|   Inscriere 

Ador Copiii: „Centrul de Resurse pentru Adoptie”

Suma
stransa
24,435RON
Target
proiect
17,000RON
Procentaj
din proiect
143.7%
Numar
donatii
432

Proiectul ”Centrul de Resurse pentru Adopție” este dedicat copiilor abandonați aflați în sistemul de protecție specială, familiilor care intenționează să‐i adopte, celor care au adoptat și specialiștilor în adopție. Prin intermediul acestui proiect se urmărește creșterea numărului de copii adoptați, creșterea numărului de familii care adoptă un copil, creșterea capacității și calității serviciilor oferite de către acest centru, creșterea asistenței oferite copiilor părăsiți care se transferă din sistemul de protective specială în familia adoptivă, dar și îmbunătățirea imaginii adopției în comunitate.marca-ador-copiii-logo-color-1024x254

Obiectivul principal îl reprezintă creșterea numărului de copii care părăsesc sistemul de protecție specială și sunt integrați într‐o familie adoptivă. Acest obiectiv va putea fi atins prin mărirea echipei de specialiști angajați în cadrul asociației și prin intervenția asociației în procesul de evaluare a familiilor adoptive în vederea obținerii atestatului de adoptatori. Această procedură de evaluare presupune angajarea unor specialiști care vor beneficia de formare de specialitate (cu specific pe traumă, abandon și adopție). Prin atingerea acestui obiectiv, se va urmări consolidarea dezvoltării serviciilor asigurate de Asociația Ador Copiii în comunitate şi creşterea contribuției acesteia la dezvoltarea serviciilor de adopție prin facilitarea accesului beneficiarilor şi furnizarea de servicii sociale în domeniul adopției.

 

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Ador Copiii este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2004, care se află în prima linie a activismului în domeniul adopţiei interne, cu un număr de 120 de membrii, familii adoptive, dar şi non‐adoptatori, donatori. Organizaţia este autorizată ANPDCA şi are impact la nivel naţional, contribuind la dezvoltarea sistemului de adopţii oferind servicii eficiente, profesioniste şi inovatoare în beneficiul copiilor, al familiilor adoptive şi al persoanelor care doresc să adopte, în cadrul Centrului de Resurse pentru Adopție. De asemenea, organizaţia a contribuit la simplificarea legislaţiei în domeniul adopţiei interne şi la instituirea Zilei Naţionale a Adopţiei, în România pe data de 2 Iunie. Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într‐o familie, cât mai curând posibil. ADOR este un acronim : A de la afecțiune, D de la dorința de a avea copii, O de la optimism, R de la răbdare ‐ toate fiind ingredientele iubirii necondiționate dintre părinți și copii, indiferent dacă ei se întâlnesc în această viață pe cale naturală sau prin adopție. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: transparenta; responsabilitate; compasiune; corectitudine. Asociația Ador Copiii își desfășoară campaniile și proiectele prin donorship și sponsorship.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Proiectul „Centrul de Resurse pentru Adopție” are ca scop principal creșterea numărului de copii adoptați atât la nivel local, cât și la nivel național. Pentru a realiza acest obiectiv este necesară mărirea echipei de specialiști angajați din cadrul asociației pentru a putea interveni în procesul de evaluare a familiilor adoptive în vederea obținerii atestatului de adoptatori, acest lucru contribuind la dezvoltarea serviciilor de adopție prin facilitarea accesului beneficiarilor.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

– Creșterea numărului de copii adoptați cu peste 50/an/Timiș

‐ Creșterea numărului de familii atestate pentru adopție cu peste 50/an

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?

‐ Crește șansele copiilor abandonați de a avea o familie

‐ Crește gradul de conștientizare al comunitătii față de nevoia acestor copii de a avea o familie adevarată

‐ Crește gradul de profesionalism al personalului care lucrează în serviciile de adopție

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Vom recruta și instrui echipa de evaluare, vom monitoriza constant evoluția derulării proiectului, intervenind din timp cu soluții, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Vom comunica constant comunității evolutța proiectului și contribuția donatorilor Timotion.

 

ALTE ORGANIZAȚII,  INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

CICLOP, TME Electronic Components, HTS Consulting, United Nations, Women`s Guild, Cristina&Nathaniel Gallegos.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 201715515531_1210485415687053_469251735_o-1024x379

Vom promova participarea noastră la Timotion prin pagina noastră de  Facebook, de Linkedin, precum și pe site‐ul nostru web.

INFORMAREA DONATORILOR

Informarea donatorilor se va face prin rapoarte de activitate periodice, prin postarea pe rețelele de socializare a rezultatelor obținute în urma derulării proiectului, precum și prin poze și filmulețe cu activitatea pe care o vom desfășura.

 

IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI

‐ Distribuire flyiere despre proiect

‐ Supraveghetori pentru copii

‐ Absolvenții de psihologie și asistență sociala pot face practică în evaluarea familiilor

 

NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 17000 lei dintr-un buget total al proiectului de 127.200 lei necesari pentru implementarea proiectului „Centrul de resurse pentru adopție”.

Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:

  • sa acoperim o parte din necesarul de 67.200 de lei care vor merge către Resurse umane, câte 33.600 pentru psihologul respectiv asistentul social angajati in proiect;
  • 5000 de lei sunt necesari pentru achiziționarea de baterii pentru teste evaluare psihologică;
  • 3600 de lei vor fi directionati spre transport, pentru a asigura deplasarea la evaluarile familiilor.

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

Andrei Bogdan , din echipa Atos IT Solutions and Services

Eric, fiul meu in varsta de 5 ani, va alerga impreuna cu mine pentru ca dorim sa ajutam un numar cat mai mare de copii abandonati sa ajunga in familii adoptive. Alergam pentru sansa lor la o noua viata, la un nou inceput. Haideti sa oferim cat mai multor copii aceasta oportunitate, care le poate schimba radical in bine viitorul.

Suma stransa: 2,070 lei


Badescu Marius , din echipa Echipa celor fără echipă :)

Ador Copiii este, de ani buni, o resursa pentru familia mea, in general, si pentru fiul nostru Denis, in special. Asa ca, cel putin o data pe an, am zis ca pot fi si eu resursa pentru Ador Copiii. :)

Suma stransa: 1,550 lei


Czudar Simona , din echipa Adorabilii

Alerg pentru copii parasiti, carora le aducem un zambet in suflet si le croim drumul spre familiile lor. Alearga alaturi de mine si nu vei regreta experienta Timotion, care inseamna mișcare, prieteni minunati si impact in comunitate. Ne vedem pe 23 aprilie!

Suma stransa: 600 lei


Popescu-Cevei Patricia-Lidia , din echipa Adorabilii

Ador Copiii este organizația în care cred cu tot sufletul, este locul în care vocația și responsabilitatea se completează reciproc, pentru a transforma viața a mii de oameni, aducând, în cele mai bune condiții, copiii abandonați în familiile care îi așteaptă și îi iubesc din suflet încă dinainte de a se cunoaște. Este locul în care copiii renasc în inima părinților lor. Am ales să devin parte din această minunată Asociație pentru că ajutorul pe care îl oferă schimbă vieți pe termen lung și îmi doresc să aduc o schimbare în bine lumii în care trăim, să o transformăm într-un loc pașnic și primitor pentru copiii noștri.

Suma stransa: 230 lei


Cristescu Calin

Toti copiii au nevoie de o familie pentru a se dezvolta armonios, pentru a avea sprijin sa devina adultii pe care toti ni-i dorim intr-o societate normala si civilizata, pentru a se integra mai usor in aceasta societate. Din pacate, nu toti au parte de ceea ce noua ni se pare atat de banal: o familie. Haideti sa ii ajutam sa aiba o familie si pe cei mai putin norocosi, alaturandu-ne proiectlui Ador Copiii: „Centrul de Resurse pentru Adoptie"

Suma stransa: 10 lei


Donatii directe

SAGUARO 1,835 RON
Donații La Fața Locului 190 RON Succes! 
HELLA Romania 670 RON HELLA Romania sustine activitatile in care se implica angajatii sai. Pentru fiecare donatie facuta, in vederea participarii la una dintre curse, compania a dublat suma donata, astfel incat fiecare cauza sa aiba posibilitatea de a-si atinge scopul cat mai repede. 
Olinovici Paul 10 RON  
Olinovici Paul 30 RON  
Cighi Razvan 50 RON Cu drag pentru o cauza nobila! 
Nona Micicoi 10 RON  
Nona Micicoi 30 RON  
Vasile Chereches 50 RON  
Olinovici Sebastian 50 RON  
SIMION-DANIEL RADU 30 RON  
Tania Milovanov 10 RON  
Andoniu Ovidiu 30 RON  
Morar Claudiu-Andrei 50 RON  
Alexandru Vuin 10 RON  
Kostyal Daniel 10 RON  
Andreea Ionescu 10 RON  
Cristian Angyal 50 RON  
Ranta Ada 30 RON  
Carina Diana Lintia 50 RON  
Florin Lintia 50 RON  
Maria Diaconu 50 RON  
Rocsana Paslaru 10 RON  
Anita Turti 50 RON  
Ana Voichita Covaciu 10 RON  
Rusu Dan 50 RON  
Eduard Sebestyen 30 RON  
Marius Dan Pascariu 50 RON  
Caragea Diana 50 RON  
Anuta Ivascu 50 RON  
Marius Pentek 10 RON  
Andreea Badirca 30 RON  
Oana Raicov 50 RON BRAVOOO !!! 
Potra-Muresan Cristina 10 RON  
Previous Next