|   Inscriere 

For Help: „Ne croim viitorul”

Suma
stransa
2,700RON
Target
proiect
7,000RON
Procentaj
din proiect
38.6%
Numar
donatii
62

Proiectul de față iși propune să vină în sprijinul comunității care beneficiază de serviciile Centrului de zi For Help prin dezvoltarea de competențe practice în arta croitoriei și a cusutului pentru minim 12 tinere din centru cu vârste cuprinse între 12 ‐ 19 ani. Tinerele provin din familii dezavantajate social sau sunt orfane și prezintă risc de abandon școlar/familial.  Din întâlnirile noastre de lucru cu tinerele ne‐am dat seama că au o deschidere spre a învăța să‐și confecționeze singure haine sau diverse articole de uz casnic, iar pentru a le oferi o perspectiva de viitor ne propunem să le asigurăm 399149_220182484759242_1804837526_nsesiuni practice și teoretice de croitorie și cusut. Prin acest proiect dorim să dezvoltăm abilități și competențe practice pentru tinerii din centru în vederea integrării lor ulterioare pe piața muncii sau a‐și dezvolta o pasiune pentru croitorie. Dacă aceste cursuri de croitorie și cusut vor avea rezultate bune dorim să continuăm cu diverse alte cursuri practice și pentru băieți sau chiar să includem și băieții din centru în măsura în care vor descoperi și ei pasiunea pentru croitorie și cusut.

Activitățile principale din cadrul proiectului se vor desfășura în trei etape:
1. Inițiere în croitorie și cusut la mașină

2. Confecționare de obiecte pentru uz personal (sacoșe, lenjerie de pat, articole de îmbrăcăminte, etc.)

3. Expoziție și premierea celor mai reușite obiecte confecționate.

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Creștină FOR HELP este organizație nonguvernamentală și nonprofit și urmărește îmbunătățirea calității vieții copiilor și familiilor cu
risc de abandon școlar și familial, persoane victime a violenenței domestice acționând pentru respectarea drepturilor copiilor.

Obiectivele organizației:
* prevenirea abandonului școlar și familial
* prevenirea acțiunilor care vizează respectarea drepturilor copiilor la o familie, la educație, la timp liber, recreere și școală
* creșterea gradului de implicare și responsabilizare a părinților în activitățile școlare și în gestionarea propriilor probleme
* consolidarea motivației care să susțină efortul copilului în munca de învățare
* întărirea colaborărilor și parteneriatelor cu instituții implicate în prevenirea abandonului familial și/sau școlar.

Proiecte:
* Proiectul “Grădiniţa”
Derulat în perioada 2007 si până în prezent cu scopul de a preveni abandonul şcolar prin integrarea in gradinite a acestor copii proveniţi din medii sociale defavorizate. Prin aceasta acţiune sprijinim părinţii în întocmirea dosarelor de înscriere a copiilor la grădiniţă şi plata integrală a menţinerii copilului în grădiniţă.
* Proiectul “Educația ‐ un pas în reușita viitorului tău“
Scopul proiectului este creșterea peformanțelor școlare și prevenirea abandonului şcolar timpuriu cauzat de factori familiali sau individuali (lipsă de sprijin acordat copiilor în activitatea educaţională, climatul familial problematic, lipsa resurselor financiare de întreţinere a elevului la școală, lipsa unui spațiu adecvat învățării, achiziții cognitive insuficiente, dificultăți de învățare, cerințe educative speciale, motivație deficitară, stimă de sine scăzută)
* “Atelier de lucru manual”
Acest proiect ne ajuta sa ne autofinantam si are în vedere valorizarea copiilor şi dezvoltarea abilitaţilor practice. Prin acest atelier confecţionam felicitări, mărtişoare, cutii personalizate, ceasuri, tablouri, vaze pentru flori şi alte obiecte pe care le comercializam. Proiect realizat prin autofinanţare.

Echipa de specialiști:
* psiholog
* asistent social
* voluntari

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Proiectul de față iși propune să vină în sprijinul comunității care beneficiază de serviciile Centrului de zi For Help prin dezvoltarea de competențe practice în arta croitoriei și a cusutului pentru minim 12 tinere din centru cu vârste cuprinse între 12 ‐ 19 ani. Tinerele provin din familii dezavantajate social sau sunt orfane și prezintă risc de abandon școlar/familial. Din întâlnirile noastre de lucru cu tinerele ne‐am dat seama că au o deschidere spre a învăța să‐și confecționeze singure haine sau diverse articole de uz casnic, , iar pentru a le oferi o perspectiva de viitor ne propunem să le oferim sesiuni practice și teoretice de croitorie și cusut. Prin acest proiect dorim să dezvoltăm abilități și competențe practice pentru tinerii din centru în vederea integrării lor ulterioare pe piața muncii sau a‐și dezvolta o pasiune pentru croitorie. Proiectul este necesar grupului țintă identificat pentru că propune o variantă în descoperirea de competențe , care ar putea deveni ulterior ocupație. Fetele vor descoperi tainele croitoriei putând mai târziu dezvolta o pasiune într‐o meserie. Dacă aceste cursuri de croitorie și cusut vor avea rezultate bune dorim să continuăm cu diverse alte cursuri practice și pentru băieți sau chiar să includem și băieții din centru în măsura în care vor descoperi și ei pasiunea pentru croitorie și cusut.

Activitățile principale din cadrul proiectului se vor desfășura în trei etape:
1. Inițiere în croitorie și cusut la mașină

2. Confecționare de obiecte pentru uz personal (sacoșe, lenjerie de pat, articole de îmbrăcăminte, etc.)

3. Expoziție și premierea celor mai reușite obiecte confecționate.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele proiectului:
1. Inițiere în croitorie și cusut la mașină
2. Confecționarea de obiecte pentru uz personal (sacoșe, lenjerie de pat, articole de îmbrăcăminte, etc.)
3. Expoziție și premierea celor mai reușite obiecte confecșionate de către fete.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

Acest proiect poate schimba drumul unor adolescente în orientarea către o meserie sau cel puțin în a‐și asigura câteva necesități imediate, cum ar fi posibilitatea de a coase un nasture, un tiv până la lucruri mai complexe, gen ‐ confecționarea unui articol de îmbrăcăminte de la zero. Pe parcursul proiectului, odată ce fetelor le vor reuși operațiunile de stăpânire a mașinii de cusut, ele vor căpăta mai multă încredere în forțele proprii și vor fi mai încrezătoare în viitorul lor.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

În urmă cu 3 ani am primit câteva mașini de cusut vechi și amorganizat întâlnire cu un grup de 7 fete din familii dezavantajate social pe care le‐am învățat să coasă la mașină. În decursul a 6 luni a câte 2 întâlniri săptămânale fetele au învățat să‐și confecționeze singure lucruri personale, să‐și modifice hainele și chiar să confecționeze lucruri, care ulterior au fost vândute. Mașinile de cusut au fost donate ulterior unor familii nevoiașe sau cu mulți copii.

Participanții la proiectul actual sunt 12 fete cu vârsta cuprinsă între 12 ‐ 19 ani. Inițierea în croitorie se va desfășura sub îndrumarea unei persoane cu experiență în domeniu din cadrul asociației, pe bază de voluntariat, la sediul Centrului For Help. Proiectul se va desfășura pe parcursul a 9 luni începând cu iunie 2017, perioada fiind împărțită pe trei etape a câte 3 luni fiecare (inițiere, aprofundare respectiv confecționare produse finite). Cele mai reușite articole vor fi premiate în cadrul expoziției organizata la sfarsitul proiectului. Mașinile de cusut vor fi achiziționate din fondurile strânse în cadrul TIMOTION 2017, iar costul materialelor folosite va fi acoperit de asociația noastră. Ne propunem ca prin acest proiect sa facem articole care sa fie si sursa de autofinantare.

După finalizarea proiectului vom continua din surse proprii cursurile de cusut și croitorie astfel încât și următoarele generații să își dezvolte o pasiune în acest sens.

 

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

În afara echipei asociației, intenționăm să implicăm ateliere de croitorie din Timișoara în vederea organizării unor vizite pentru un schimb de experiență. Cu ocazia acestor vizite fetele participante la proiect vor putea discuta cu croitorese calificate despre tainele meseriei.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017

Proiectul va fi promovat online prin publicarea de informații pe pagina de internet și de Facebook a asociației, dar si offline în grupurile de prieteni ai echipei nostre, în rândul colaboratorilor și partenerilor nostri.

 

INFORMAREA DONATORILOR

Donatorii vor fi informați prin postarea de informații și poze pe pagina de Facebook TIMOTION și a asociației. Donatorii vor fi invitați să participe la expoziția de final de proiect pentru a vedea în direct rezultatele obținute de fetele participante.

 

IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI

Alergătorii la eveniment, donatorii pot deveni voluntari, care să participe la organizarea expoziției de final de proiect. Dacă printre aceștia se numără și croitori de meserie sunt invitați să participe cu sfaturi și recomandări in folosul viitoarelor croitorese.

 

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 6000 lei dintr-un buget total de 8000 lei, necesar pentru implementarea proiectului „Ne croim viitorul”.

Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:

  • cei 6000 de lei vor merge către achiziționarea a 6 mașini de cusut.

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Niculina Bianca Ghitulescu , din echipa FORVIA HELLA

Sustine si tu For Help!

Suma stransa: 500 lei


claudia radu , din echipa Fundatia Comunitara Timisoara

Doresc sa fac pentru acesti copii tot ce tine de mine. ii cunosc pe fiecare, le cunosc istoricul si cred intr-un viitor mai bun pentru ei.

Suma stransa: 50 lei


Trap Corina

Alerg pentru acești copii care se confruntă cu riscul de abandon școlar și familial pentru că, cred în importanța viitorului lor și vreau să îi susțin să mai „arunce” din piedicile pe care le întâmpină în drumul lor.
I-am cunoscut cu 2 ani în urmă în cadrul stagiului de practică, unde am făcut teme împreună, ne-am jucat, am povestit și așa ne-am creat o legătură dragă mie. Ce am putut observa în acest timp e că fiecare voluntar, fiecare persoană care a investit în acești copii a adus un plus de valoare pentru ei.
Vă propun să îi cunoașteți, să donați și să alergăm împreună!
Fiecare donație este importantă, atât pentru bănuții care susțin implementarea proiectului cât și pentru votul de încredere pe care îl transmiteți.

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Donații La Fața Locului 30 RON Succes! 
HELLA Romania 230 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
Anonim 70 RON Sustin aceasta cauza. 
Anonim 100 RON Mi se pare un proiect minunat. 
Sorin Florescu 50 RON  
Alexandra Andrica 80 RON  
Loredana Simon 30 RON  
Canciu Paul 30 RON  
Coada Roxana 10 RON  
Previous Next