|   Inscriere 

Ceva de Spus: „Vreau sa fiu independent”

Suma
stransa
3,800RON
Target
proiect
11,000RON
Procentaj
din proiect
34.5%
Numar
donatii
74

Vrem să trăim într‐o lume în care putem participa activ la viaţa comunității şi putem decide în toate aspectele vieții noastre. Prin proiectul „Vreau să fiu independent” ne propunem să venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Pentru că ne dorim să întărim mișcarea de autoreprezentare, vom Ceva-de-Spus-ED-1organiza timp de 3 zile Întâlnirea Anuală a Autoreprezentanților. Cu prilejul acestei Întâlniri dorim să acordăm posibilitatea și persoanelor cu dizabilități din mediul rural să își afle drepturile, să deprindă abilitități de viață independentă și să poată deveni la rândul lor autoreprezentanți.

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Ne dorim o lume în care persoanele cu dizabilități să fie valorizate și să fie active în comunitate. Pentru aceasta, activitatea noastră se concentrează pe următoarele obiective:

 • Milităm pentru un mediu accesibil tuturor. Dacă mediul ar fi unul accesibil, persoanele cu dizabilități nu ar mai sta izolate și ar putea participa activ la viața comunității.
 • Un alt obiectiv este dezinstituționalizarea persoanelor aflate în instituții. Pentru aceasta ne dorim ca toate persoanele cu dizabilități să primească servicii de sprijin în comunitate și să poată duce o viață demnă.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Prin proiectul „Vreau să fiu independent” ne dorim ca persoanele cu dizabilități să poată învăța să se autoreprezinte, să își descopere potențialul și abilitățile Astfel că, timp de 3 zile va avea loc Întâlnirea Națională a Autoreprezentanților „Ceva de Spus”. Cu acest prilej, vor avea loc activități de dezvoltare personală pentru persoanele cu dizabilități. Toate aceste activități sunt utile și importante pentru persoanele cu dizabilități deoarece pot deprinde abilități de viață independentă.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

 • 40 de persoane cu dizabilități împreună cu persoanele lor de suport vor putea beneficia de această Întâlnire Națională.
 • Întărirea mișcării de autoreprezentare.
 • Persoanele cu dizabilități vor putea afla cum pot deprinde abilități de viață independentă.
 • Persoanele de suport vor putea împărtășii din experiențele proprii, devenind astfel un grup de sprijin unii pentru ceilalți.
 • 5 voluntari recrutați și instruiți pentru a deveni persoane de suport pe parcursul întâlnirii.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

La momentul acesta, persoanele cu dizabilități se confruntă cu numeroase obstacole, atât din partea mediului înconjurător, a autorităților, dar și comunității. Toate acestea au contribuit semnificativ la scăderea încrederii în forțele proprii. Din acest motiv, ne dorim ca prin acest proiect să putem contribui la schimbarea mentalității persoanelor cu dizabilități dar și a membriilor comunității. Ne dorim ca la finalul acestei Întâlniri Anuale, persoanele cu dizabilități să poată avea mai multă încredere în forțele proprii și să lupte pentru drepturile lor.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru ca proiectul să fie un succes vom face următoarele:

 • Vom informa persoanele cu dizabilități despre această întâlnire
 • Vom pregăti materiale și workshopuri accesibile conform nevoilor persoanelor cu dizabilități.
 • Vom avea întâlniri pre‐eveniment cu voluntarii, iar aceste întâlniri ne dorim să ajute la consolidarea relațiilor, pentru a putea oferii sprijin cât mai eficient.

 

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Open Society Foundation – principalul finanțator al Asociației Ceva de Spus care sprijină lupta noastră ca autoreprezentanți.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017

Pentru a promova participarea noastră la Timotion ne propunem următoarele:

 • Vom promova intens proiectul nostru pe site‐urile de socializare.
 • Vom informa persoanele cu dizabilități.
 • Vom participa la emisiuni radio pentru a promova proiectul și pentru a recruta posibilii voluntari.
 • Vom răspândi informația în rândul cunoștințelor și prietenilor.

 

INFORMAREA DONATORILOR

Vom informa donatorii postând poze și informații pe rețelele sociale. De asemenea vom face un comunicat de presă după eveniment. Nu în ultimul rând, vom avea și o întâlnire cu donatorii noștri după evenimentul Timotion.

 

IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI

Voluntarii se pot implica făcând loby pentru cauza noastră, alergând și susținând proiectul nostru, iar mai apoi vor putea participa alături de persoanele cu dizabilități la Întâlnirea Anuală a Autoreprezentanților.

Sperăm ca prin aceste activități, să putem distruge barierele, să schimbăm mentalități și să putem contribui la crearea unei societăți incluzive.

 

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 9500 lei dintr-un buget total al proiectului de 10.925 lei necesari  pentru implementarea proiectului „Vreau să fiu independent”.

Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:

 • 6600 de lei vor merge către acoperirea costurilor de cazare;
 • 834 de lei vor fi alocați pentru transport;
 • 2175 de lei sunt necesari pentru a acoperi cheltuielile de masă.

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

STAN IOANA ZOITA , din echipa Ceva de Spus

Si in 2017 sustin echipa Ceva De Spus! Va asteptam alaturi de noi.

Suma stransa: 380 lei


Lucian Călin Ilica , din echipa Ceva de Spus

În general, în România, mentalitatea din familie, școală, societate are efecte nefericite asupra încrederii în sine. Bănui că vă imaginați că problema asta este infinit accentuată în cazul persoanelor cu dizabilități. Minunații de la asociația Ceva de Spus fac lucruri bune în a repara asta. Haideți să îi sprijinim! Cu alergatul și cu portofelul. Poftiți la încriere și la donat!

Suma stransa: 200 lei


Donatii directe

Donații La Fața Locului 240 RON Succes! 
HELLA Romania 70 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
Lukinich Eduard 30 RON  
Bica Aurelia Rodica 100 RON  
Nagy Istvan 30 RON  
Gabriela Albert 50 RON  
Simona Alina Bâgu 30 RON  
Previous Next