|   Inscriere 

RotaKids: „Praf de stele”

Suma
stransa
8,165RON
Target
proiect
13,500RON
Procentaj
din proiect
60.5%
Numar
donatii
137

Pe lângă manifestarea artistică, Festivalul PRAF DE STELE – festival de teatru pentru copiii cu cerințe educaționale speciale,  îsi propune și sensibilizarea comunității asupra unui subiect extrem de relevant MANUALELE SPECIALE pentru copiii cu deficiență mintală ‐ultima ediție cunoscută fiind 1970 și nu mai sunt disponibile, precum și modernizarea 750_222400404781759_8203620193002214313_nrecuzitei de recuperare, aspecte care se vor discuta la masa rotundă la care vor participa cadrele didactice și reprezentanți ONG specializați.  Prin acest proiect ne propunem susținerea pachetelor cadou pentru copiii participanți și premii pentru câștigători.

Beneficii Sponsori:

  • Participarea și susținerea unui proiect unic și special.
  • Menționarea și publicarea în toate materiale media, print și online, în comunicatele de presă și menționarea pe toată durata Festivalului.

Angajamentul RotaKids „Ca RotaKid Promit: Să Fiu Corect Cu Toată Lumea, Să Servesc Comunitatea Mea Și Să Arăt Respect Celorlați!”
Regăsiți mai jos Clipul de prezentare al Proiectului PRAF DE STELE realizat de RotaKids: (https://www.facebook.com/GeticMedia/videos/vb.206844212838104/494769864045536/?type=2&theater)

În speranța că v‐am adus emoția care ne motivează în acest proiect de suflet, organizat de Copii pentru Copii, așteptăm cu bucurie un răspuns favorabil din partea dumneavoastră,
Bianca Faur (11 ani),
Președinte Club Rotakids din Timișoara.

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Sustinem dezvoltarea Copiiilor în spiritul şi idealul Rotary: „ A servi mai presus de sine“

Noi, Copiii suntem Cetăţeni chiar de Astăzi, nu suntem Cetăţeni „în Viitor”! Pentru că ne dorim să devenim Cetăţeni Responsabili ! RotaKids dezvoltă stima de sine, creşte abilităţile de conducere şi ne iniţiază în serviciul pentru folosul comunităţii prin intermediul Rotary. Clubul RotaKids ne sprijină şi ne ajută să ne dezvoltăm rezistenţa, cunoştinţele, aptitudinile, entuziasmul şi determinarea de a căuta neîncetat modalităţi de a schimba lumea, la nivel local şi la nivel global, într‐un loc mai liniştit şi frumos, unde oamenii se pot bucura de viaţa lor. Învăţarea importanţei Respectului, Demnităţii şi Grija pentru toţi oamenii, lucrând împreună pentru a construi prietenii şi echipe, înţelegând impactul semnificativ al proiectelor noastre.
RotaKids Club este un mod interesant pentru copiii între 6 şi 12 ani inclusiv, de a se angaja în activităţi importante, pline de viaţă, ce vor face o diferenţă pozitivă în şcoala noastră, în comunitatea locală şi la nivel global. RotaKids Club ne oferă posibilitatea de a dobândi o mai mare conştientizare şi cunoaştere a comunităţii şi a lumii, în timp ce ne dezvoltăm posibilitatea de a fi activi în societate ca cetăţeni responsabili, de succes, eficienţi şi de încredere, atât în prezent, cât şi în viitor. În cadrul Clubului RotaKids vom veni cu idei de strângere de fonduri, cum ar fi: bani pentru caritate, îmbunătăţirea mediului, vom ajuta persoanele în vârstă sau copiii de la noi sau dintr‐o altă ţară. Vom încerca să fim de ajutor, vom învăţa respectul faţă de ceilalţi şi să înţelegem că dacă noi toţi avem dreptul de a fi trataţi cu respect, atunci rezultă că avem o obligaţie clară de a trata pe toţi ceilalţi cu respect. RotaKids promovează înţelegerea şi construirea de relaţii de prietenie între colegii RotaKids. Activitatea RotaKids are ca scop creşterea încrederii şi a stimei de sine, fiind o etapă cheie în dezvoltarea noastră.

Echipa RotaKids Din Timișoara

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Grup Țintă:
Elevi și cadre didactice din învățământul special și special integrat
• Tematica și formatul momentelor artistice sunt la libera alegere a participanților.
• Durata maximă a unui moment artistic este de 15 minute.
• Un grup poate prezenta un singur moment artistic și va avea o singură fișă de înscriere.
• Pot participa mai multe grupuri din aceeași instituție, dar care să nu însumeze mai mult de 20 de persoane. Același elev / cadru didactic poate participa în unul sau mai multe momente artistice. Secțiunile sunt:
I. ELEVI – Actorii sunt elevi.
II. CADRE DIDACTICE – Actorii sunt cadre didactice.
III. MIXT (Elevi și cadre didactice) – Actorii sunt elevi și cadre didactice.
• La Secțiunea I, în cadrul unui singur moment artistic, pot participa minim 3 și maxim 10 elevi. Un moment artistic poate avea maxim 2 cadre didactice îndrumătoare. Cadrele didactice îndrumătoare pot sprijini elevii în timpul momentului artistic, chiar urcând cu aceștia pe scenă.
• Secțiunile a II‐a și a III‐a au număr limită 10 participanți în cadrul unui singur moment.
• La secțiunea a III‐a, cadrele didactice menționate pe fișa de înscriere vor avea dublu rol – actori și îndrumători – în momentul artistic respectiv.
• Toți participanții vor primi diplome de participare.
• Se vor acorda premiile I, II, III și mențiune la fiecare secțiune.
• Este posibila participarea unui număr total de 300 de copii.
• Nu se percepe taxă de participare.
• Se asigură masa pentru toți participanții.
• Se asigură cazare și cheltuieli destinate transportului pentru participanții din afara județului Timiș.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Bucuria a peste 300 de copii din invatamantul special, sustinerea a peste 100 de cadre, educatie prin cultura si efectul de incluziune sociala. Un desiderat este si asigurarea continuitatii si traditiei acestui festival. Sensibilizarea comunitatii si autoritatilor in subiectul MANUALELELOR SPECIALE. Teatrul este: o joacă și totuși, o joacă în serios, îți dă libertate absolută;, însă te îngrădește în rigorile unui personaj, ceea ce poate însemna și familiarizarea cu regulile, o joacă plină de rafinament, accesibilă și copilului cu cerințe educaționale speciale.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

Cu sprijinul nemijlocit al Club RotaKids Timișoara și al Rotary Club Cosmopolitan Timișoara dorim sa organizam organizăm cea de‐a patra ediție a Festivalului ”Praf de stele” ‐ adresat copiilor cu cerințe educative speciale. Ducem povestea mai departe și oferim bucuria de a fi pe scenă și de a fi aplaudați copiilor cu orice tip de dizabilitate din Europa. Participarea acestora este absolut gratuită, toate cheltuielile (inclusiv de deplasare) fiind suportate de organizatori.Comunitatea Timisoreana castiga prin acest eveniment, fiind unicul festival din lume pe aceasta tematica. Gazduind Festivalul PRAF DE STELE Timisoara sporeste in notorietate si devine un model exemplar de incluziune sociala si manifestare culturala.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Echipa de Proiect, impreuna cu cadrele specializate din invatamantul special se vor implica in tot ce priveste organizarea, monitorizarea si buna desfasurare a evenimentului.

 

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

In editia anterioara ne‐am bucurat de sustinerea Cluburilor Rotary din Timis : Rotary Ripensis, Rotary Cosmopolitan, Rotary Timisoara, Rotary Cetate, Rotary Opera, Rotary Buzias si nu numai. Echipa Proiectului Praf De Stele a colaborat si cu o serie de firme private care au sustinut acest proiect.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017

Prin realizare de clipuri promotionale si o campanie activa in mediul virtual. De asemenea ne‐am bucurat in editiile anterioare de suportul presei locale si nationale.

 

INFORMAREA DONATORILOR

Evolutia Festivalului si comunicarea etapelor de proiect se va disemina pe pagina FESTIVAL PRAF DE STELE cat si pe pagina de FACEBOOK Club RotaKids din Timisoara si vom transmite materialele catre TIMOTION.

 

IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI

Vom promova Evenimentul in comunitatea rotariana si in scolile in care suntem activi. Voluntarii vor fi prezenti atat ca alergatori cat si voluntari organizatori.

 

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 12.000 lei dintr-un buget total de 60.000 lei necesari pentru implementarea proiectului „PRAF DE STELE – festival de teatru pentru copiii cu cerințe educaționale speciale”.

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Tanasa Maria , din echipa Rotary

Copiii cu Cerinte Educationale Speciale merită o Sansa! Festivalul PRAF DE STELE este o provocare pentru ei si evoluează foarte mult prin teatru! Dacă pentru unii dintre noi este normal sa auzi, sa vorbești, sa misti piciorul sau sa citesti... pentru multi din acești copii minunati, o astfel de actiune este o adevarata aventura! Mai mult, este un proiect organizat de Copii pentru Copii! Copiii din Clubul RotaKids (6-12 ani) au îmbrățisat această cauză si sustin acest proiect cu mult entuziasm si dedicare! Va invitam alaturi de noi sa sustinem si sa daruim sute de zâmbete si bucurii pentru sute de copii! Donatiile Dumneavoastra pentru acest proiect, sustin arta, copilaria, educația si bucuria! Va multumim!

Suma stransa: 2,100 lei


Carmen Rusmir , din echipa Rotary

Sustin un proiect care pune in valoare talentul unor copilasi cu sulfete mari si nevoie de dragoste !

Suma stransa: 1,825 lei


Oana Sidorof , din echipa Rotary

Alege sa fii alaturi de copii! Implica-te si TU in Proiectul PRAF DE STELE- Festivalul De Teatru International pentru Copiii cu Cerinte Educationale Speciale! Fiecare suma donata, conteaza! Daruieste si TU, o suma cat de mica si fii o particica din acest minunat Proiect! Multumim ca ne sustii!

Suma stransa: 710 lei


Donatii directe

Donații La Fața Locului 30 RON Succes! 
HELLA Romania 110 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
Iuhasz Anton 30 RON  
Alessio Castricini 50 RON  
Ianasi Codrut 30 RON  
Monica Trusca 30 RON  
MIRELA PELECACI 30 RON  
Previous Next