Fundatia de Abilitare Speranta: „Impreuna invingem DOWN-ul! – editia a treia”
stransa10,020RON
proiect4,500RON
din proiect222.7%
donatii207
În România, copiii cu sindrom Down sunt marginalizați, segregați și excluși din sistemul educațional. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei, în vederea creșterii gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea unui program de creștere a competențelor sociale pentru copiii cu sindrom Down și părinții lor.
Obiectivele proiectului sunt:
Obiectivul 1:
Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor parentale adecvate pentru 11 părinți ai acestora.
Obiectivul 2:
Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN‐ul !” în comunitate.
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Fundația de Abilitare ”Speranța” susține de peste 24 ani incluziunea copiilor cu dizabilități, oferind servicii complexe pentru copii, familii și cadre didactice. Rezultate: 35 de proiecte derulate (”Centre pentru copii din mediul rural”, ”Un bun inceput”, ”Învață să înțelegi copilul cu ADHD”, ”Educația incluzivă‐ un drept al copilului cu dizabilități”), 7 Centre pentru incluziunea copiilor cu dizabilități, 4000 de copii beneficiari, rată a incluziunii școlare de 70‐75%, servicii pentru părinți, cursuri acreditate pentru 500 de cadre didactice, peste 4000 de membri activi în Rețeaua de Educație Incluzivă. Echipa: director executiv, specialist PR, 2 psihologi, specializați în psihologie clinică, 2 logopezi, kinetoterapeut, art‐terapeut, ergoterapeut, muzicoterapeut.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
Discriminare. Șanse mici la educație, la participare, la viață socială împlinită. Segregare. Etichetare. Așa arată viața unui copil cu sindrom Down în România. Proiectul își propune să dezvolte: competențe noi de socializare pentru 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențe parentale adecvate pentru 11 părinți ai acestora, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. Activitățile proiectului se desfășoară într‐un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele estimate sunt creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.
CE REZULTATE PROMITEM?
Scopul proiectului :
Incluziunea socială a copiilor cu sindrom Down în comunitate.
Obiectivul 1:
Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor parentale adecvate pentru 11 părinți ai acestora.
Obiectivul 2:
Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN‐ul !” în comunitate.
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?
Beneficiari direcți: 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța”, 11 părinți ai acestora, 2 terapeuți din cadrul F.A.”Speranța”;
Beneficiari indirecți: întreaga comunitate locală a Timișoarei;
Rezultate: 11 copii cu sindrom Down, beneficiari ai acestui proiect , mai bine abilitați din punct de vedere social; 11 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiectmai bine abilitați pentru interacțiunea cu copiii lor; 2 terapeuți ai F.A.”Speranța” capacitați în vederea unei conexiuni mai strânse copil‐terapeut‐părinte; organizarea cadrului informal de învățare (tabăra); 11 chestionare de satisfacție adresate participanților la programul de abilitare.
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
Obiectiv 1: Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor parentale adecvate pentru 11 părinți ai acestora.
‐ activități pentru creșterea competențelor sociale pentru 11 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al F.A.”Speranța” , in perioada 1‐8 septembrie 2017 la Predeal, materiale educaționale și de dezvoltare personală, jocuri interactive, jucării, 2 specialiști ai F.A.”Speranța” specializați în abilitare și dezvoltarea competențelor de incluziune socială pentru copiii cu sindrom Down.
‐ activități pentru creșterea competențelor parentale pentru 11 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiect 1‐8 septembrie 2017 Predeal 23 Materiale educaționale și de dezvoltare personală, jocuri interactive, jucării 2 specialiști ai F.A.”Speranța” specializați în abilitare și dezvoltarea competențelor de incluziune socială pentru copiii cu sindrom Down Numărul de chestionare adresate participanților completate.
Obiectiv 2: Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN‐ul !” în comunitate.
- activități de promovare Februarie 2017– 30 septembrie 2017 Timișoara;
- 50 de voluntari;
- 350 de susținători participanți la cursele Timotion;
- 11 părinți ai copiilor cu Down;
- 11 copii cu Sindromul Down;
- Comunicate de presă și materiale pentru publicarea în mass‐media și în mediul online ﴾site‐ul propriu, rețele de socializare﴿ Specialist PR, F.A. ”Speranța”;
- participarea susținătorilor F. A. ”Speranța” la cursele Timotion 23 aprilie 2017Timișoara;
- 350 participanți la alergare în cadrul evenimentului Timotion.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
Pentru realizarea proiectului, vom mobiliza resursele necesare aflate la dispoziție, implicând toți factorii relevanți:
‐ parteneri ai F.A.”Speranța” din mediul de afaceri;
‐ colaboratori ai Fundației, din mediul educațional (școli, grădinițe, diverse instituții educaționale cu care am colaborat);
‐ un număr de minim 50 de voluntari ai FA ”Speranța” ;
‐ părinți ai copiilor cu dizabilități care frecventează serviciile FA”Speranța”;
‐ specialiștii terapeuți ai FA”Speranța”;
‐ alți factori de influență în mediul offline și online.
PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017
Fundația de Abilitare ”Speranța”, în calitate de inițiator al proiectului, are experiență îndelungată în implementarea de proiecte, gestionând, pe parcursul a aproape 24 de ani de activitate, peste 35 de proiecte de incluziune socială pentru copiii cu dizabilități.
Principalul risc potențial, în cazul proiectului ”Împreună învingem DOWN‐ul – ediția a treia”, rezidă în neimplicarea la cotele estimate a susținătorilor FAS și, implicit, dificultatea de a colecta întreaga sumă necesară pentru implementarea proiectului. Pentru a contracara acest risc, vom apela la resurse financiare provenite din alte surse (resurse proprii, donații și/sau sponsorizări).
Proiectul va fi monitorizat permanent de către echipa de proiect. Proiectul a avut succes atunci cand obiectivele au fost indeplinite cu succes: a fost colectată întreaga sumă necesară, beneficiarii au fost abilitați din punct de vedere social (cei 11 copii) și al competențelor parentale (cei 11 părinți). Aceste rezultate vor putea fi verificate scriptic, prin intermediul chestionarelor completate, și faptic, prin metoda observației în diferite context sociale.
INFORMAREA DONATORILOR
Pe tot parcursul proiectului, vom avea în vedere informarea continuă a donatorilor despre stadiul proiectului, despre utilizarea fondurilor primite și despre rezultatele obținute. Informațiile vor fi publicate și disponibile online, prin mecanismele mai sus menționate: website‐ul FA”Speranța”, rețele sociale, pagina oficială de facebook TIMOTION, precum și paginile de Facebook/site‐urile web ale susținătorilor FA”Speranța”.
Vom folosi drept dovezi fotografii și filme realizate cu materialele FA”Speranța” . Postările vor fi efectuate în momentele cheie ale derulării proiectului, mai ales după încheierea evenimentului de alergare Timotion (în momentul obținerii fondurilor), pe parcursul desfășurării activităților prevăzute la obiectivul 1 (activități de abilitare socială pentru copii și părinți) și în momentul încheierii acestor activități.
IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI
Pentru derularea acestui proiect, intenționăm să mobilizăm următoarele resurse non‐finaciare și materiale:
‐ munca voluntară (cel puțin 50 de voluntari implicați);
‐ spațiul și dotările puse la dispoziție de F.A.”Speranța” (birouri, materiale de birotică și papetărie, echipamente – laptop, imprimantă, scaner, fax, aparat foto etc);
‐ utilitățile pentru spațiul folosit, pus la dispoziție de FA ”Speranța”: internet, telefonie fixă și mobilă, electricitate, încălzire etc.;
‐ site‐ul FA”Speranța” și rețelele sociale oficiale ale FA”Speranța”, folosite drept resursă de promovare online.
NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION
Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 4000 lei dintr-un buget total de 9900 lei, necesar pentru implementarea proiectului „Împreună învingem DOWN-ul – ediția a treia”.
Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:
- cei 4000 de lei vor merge către acoperirea costurilor de cazare și masă timp de 6 zile, pentru 22 de participanți.