CS Leii Timisoarei: „Acces in comunitate”
stransa1,730RON
proiect8,000RON
din proiect21.6%
donatii36
În România, la mijlocul anului 2015 , conform datelor statistice publicate de Ministerul Muncii trăiau 752 931 persoane cu dizabilităti, din care 23,2 % erau cu dizabilități fizice.
În cele mai multe cazuri în fața unei uși sau a unei intrări sunt câteva scări sau o denivelare, o bordură, care nu pun nici un fel de problemă celor care se pot deplasa independent, dar nu același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor în scaun rulant. Izolarea este un mod de viață pentru cei cu dizabilități fizice; chiar și în cazul persoanelor active există situații în care au nevoie de ajutor.
Achiziționarea unui elevator electric cu șenile, pentru transport pe scări, va permite persoanelor în scaun rulant deplasarea independentă sau asistată de un însoțitor făra efort.
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei sprijină persoanele cu dizabilități locomotorii în dobândirea de abilități pentru viață independentă prin tabere, seminarii, în scopul dezvoltării personalității lor și integrării în societate, imbunătățirea condiției fizice și a confortului spiritual, stabilirea de relații sociale civilizate.
Ne-am propus să realizăm și alte activități de reabilitarea a persoanelor cu dizabilități pentru o viață independentă, instruirea acestora și a însoțitorilor sau asistenților personali prin programe educaționale și de formare profesională, activități și dezbateri cu privire la problematica dizabilități.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
Dreptul la acces în spații publice precum restaurant, muzee, cinematografe, este egal pentru toti si garantat prin lege, însă arhitectura unora din aceste cladiri, le face inaccesibile persoanelor în scaun rulant, excluzându-le de la oportunitățile pe care alți membri ai comunității le au la îndemână.
Efortul depus pentru urcarea/coborârea scărilor sau diferențele de nivel, epuizează persoanele în scaun rulant, dar și pe însoțitorii acestora limitându-le șansa unei vieți independente. Deseori, aceste persoane sunt puse în ipostaze stânjenitoare doar pentru că se află în fața unei borduri, trepte, cladiri inaccesibile și trebuie să ceară ajutorul unui trecător.
Izolarea în propriile locuințe este o consecință a lipsei de accesibilizare și o problemă cu care majoritatea persoanelor cu dizabilități locomotorii se confruntă.
CE REZULTATE PROMITEM?
Îmbunătațirea calității vieții persoanelor cu dizabilități locomotorii, facilitând accesul acestora în comunitate, prin depășirea barierelor legate de accesibilizare.
În fiecare lună cel putin 6 persoane în scaun rulant cu antrenare manuală vor folosi elevatorul. Beneficiarii proiectului vor fi persoanele în scaun rulant, membre ale asociației, dar și alte persoane care vor solicita printr-o programare utilizarea elevatorului electric.
Pentru beneficiarii asociației, persoanele care au incheiat un contract de prestări servicii cu asociația, folosirea elevatorului va fi gratis, iar persoanele care nu sunt membre ale asociației pot utiliza elevatorul achitând o taxă.
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?
Prin acest proiect ne dorim să dăm posibilitatea persoanelor cu dizabilități locomotorii să trăiască independent și să participle la cât mai multe aspecte ale vieții comunității din care si ei fac parte, având în vedere că problema accesibilizării este constantă și menține aceste persoane într-o izolare involuntară în propria locuință.
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
La întâlnirile cu beneficiarii si partenerii nostrii vom face cunoscut proiectul, iar prin intermediul platformele de socializare vom invita prietenii să distribuie informatii despre activitatea noastra.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
Vom încheia acorduri de colaborare cu alte ONG-uri, cluburi si asociații pentru a promova această facilitate și în rândul membrilor acestora.
PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017
Promovarea se va realiza online, utilizand platforma Facebook; de asemenea vom adresa invitatii directe partenerilor, colaboratorilor si prietenilor ce ne sustin cauza.
Pe toată perioada înscrierii vom ține legatura cu persoanele ce au hotarat sa fie susținători ai proiectului nostru.
INFORMAREA DONATORILOR
Pentru informarea donatorilor vom actualiza periodic postările de pe Facebook; de asemenea, după finalizarea evenimentului vom trimite scrisori/mail-uri de mulțumire tuturor celor ce s-au implicat în susținerea proiectului.
IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI
Voluntarii se vor putea implica direct, facilitand transportul elevatorului la domiciliul persoanei în scaun rulant; vor putea de asemena sa acorde suport psihologic, informațional ori social.
NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION
Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 7000 lei, dintr-un buget total de 12000 lei, necesar pentru implementarea proiectului „Acces în comunitate”.
Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:
- cei 7000 de lei sunt necesari pentru achiziționarea unui elevator electric cu șenile pentru persoanele în scaun rulant.