|   Inscriere 

Bee Active: „Baschet pentru Timişoara: Rebound, Assist, Score!”

Suma
stransa
4,980RON
Target
proiect
4,880RON
Procentaj
din proiect
102.0%
Numar
donatii
69

Ne propunem să aducem înapoi jocul de baschet publicului larg din oraș. Dorim să ne mobilizăm şi să punem bazele unei comunități acţionând în două direcţii mari: Refacere de terenuri deschise oricui şi organizarea de evenimente pentru amatorii jocului de baschet.

Bpt sigla cu scris

Prin Timotion, vrem să organizăm o serie de activităţi – ateliere, seri de joc de baschet – care să aibă ca şi apogeu un concurs pentru toţi jucătorii amatori. Totul pe un teren nou sau renovat, la care lucram prin alt proiect. Suntem la început de drum, cel puţin în formula asta. Vrem ca participarea la Timotion să fie o rampă de lansare, nu doar a noastră, ci a tuturor celor care vor să se implice!

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Suntem o asociaţie creată de tineri pentru tineri. Ne-am înfiinţat în 2010, după ce am funcționat ca şi grup informal de initiativă.
Misiunea noastră este să oferim tinerilor oportunităţi de dezvoltare pe care noi nu le-am avut şi să arătăm că de cele mai multe ori cu puţine resurse şi cu mai puţin efort decât ne-am imagina putem schimba multe în jurul nostru. Ne-am ocupat cu implementarea programului YouthBank în Timişoara din 2009 până în 2015.

Ce este Baschet pentru Timişoara?
Baschet pentru Timișoara este numele unei mișcări care își propune să devină program de dezvoltare comunitară prin implicarea membrilor comunității și prin voluntariat.
Vrem să ne implicăm pe termen lung pentru a putea să ne atingem obiectivele principale:

 1. să ne asigurăm că în Timișoara baschetul poate fi practicat în condiții foarte bune de către oricine își dorește;
 2. să ne asigurăm că se dezvoltă o comunitate activă și implicată în jurul acestui sport.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Începând cu anul 2013 comunitatea amatorilor de baschet din oraș nu mai dispune de un spațiu optim pentru practicarea acestui sport. Cei care mai practică acest sport în Timişoara sunt fragmentați pe grupuri în funcție cum au acces la săli. Nefiind terenuri afară unde să se întâlnească la un joc şi nici evenimente la care să se adune, cu greu se mai poate considera o comunitate.

De aceea, ne propunem prin proiectul Baschet pentru Timisoara: Rebound, Assist, Score!  să aducem împreună cât mai mulți oameni la joc, afară, în aer liber. Organizarea acestui eveniment ne încurajează atât pe noi, voluntarii acestui program cât şi pe autorități ca până în vară să reușim inaugurarea a minim unui teren cu condiții decente de joc şi deschis publicului.

Mobilizarea pentru alergare şi strângere de fonduri ne va uni ca şi echipă. Ne va oferi oportunitatea ca fiecare dintre noi să aibă parte de o mică victorie.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Un turneu amator pentru adulți
– minim 5 ateliere interactive despre jocul de baschet şi un mod de viață sănătos;
– minim 3 lecții de baschet pentru orice copil care își dorește să participe;

Materiale de informare:

Ghid de practici sănătoase legate de sport în general şi baschet în particular:

 • prim ajutor, tehnici de încălzire, prevenția accidentarilor

Ghid de comportament pentru o comunitate sănătoasă

 • Fair play, Spirit tolerant şi incluziune, No hate

Ghid de cluburi de baschet pentru copiii din Timişoara

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

După implementarea Baschet pentru Timişoara: Rebound, Assist, Score! în oraș baschetul va fi mai cunoscut, ca şi alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber şi socializare.

Comunitatea celor care practică acest sport va fi mai unită, mai activă, mai implicată în viata orașului şi mai deschisă spre oameni noi.

Pentru noi, participarea la Timotion este o potențială rampă de lansare pentru că:

 • ne încurajează să ne facem planuri concrete pe termen mediu şi lung – propunerea de proiect de față este doar o parte din intervenția pe care vrem să o avem;
 • ne unește şi ne ajută să unim lumea baschetului – amator şi profesionist – pentru ceva ce putem face cu toții. Ceva simplu şi clar: alergatul;
 • deschide un dialog cu autoritățile. Propunerea de față este un bun punct de plecare pentru că punem pe masă ceva foarte concret. Pe termen scurt – până când va începe Baschet pentru Timişoara: Rebound, Assist, Score!, prin alt proiect, ne propunem să asigurăm existenţa unui teren de baschet deschis publicului larg, pe care să se poată juca în condiţii de siguranţă;
 • Sperăm ca prin prezența noastră la Timotion să atragem în echipă mai mulți voluntari dispuși să se implice în program, pe termen lung sau, punctual, pe activităţi.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

După ce alergăm la Timotion, ne punem pe organizat. Vom face planificare, campanie de promovare, campanie de atragere de sponsori, o să căutăm voluntari pentru workshopuri, vom face înscrieri pentru turneu, achiziții şi tot ce este necesar ca activitățile să se desfășoare în condiții ideale.

Iată o estimare a programului:

Durată activităţi: 1 săptămână

Luni -Vineri

18.30 –  20.30 Workshopuri despre baschet

20.30 – 22.00 (întuneric) – jocuri la liber

Weekend

Activităţi Copii: 9.00-12.00

Adulți: Jocuri din turneu – în funcție de nr de înscriși hotăram orele de joc
Intre meciuri vor fi activităţi distractive:

 • jocuri 1 la 1 cu un jucător profesionist
 • Obligata de la 3 cu mulți participanți – premii de la sponsori
 • Concurs de „sărita”, sau „americana” sau cum ii zice cu înscrieri pe loc
 • Curse cu obstacole

Alte informații relevante:

Primii 20 de participanți în fiecare zi vor primi 2 materiale tipărite:

 • Ghid de practici sănătoase legate de sport in general si baschet in particular:
 • Ghid de comportament pentru o comunitate sănătoasă

Materialele vor fi disponibile gratis online, în format electronic.

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Am cerut deja susținerea Primăriei, fără de care ar fi fost foarte dificil să mergem înainte.
În relația cu Primăria am deschis un dialog. Sunt interesați de mișcarea noastră şi vor să ne susțină. Susțin activitățile pe care încercăm să le finanțăm prin Timotion. Sunt de acord că trebuie să fie terenuri publice în Timişoara şi au încredere ca am putea avea activitățile pe unul din ele. Rămâne de văzut cum şi în ce condiții vom merge mai departe.

Alexandru Lucian Olah, jucator de baschet profesionist, care evoluează în prima ligă belgiană momentan ne va ajuta pe partea de promovare. El vrea să înfiinţeze o asociaţie ce va avea două mari direcţii strategice: Academie de baschet pentru copii şi implicare directă în renovarea de terenuri in Timişoara.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017

Vom merge pe ideea ca prin implicare directă a cât mai multor oameni se poate ajunge la construirea de terenuri de baschet decente în Timişoara. Vom cere susținere prin ceva simplu, acționabil, accesibil oricui este în oraș in 23 aprilie: Să alerge pentru terenuri de baschet în Timişoara.

Grupuri Țintă:
1. Jucători de baschet pe care îi apasă la fel de mult ca şi pe noi lipsa terenurilor şi evenimentelor de baschet în Timişoara. Unii își asumă riscuri jucând pe terenuri, nesigure, outdoor. Majoritatea au grupuri cu care închiriază săli şi joacă o dată sau de două ori pe săptămână, dar le lipsește jocul zilnic, afară în zilele frumoase.
2. Oameni care au jucat cândva baschet şi au renunțat din diverse motive. Ar vrea să se reapuce, dar nu au unde să vină la joc. Cum nu au mai jucat de mult ezită să se înscrie într-un grup. Sau pur şi simplu nu au acces la vreun grup.
3. Oameni care vor sa înceapă să trăiască mai sănătos şi ar ieși o dată, de doua ori pe săptămână, să arunce la coş dacă ar avea unde.
4. Părinți de copii care vor să facă baschet sau care chiar fac baschet. Copiii care sunt înscriși la cluburi au activităţi reduse la cluburile lor pe perioada verii şi ar vrea să poată merge undeva sa joace.
5. Oameni interesați de baschetul profesionist care sunt îngrijorați că prin lipsa de terenuri deschise publicului va scădea dramatic baza de selecție de jucători.
6. Oameni care sunt interesați de cum se poate ajunge de la inițiativa unui om, la un grup de acțiune, la un program serios, bine gândit cu rezultate concrete şi impact pe termen lung.

Canale de comunicare:
1. Pagina de Facebook Baschet pentru Timisoara. Chiar la început am reuşit ca printr-o singură postare de recrutare să ajungem la peste 10.000 de afișări, aproape 100 de like-uri şi 66 de share-uri. Toate astea de pe o pagina cu 650+ like-uri care ulterior a crescut cu peste 100. Din cele 10.000 de afișări mai mult de 60% au fost organice. În perioada de o săptămână am primit 15 înscrieri la voluntariat pe termen lung.
2. Grupuri care merg la săli de baschet. Membrii echipei programului sunt înscriși în mai multe grupuri. De asemenea cunoaștem oameni care sunt în alte grupuri şi îi vom ruga să distribuie apelurile noastre. Avem încredere că vom putea acoperi majoritatea grupurilor existente în Timişoara. Acolo sunt deja oameni care sunt foarte sensibili la cauza noastră şi care fac sport.
3. Parteneriate media. Timpul fiind scurt de la lansarea call-ului până la dead line nu am apucat să abordăm potențiali parteneri media. Dar, odată ce ni se vor comunica rezultatele evaluării, vom aborda parteneri relevanți pentru fiecare grup țintă.
4. Primăria Municipiului Timişoara. Vom solicita susținerea Primăriei şi din perspectiva comunicării cu publicul larg. Astfel ne propunem ca apelurile noastre la susținerea programului prin alergat în cadrul Timotion să ajungă şi pe canalele Primăriei.
5. VIPs. Jucători de baschet profesioniști – până acum l-am cooptat pe Alexandru Lucian Olah, muzicieni, bloggeri, reprezentanți ai cluburilor pentru copii. În general, mai multe categorii de persoane cu influenta vor duce mai departe mesajul nostru. Din rândurile lor ne vom alege şi campionii din cadrul Timotion.

Materiale de comunicare.

 • Mesaje prin postări de tip: Text + Poster
 • Info grafice
 • Mesaje video prin Facebook live sau Youtube.
 • Postări de blog
 • Comunicat de presă

 

INFORMAREA DONATORILOR

Vom păstra legătura cu donatorii prin:

Postări periodice pe pagina de Facebook a programului şi vom furniza conţinut pentru pagina Timotion

Toţi donatorii pot participa la evenimente

Vom elabora un raport de eveniment, la sfârşit.

 

IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI

Deşi suntem în creştere ca şi echipă căutăm tot timpul să atragem voluntari dispuşi să se implice pe termen lung în program.

Strict pentru activităţile proiectului alergătorii Timotion ne pot ajuta:

* Voluntariat la pregătirea locaţiei

* Se pot implica în echipele care vor primi participanţii

Cei care au cunoştinţe avansate de baschet se pot implica la susţinerea workshop-urilor noastre.

 

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de 4880 lei, care reprezintă bugetul total necesar pentru implementarea proiectului „Baschet pentru Timisoara: Rebound, Assist, Score!”.

Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:

 • 1662 de lei vor merge către promovare, acoperind costurile aferente realizării de afișe A3, broșuri A5 (ghiduri 4 pag și cluburi pentru copii), banner și promovare pe Facebook;
 • 834 de lei vor fi alocați medaliilor și tricourilor;
 • 900 de lei sunt necesari pentru achiziționarea de mingi de baschet;
 • 1000 de lei sunt alocați pentru a acoperi cheltuileli neprevăzute (spre exemplu, chiria unui spațiu în cazul în care activitățile nu se vor putea desfășura în aer liber), iar în cazul în care nu vor exista cheltuieli neprevăzute se vor aloca premiilor.
 • 488 lei reprezinta contributia la bugetul de organizare Timotion

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Iolanda Filip , din echipa Baschet pentru Timisoara

Timisoara are nevoie de locuri special amenajate pentru desfasurarea activitatilor sportive in aer liber. Am ales sa sustin proiectul Bee Active: „Baschet pentru Timişoara: Rebound, Assist, Score!” deoarece cred cu tarie ca impreuna putem face acest lucru posibil.
Personal alerg pentru baschetul amator din Timisoara, alerg pentru sustinere acestui joc de echipa, alerg pentru fiecare dintre voi ce doriti sa jucati baschet si nu aveti unde.
Va astept in 23 Aprilie sa alergam impreuna!!!


Suma stransa: 615 lei


Lorinti Alex , din echipa Alergotura

Acum cativa ani jucam baschet cat puteam de mult, era sportul meu preferat..
Proiectul "Baschet pentru Timisoara" mi-a trezit amintiri frumoase, dar si vointa de a merge din nou pe teren, mai ales vazand ca sunt tineri care se zbat sa faca acest sport mai cunoscut.
ECHIPA este cel mai important lucru (si) in baschet! :)

Suma stransa: 510 lei


Donatii directe

Tudor Holotescu 315 RON Sper sa aibe si alti copii parte de ani cum am avut noi odinioara, seara de seara pe usoda sau in complex. Mult succes!  
HELLA Romania 120 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
Amelia Marc 30 RON pro revitalizarea baschetului timisorean 
Virgil Ivaschescu 50 RON  
Mihai Berindeanu 50 RON  
Alex Olah 1,000 RON
De ce aș rămâne impasibil în fața proiectului acestuia, când am atatea motive să nu o fac!? Mult timp am vizualizat cum aș putea să fac front comun cu oameni implicați și dornici de a dezvolta ceea ce eu numesc pasiune.
Pasionați de baschet ca mine sunt mulți dintre voi. Noi toți și cei în fața cărora ne dorim a fi exemple, avem nevoie de un aliat puternic în fața evoluției tehnologiei. Avem nevoie de a face sport în aer liber, de a deprinde atuuri competiționale, de a ne bucura de nenumăratele beneficii ale sportului în natură.
Timișoara merită ecourile batăii mingii de baschet pe teren propriu, unul necondiționat, deschis publicului. Fie el declanșatorul dorinței de a juca baschet pentru unii, loc de perfecționare a tacticilor de joc pentru alții, ori chiar loc de joacă pentru copii, va fi un pas în dezvoltarea baschetului timișorean.
Aleg să contribui acum și pe mai departe cu tot ce pot întru conturarea acestei frumoase inițiative, iar tu, poți proceda în consecință alăturându-te proiectului Bee Active: „Baschet pentru Timişoara: Rebound, Assist, Score!” 
Tabeica Remus 10 RON Let the game begin! :) 
Pintea Ioana 30 RON  
Batman 50 RON Ball is life! :D 
Bogdanescu Nicolae 50 RON Doresc sa donez 50 RON pt proiectul dvs. 
Previous Next