

Copiii care din diverse motive stau singuri în spital vor avea posibilitatea să interacționeze cu persoane care le oferă afecțiune, le vorbesc și zâmbesc, le citesc povești, îi plimbă, îi țin în brațe, îi învață primii pași (acolo unde starea de sănătate permite), acordându-le atenție și timp în care ei să poată învăța și explora.

Suma stransa: 500 lei


Mihaela Iorgovan , din echipa AMT

Sunt mama si chiar daca adultul sunt eu, copilul meu ma invata pe mine zi de zi. Cea mai importanta lectie invatata de la el? Iubirea neconditionata.
Sa pot fi alaturi de un suflet atat de mic atunci cand are cea mai mare nevoie, este un vis implinit.... Rasplata cea mai mare este zambetul lor. Nimeni nu merita sa fie singur.
Va invit sa donati pentru un suflet de copil ...

Suma stransa: 415 lei


Roman Adriana , din echipa AMT

Sunt mama a doi copii minunați care mă învață zi de zi ce înseamnă iubirea necondiționată. Dragostea ne naște și crește în familie, iar iubirea poate schimba destinul unui om.
De aceea sunt profund mișcată de suferința copiilor rămași singuri în spital. E foarte tristă realitatea; nimeni nu îi dorește, nimeni nu îi caută... decât acei oameni care au devenit voluntari și au înțeles cât este de fragil destinul unui copil care nu a primit iubire în primii ani de viață.
Nici un copil nu merită să fie singur. Toți copiii merită șansa de a fi iubiți necondiționat.
De aceea vă invit să donați pentru proiectul Suflet de copil, proiect inițiat de colega noastră din AMT, Gabriela Cigan. Datorită ei copiii rămași singuri în spital au șansa de a fi vizitați, de fi cineva lângă ei pentru a le oferi iubire, joacă, interacțiune.
Vă invit să donați și să dăruiți IUBIRE copiilor rămași singuri în spital.

Suma stransa: 100 lei


claudia meici , din echipa Kona Triathlon Club

Buna! Sunt Claudia. Hai sa alergam impreuna in 10 mai pentru povestea “Suflet de copil”. Pentru ca doar impreuna putem schimba destinul copiilor singuri din spital!

Suma stransa: 100 lei


Domnica Elena Mazilu , din echipa AMT

Bănuții vor merge către proiectul SUFLET DE COPIL și mă bucur că pot contribui pentru a ajuta acest proiect. M-aș bucura mult să mă ajutați să ating acest target :)

Suma stransa: 30 lei


Mirabela Turneanu , din echipa AMT

Suflet de copil..... sunt sigura ca il avem cu totii si este starea in care
ne simtim cel mai bine.........
Haideti sa simtim copilaria, sa ne distram si sa alergam pentru copiii singuri in spital.
Cred ca orice start este important, mai ales cand esti copil, cand ai nevoie sa pleci cu un bagaj psihic si emotional care sa iti indrume pasii spre un viitor adult care sa nu fi experimentat trauma abandonului in copilarie
Suflet de copil este un proiect extraordinar , care se adreseaza copiilor de varste mici(0-3 ani), in care m-am implicat inca de la inceput .Cred in el si nevoia tuturor copiilor de a fi iubiti, alintati, imbratisati, cred cu tarie ca trebuie sa oferim fiecarui copil o sansa de a avea un start bun, chiar daca nu sunt in cadrul familial, cred ca este important sa invete ca iubirea exista.
Despre micutii singuri in spitale va pot spune doar ca sunt magici, ca fiecare zambet , mangaiere sau alintare a noastra ne este rasplatita cu cele mai sincere zambete si mangaieri, cu priviri dulci in care te pierzi si de la care nu vrei sa iti iei ochii
In incercarea noastra de a suplini nevoile emotionale, fizice si de multe ori si de ordin medical ale micutilor singuri in spitale( fie ca sunt abandonati sa u provin din familii dezorganizate ) avem nevoie de ajutorul vostru, al comunitatii sa alergati impreuna cu noi sau sa donati pentru proiectul Suflet de copil.
Cred ca fiecare dintre noi poate renunta la o cafea, 2, 3 sau orice alt "moft" si sa doneze aceste sume in contul proiectului Suflet de copil.
Va asteptam in echipa Academiei Mamicilor din Timisoara , sa schimbam destinele copiilor singuri in spitale

Suma stransa: 0 lei


Alina Hotea , din echipa AMT

Sustine si tu proiectul social ,,Suflet de Copil” cu o donatie…

Sunt asistent social de profesie, iar prin intermediul primului loc de munca in domeniul protectiei copilului am avut primul contact cu copiii singuri in spital si marturisesc ca a fost dragoste la prima vedere cu acestia. Fiecare strangere de mana, zambet, imbratisare si gangurit oferite de copii sunt pansamente pentru sufletul adultilor. Consider ca primii ani de viata ai unui copil sunt primordiali pentru a se dezvolta sanatos din punct de vedere psihic si emotional, avand nevoie de: iubire, afectiune, empatie, interactiune si motivare (sa mearga, sa zambeasca, sa se joace si nu numai).
Proiectul ,,Suflet de Copil” se adreseaza copiilor de varste mici (0-3 ani) si are ca scop ,,cresterea calitatii vietii copiilor singuri in spital, spitalizati pe termen lung” prin implicarea voluntarilor din comunitatea locala.
,,Atasamentul este necesar pentru a face fata provocarilor vietii!”
Puteti sa va implicati in acest frumos proiect si impreuna sa schimbam destinele copiilor singuri in spital. Ne vedem, asadar, in data de 10 mai la alergat.

#SufletdeCopil
#copiisinguriînspital
#schimbamdestine
#AcademiaMamicilor
#Timotion2020

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Raul Prisacariu 50 RON Mult succes! 
ACI Worldwide 1,150 RON Echipa ACI este alaturi de voi si se implica! 
Anonim 100 RON  
Ramona Foica 50 RON  
Anca Marta 30 RON  
Andreea Dumitrescu 300 RON  
Oana Aurelia Erimescu 10 RON  
Oana Aurelia Erimescu 30 RON  
Angela Camelia Cacovean 50 RON  
Toderesc Richard 50 RON  
Loredana Belgiu 10 RON  
Ungurean Madalina 100 RON Donație pentru copiii singuri din spital 
Anonim 500 RON Primii ani din viata unui copil sunt foarte importanti. Mult spor in ceea ce faceti. 
Giorgiana Gramada 50 RON  
Diana Neteda 100 RON Sa contribuim la ameliorarea conditiilor de viata a copiilor din spitale! 
Previous Next