|   Inscriere 

Little People: „Cursa impotriva cancerului”

Suma
stransa
48,326RON
Target
proiect
20,000RON
Procentaj
din proiect
241.6%
Numar
donatii
656

Experiența diagnosticării și internării copilului bolnav de cancer presupune o situație neobișnuită și traumatizantă. Nimeni nu cunoaște ce presupune spitalizarea și tratamentul oncologic până nu este nevoit să înfrunte cancerul. O pondere semnificativă a pacienților oncopediatrici provin din zone rurale, cu acces limitat la informație și resurse de orice fel. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor pacienților prinsigla-Asociatia-Little-People oferirea de asistență psihosocială specializată, dar și prin procurarea de medicamente, esențiale în efectuarea tratamentului oncologic. În acest sens, vom colabora cu cadrele medicale din cadrul spitalului pentru a identifica nevoile cele mai pregnante și a le soluționa.

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Cu sprijinul voluntarilor și al specialiștilor implicați, cu recunoașterea primită din partea doctorilor și cu susținerea oferită din partea sponsorilor și prietenilor, Asociația Little People România a devenit în timp lider în lupta împotriva cancerului la copii și adolescenti, atât în România cât și în Republica Moldova! Lucram zilnic cu pacienți de pe secțiile de oncopediatrie din 10 centre oncologice, pentru a oferi fiecărui copil, acces la programele noastre de suport psiho‐social, programe premiate în multiple rânduri. În 2006, Little People a înființat primul grup de suport la nivel național care să răspundă nevoilor adolescenților şi tinerilor afectați de cancer: Clubul Temerarii, Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer. Acest grup numără în prezent 400 de tineri supraviețuitori din 123 localități ale țării, este un adevarat exemplu de reusită pentru pacienții actuali și reprezintă una dintre cele mai active comunități de gen din Europa.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Întrebată despre ce are nevoie pentru a învinge boala, o pacientă a răspuns: ”Avem nevoie de iubire pentru a ne face bine”. Prin proiectul propus, atât pacienții cât și aparținătorii cu care sunt internați în spital vor beneficia de atenție, de un suport informațional și de un sprijin psihologic din partea unei echipe dedicate formate dintr‐un psiholog și voluntari atent pregăți și monitorizați, pentru a găsi cele mai bune mecanisme de a face față situației în care se află.
„Suportul psiho‐social și activitățile specifice cu tematică medicală sunt indispensabile într‐o secție de oncopediatrie, fiind complementare tratamentului medical pe care aceștia îl urmează!” (Dr. Cristian Jinca, Secția de oncopediatrie, Spitalul „Louis Țurcanu” Timișoara).
În plus ne dorim să completăm actul medical și prin achiziționarea unor medicamente care nu sunt disponibile, dar care sunt absolut necesare în procesul de vindecare.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

R1. peste 200 de copii și adolescenți vor beneficia de intervenții specializate și adaptate nevoilor identificate. În ultimii 3 ani, 713 pacienți au participat la activitățile noastre.
R2. Un specialist coordonator și o echipă de 25 de voluntari vor beneficia de trainguri de pregătire.
R3. 20 de tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării vor participa la evenimentele naționale ale Comunității Temerarii.
R4. Medicamente pentru secția de oncopediatrie din Timișoara (medicamentele vor fi achiziționate la cererea doctorilor).

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

Copiii și adolescenții bolnavi de cancer au de alergat în cea mai importantă competiție, în cursa pentru viață. Mulți dintre ei au trecut linia de finish cu brio. Acest proiect ne va schimba pe fiecare dintre noi, ne va schimba percepțiile despre noi, despre ce putem face fiecare dintre noi, despre ce știm și credem despre cancer. Ne va învața cum să ne înfângem limitele și fricile, și cum să credem în forțele proprii. Ne va uni și ne va ajuta să arătăm pacienților că împreună suntem mai puternici și mai prezenți, că putem schimba universul copiilor bolnavi de cancer. Acest proiect invită membrii din comunitate la participare, la implicare și la conștientizarea faptului ca această afecțiune, cancerul, nu este un final de drum, ci poate fi o cursă cu finish bun!

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Succesul acestui proiect este definit prin fiecare poveste de reușită asupra bolii. Momentul în care un copil căruia i‐ai oferit sprijinul psihosocial adecvat de‐al lungul spitalizării, finalizează tratamentul oncologic și devine membru al comunității tinerilor supraviețuitori de cancer, este povestea inspirațională care oferă speranță și curajul de a lupta pentru viață celolalți pacienți. Este povestea de succes care ne inspiră pe fiecare dintre noi! Ne‐am înscris în competiția Timotion pentru ca împreună să putem îmbunătăți calitatea vieții copiilor bolnavi de cancer tratați în cadrul secției de oncopeditrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Nu putem anula diagnosticul de cancer, dar experiența bolii poate fi trăită mai ușor dacă pacineții oncopediatrici beneficiază de sprijin psihologic și educațional pe tot parcursul tratamentului. Pentru a implementa un program de asistență psiho‐socială la strandarde internaționale și pentru a realiza activități terapeutice adaptate la nevoile pacienților, voluntarii şi personalul implicat în îngrijirea copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer trebuie să beneficieze de traininguri de pregătire. Pentru a le oferi tinerilor care au finalizat tratamentul oncologic servicii de suport, posibilitatea de informare și educare pentru a fi împuterniciți spre a lua propriile decizii în ceea ce privește starea de sănătate, ne dorim să consolidăm și să lărgim comunitatea de tineri supraviețuitori de cancer prin includerea pacienților care au finalizat tratamentul în spitalul din Timișoara. Prin susținerea dumneavoastră vom veni și în sprijinul comunității medicale prin procurarea de medicamente care nu sunt decontate de către stat, dar sunt indispensabile în actul medical și în oferirea celui mai potrivit tratament.

 

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

În perioada 2016‐2017, prin sprijinul United Way, Asociația Little People România implemetează în Timișoara proiectul ”Zi de zi alături de copiii ș tinerii afectați de cancer”, care asigură finanțarea parțială a programului zilnic de suport psihosocial al pacienților. Bugetul acestui proiect este de 44.500lei anual.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017 Asociatia-Little-People-Romania

Componenta referitoare la vizibilitate joacă un rol major în buna desfășurare și atingerea scopului acestui proiect. În vederea promovării participări la Timotion 2017 vom realiza unrătoarele activtăți pentru a atrage cât mai multe persoane să alerge în beneficiul proiectului nostru și să susțină cauza cancerului la copil:
‐ Vom contacta cei peste 300 de alergători care au susținut proiectul Little People în cadrul evenimentului Timotion 2016.
‐ Vom realiza o postare la 2 săptămâni pe pagina de facebook a asociației în care să fie menționate detalii despre acest proiect, pagina care înregistrează 62.695 like‐uri (https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/).
‐ Pagina web a asociației (www.thelittlepeople.ro) va conține o secțiune specială dedicată competiției Timotion, cu toate detaliile care sunt discutate în prealabil și pentru care este obținut acordul organizatorilor.

 

INFORMAREA DONATORILOR

Asociația Little People România acordă o deosebită atenție recunoașterii finanțatorilor și implicării fiecărui donator individual. Postările pe Facebook cu referire la proiectul ce va fi implementat cu sprijinul donatorilor din cadrul evenimentului Timotion vor conține mențiuni cu privire la finanțator. De asemenea, elementele de identitate vizuală ale finanțatorui vor fi folosite pe materialele de comunicare ale activităților specifice desfășurate în cadrul proiectului.

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 20.000 lei dintr-un buget total de 64.500 lei necesari pentru implementarea proiectului „Cursa împotriva cancerului”.

Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:

  • 500 de lei vor merge către acoperirea cheltuilelilor aferente întâlnirilor voluntarilor;
  • 2500 de lei sunt necesari pentru achiziționarea de materiale creative, educaționale și sanitare necesare implementării intervențiilor psihosociale;
  • 5000 de lei vor fi directionati spre acoperirea cheltuielilor de transport, cazare și masă aferente participării tinerilor supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării la evenimentele naționale ale Comunității Temerarii;
  • 10000 de lei vor fi direcționați către achiziționarea de medicamente;
  • 2000 de lei reprezintă contribuția la organizarea Timotion.

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Cosmin Coman , din echipa Alergotura

Alerg , pentru ca am primit acest dar de la Dumnezeu si vreau sa il impart si cu altii, sustinand proiectul Little People : ,,Cursa impotriva cancerului" Cancerul este o boala necrutatoare care daca nu este depistata la timp, provoaca multe victime indiferent de varsta (copii sau adulti). Sustinand acest proiect impreuna cu mine, ii putem ajuta sa lupte impotriva cancerului. Va multumesc!

Suma stransa: 70 lei


Donatii directe

LUTZ & Associates 3,016 RON Copiii si adolescentii bolnavi de cancer se afla in competitia vietii lor, in cursa pentru viata, desi nu si-au dorit acest lucru.
Pentru LUTZ & Associates competitia este o alegere și chiar un mod de viata - competitia cu noi insine si cu ceilalti. Vizam linia de finish și ne-am obișnuit să o atingem cu zâmbetul pe buze chiar și atunci când efortul a fost mare. Așa sperăm să se întâmple și cu aceșți copii și adolescenți minunați pe care îi sprijinim. 
Donații La Fața Locului 520 RON Succes! 
HELLA Romania 500 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
ADINA LEITAN 30 RON  
MARTIN RUFF 10 RON  
DAN FLORIN ALDEA 50 RON  
Butoianu Daniel 30 RON  
Cristian Amza Alexandru 30 RON  
Andreea Gutu 30 RON  
Cristinel Coroiu 20 RON  
Atena Calofeteanu 70 RON  
Coroiu Elena 30 RON  
Cristian Sferle 50 RON  
Cosmin Marius Mierea 30 RON  
Andra Mihailescu 10 RON  
Ciul Cristina 50 RON  
Tabeica Remus 30 RON
Andrea Aldea 30 RON  
ANDREEA GRIDJAC 10 RON  
Andrada-Stefania Badea 20 RON  
Razvan Valcaneantu 60 RON  
Fara Adela - Raluca 30 RON  
Gavrea Veronica 30 RON  
Larisa Ardelean 10 RON  
Oana Filip 50 RON  
Onet Dan Iustin 50 RON  
Adrian Goia 20 RON  
MGI Coutier 15,000 RON Suntem alaturi de voi in aceasta cursa! 
Mioara Donca 10 RON  
Oana Apostol 50 RON  
Andreea Iager Tako 30 RON  
Lucuta Codruta 50 RON  
Scott John 200 RON  
Sabou Ovidiu 50 RON  
Gal Andrei 100 RON  
Mihaela Badina 10 RON  
Steflea Claudiu 50 RON  
Dariana Nanau 50 RON  
Mihai Mitiu 30 RON  
Ungurean Lucian 30 RON  
Curpan Ramona 50 RON  
Senta Palet 10 RON  
SLUSARCIUC SIMONA 40 RON  
Olivia Datcu 30 RON  
Cristina Ursu 10 RON  
Daniluc Dora 10 RON  
Grama Madalina 10 RON  
CRACIUN Adrian 30 RON  
Crăciun Adrian 30 RON  
Mihai Mariana 20 RON  
BEATRIX FULOP 30 RON  
Ungur Miruna 10 RON  
Pop Diana 50 RON  
Carpinisan Miruna 20 RON  
CURESCU LAURA 30 RON  
Raul Sarca 50 RON  
Daniel Vancea 10 RON  
Previous Next