Rotaract Opera: „Alergam pana la finish”
stransa13,960RON
proiect14,500RON
din proiect96.3%
donatii82
Prin intermediul acestui proiect, Clubul Rotaract Timișoara Opera şi‐a propus renovarea ultimelor două saloane HIV/Boli Infecţioase (din totalul de 5) din cadrul Secției de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara. Cu fondurile strânse în urma participării la Timotion 2016 şi după organizarea a 2 ediţii OFF‐Opera Fashion Fair am reuşit să renovăm 3 din cele 5 saloane ale acestei secţii. Pentru ca activitatea de voluntariat să fie cu adevărat utilă comunităţii ea trebuie să aibă, înainte de toate, continuitate. Astfel, am apreciat că finalizarea renovărilor pentru întreaga Secţie e Boli Infecţioase ar fi cu adevărat o reuşită şi ar reprezenta un ajutor real atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Saloanele HIV au prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia. În plus, această Secţie nu este vizată în prezent de niciun proiect de reamenajare sau reabilitare, spre deosebire de celelalte, care sunt încadrate într‐un amplu proiect de renovare bazat pe fonduri primite de la Primăria Timişoara. Bolnavii de pe Secția Boli Infecţioase suferă de o patologie severă și au nevoie, la rândul lor, de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă.
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Asociatia Rotaract Timișoara Opera este o organizație non‐guvernamentală (ONG) al cărui scop este realizarea de proiecte pentru comunitate, din dorința de a ne aduce contribuția la progresul acesteia și în beneficiul indivizilor care o compun. Clubul a luat ființă oficial în decembrie 2014, dar membrii au început să se întâlnească și să discute idei încă din anul 2013. În prezent, clubul este alcătuit din 13 membri pe care îi leagă o dorință arzătoare de a schimba ceva în bine, pasiunea pentru voluntariat, o energie debordantă și, poate cel mai important lucru, prietenia, componentă fără de care anumite obstacole ar fi insurmontabile. În ciuda perioadei scurte de activitate, aceasta a fost una intensă, presărată cu proiecte: 2 ediţii ale ”Opera Fashion Fair” (OFF)‐proiect care a avut ca scop reabilitarea Secției de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, ”Astăzi tu dăruiești”‐proiect de ajutorare a familiilor nevoiașe de Crăciun prin colectarea alimentelor neperisabile, ”VINo să încălzești un suflet”‐2 ediții (2014 şi 2015) care au avut scop reabilitarea Maternității Bega şi o ediţie (2016) care are ca scop strângerea de fonduri pentru Centrul de copii cu boli neuropsihice din orfelinatul „Izvorul Vieţii” – Dudeştii Noi, ”Condu prudent, alege viața”‐ proiect de conștientizare a populației cu privire la importanța purtării centurii de siguranță.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
Proiectul își propune strângerea de fonduri necesare pentru renovarea ultimelor două saloane HIV/Boli Infecţioase (din totalul de 5) şi a grupurilor sanitare aferente din cadrul Secției de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Timișoara. Aducerea tuturor celor 5 saloane la standard reprezintă un real beneficiu adus comunității timișorene și nu numai, o îmbunătățire de care vor putea profita sute de pacienți din întreaga parte de Vest a țării care se adresează acestei clinici pentru tratament de specialitate. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt pacienții care suferă de afecțiunea HIV și personalul medical din cadrul instituției de sănătate. După cum se ştie, HIV afectează în primul rând sistemul imunitar al bolnavului, astfel că respectarea normelor de igienă pe perioada spitalizării fiind crucială pentru a limita efectele acesteia şi pentru a îmbunătăţi confortul pacienţilor. Condițiile actuale din aceste secții nu permit realizarea acestui obiectiv atât de important pentru pacienții internați. Dorim să continuăm acest proiect foarte important pentru comunitate şi în acest sens vă invităm să ne ajutaţi să facem o schimbare atât de necesară.
CE REZULTATE PROMITEM?
Beneficiarii vor fi, în primul rând, atât viitorii pacienți ai Secției de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara cât și cadrele medicale angajate în această instituție. Confortul fizic și psihic al acestora ar crește considerabil, ambele fiind demonstrate a fi foarte importante în recuperarea pacienților și în buna practică a cadrelor medicale. În al doilea rând, nu trebuie pierdută din vedere activitatea didactică desfășurată în cadrul acestui spital. Un număr aproximativ de 600 de studenți pe an trec pragul spitalului pentru a duce la bun sfârșit stagiile din anul 6 de Medicină Generală şi din anul 5 de Medicină Dentară. După cum a fost menționat deja, HIV afectează în primul rând sistemul imunitar al bolnavului, astfel că în lipsa unor condiții igienice potrivite, riscul de răspândire al infecțiilor asociate este foarte mare. Viitoarele generații vor beneficia de pe urma finalizării acestui proiect, fiind un proiect cu impact social pe termen mediu și lung, cu implicații largi la adresa sănătății populației.
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?
Obiectivul nostru îl reprezintă reabilitatea ultimelor două saloane HIV/Boli Infecţioase ﴾din totalul de 5﴿ şi a grupurilor sanitare aferente din cadrul Secției de Boli Infecţioase a Spitalului Clinici de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, în vederea îmbunătățirii condițiilor de spitalizare pentru pacienții cu HIV din partea de Vest a României și, implicit a calității actului medical. Se propune finalizarea renovării celor 5 saloane şi a grupurilor sanitare aferente, cu impact asupra celor peste 1000 de pacienți tratați anual în aceste saloane (acest spital deserveşte întreaga zonă de Vest a ţării), cât și asupra celor câteva zeci de cadre medicale ce își desfășoară activitatea în acest spațiu. De la obținerea fondurilor de preconizează ca reabilitarea spațiilor se va întinde pe o durată de aproximativ 2 luni de zile, perioadă care va include achiziționare materialelor necesare, contractarea forței de muncă și lucrările propriu‐zise (mai ‐ iunie 2017).
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
Experienta ultimilor 2 ani in care ne‐am canalizat energia pentru strangerea fondurilor necesare pentru renovarea primelor 3 saloane ne‐a dat incredere ca si continuarea acestui proiect va fi un real succes. De‐a lungul acestei perioade, am fost uimiti de toata increderea acordata de colaboratorii si sponsorii nostri, dar si de munca uneori ingrata depusa de toti voluntarii angrenati in „Alerg pentru plamani sanatosi 1.0”. Si nu ne referim aici doar la membrii Asociatiei noastre, ci la cei aproximativ 150 de voluntari care ne‐au ajutat sa ducem la bun sfarsit atat participarea la Timotion 2016, cat si cele doua editii OFF ‐ Opera Fashion Fair (ale caror fonduri au fost directionate in acelasi scop caritabil). Am putea deci spune ca principala noastra resursa sunt chiar membrii comunitatii careia ii destinam si acest proiect, avand in vedere faptul ca de fiecare data am reusit, cu un buget logistic orientat spre minim sa obtinem rezultate nesperate. Nu vrem, asadar sa ne limitam la vizibilitatea (semnificativa de altfel) oferita de participarea la Timotion 2017, ci planuim sa ne canalizam toata energia catre promovarea acestui proiect catre toate sectoarele de activitate (IT, medicina, legal) prin toate mijloacele media pe care le avem la dispozitie, dar mai ales prin puterea exemplului data de voluntarii nostri.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
Clubul Rotary Timisoara Opera in special, alaturi de celelalte cluburi Rotray si Rotaract din Timisoara Penitenciarul Timisoara Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babes”.
PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017
Promovarea va fi facute de noi, ca si Asociatie, prin toate mijloacele media pe care la avem la dispozitie ﴾facebook, radio, TV, presa scrisa﴿, de catre fiecare membru al Asociatiei in cercul de prieteni, de catre angajatii Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babes”, de catre studenții Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, ca viitori beneficiari ai acestui proiect. Colaborarea cu multinationale pentru promovarea printre angajatii acestora, astfel incat cat mai multi dintre cei care vor sa participe la Timotion 2017 sa directioneze donatiile catre cauza noastra. Cooptarea de „campioni” vocali si cu vizibilitate mare in comunitate.
INFORMAREA DONATORILOR
Donatorii vor fi informați în legătură cu utilizarea fondurilor prin intermediul pozelor înainte/după, prin realizarea unui clip video după încheierea lucrărilor, ambele promovate prin intermediul rețelei de socializare media Facebook, postarea de poze și noutăților pe pagina TIMOTION, cât și prin reportaje televizate și spoturi radio. Deoarece dorim ca donatorii să fie în permanență informați cu privire la ceea ce se întâmplă cu donațiile lor și dorim să le arătăm cât de mult impact poate avea ”fapta lor bună”, aceștia vor primi un e‐mail de mulțumire care va conține și imagini de tipul ”înainte‐după”, dacă aleg să ne pună la dispoziție această informație.
IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI
Promovarea evenimentului din cadrul Timotion si motivarea celorlalti alergatori sa doneze cauzei noastre.
Participarea ca voluntar in editia OFF ‐ Opera Fashion Fair 2017.
NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION
Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 14.500 lei dintr-un buget total de 20.500 lei, necesar pentru implementarea proiectului „Alergăm până la finish”.
Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:
- 4000 de lei vor merge către achiziționarea și montarea de uși din termopan aluminiu;
- 3800 de lei vor merge către achiziționarea și montarea de corpuri sanitare;
- 500 de lei sunt necesari pentru pregătirea pereților pentru vopsire;
- 3500 de lei vor merge către vopsirea pereților;
- 1000 de lei sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de dirigenție de șantier;
- 1500 de lei reprezintă contribuție către bugetul de organizare Timotion.