Ador Copiii: „Centrul de Resurse pentru Adoptie”
stransa24,435RON
proiect17,000RON
din proiect143.7%
donatii432
Proiectul ”Centrul de Resurse pentru Adopție” este dedicat copiilor abandonați aflați în sistemul de protecție specială, familiilor care intenționează să‐i adopte, celor care au adoptat și specialiștilor în adopție. Prin intermediul acestui proiect se urmărește creșterea numărului de copii adoptați, creșterea numărului de familii care adoptă un copil, creșterea capacității și calității serviciilor oferite de către acest centru, creșterea asistenței oferite copiilor părăsiți care se transferă din sistemul de protective specială în familia adoptivă, dar și îmbunătățirea imaginii adopției în comunitate.
Obiectivul principal îl reprezintă creșterea numărului de copii care părăsesc sistemul de protecție specială și sunt integrați într‐o familie adoptivă. Acest obiectiv va putea fi atins prin mărirea echipei de specialiști angajați în cadrul asociației și prin intervenția asociației în procesul de evaluare a familiilor adoptive în vederea obținerii atestatului de adoptatori. Această procedură de evaluare presupune angajarea unor specialiști care vor beneficia de formare de specialitate (cu specific pe traumă, abandon și adopție). Prin atingerea acestui obiectiv, se va urmări consolidarea dezvoltării serviciilor asigurate de Asociația Ador Copiii în comunitate şi creşterea contribuției acesteia la dezvoltarea serviciilor de adopție prin facilitarea accesului beneficiarilor şi furnizarea de servicii sociale în domeniul adopției.
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Asociaţia Ador Copiii este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2004, care se află în prima linie a activismului în domeniul adopţiei interne, cu un număr de 120 de membrii, familii adoptive, dar şi non‐adoptatori, donatori. Organizaţia este autorizată ANPDCA şi are impact la nivel naţional, contribuind la dezvoltarea sistemului de adopţii oferind servicii eficiente, profesioniste şi inovatoare în beneficiul copiilor, al familiilor adoptive şi al persoanelor care doresc să adopte, în cadrul Centrului de Resurse pentru Adopție. De asemenea, organizaţia a contribuit la simplificarea legislaţiei în domeniul adopţiei interne şi la instituirea Zilei Naţionale a Adopţiei, în România pe data de 2 Iunie. Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într‐o familie, cât mai curând posibil. ADOR este un acronim : A de la afecțiune, D de la dorința de a avea copii, O de la optimism, R de la răbdare ‐ toate fiind ingredientele iubirii necondiționate dintre părinți și copii, indiferent dacă ei se întâlnesc în această viață pe cale naturală sau prin adopție. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: transparenta; responsabilitate; compasiune; corectitudine. Asociația Ador Copiii își desfășoară campaniile și proiectele prin donorship și sponsorship.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
Proiectul „Centrul de Resurse pentru Adopție” are ca scop principal creșterea numărului de copii adoptați atât la nivel local, cât și la nivel național. Pentru a realiza acest obiectiv este necesară mărirea echipei de specialiști angajați din cadrul asociației pentru a putea interveni în procesul de evaluare a familiilor adoptive în vederea obținerii atestatului de adoptatori, acest lucru contribuind la dezvoltarea serviciilor de adopție prin facilitarea accesului beneficiarilor.
CE REZULTATE PROMITEM?
– Creșterea numărului de copii adoptați cu peste 50/an/Timiș
‐ Creșterea numărului de familii atestate pentru adopție cu peste 50/an
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN TIMIȘOARA ȘI/SAU ÎMPREJURIMI?
‐ Crește șansele copiilor abandonați de a avea o familie
‐ Crește gradul de conștientizare al comunitătii față de nevoia acestor copii de a avea o familie adevarată
‐ Crește gradul de profesionalism al personalului care lucrează în serviciile de adopție
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
Vom recruta și instrui echipa de evaluare, vom monitoriza constant evoluția derulării proiectului, intervenind din timp cu soluții, pentru a obține cele mai bune rezultate.
Vom comunica constant comunității evolutța proiectului și contribuția donatorilor Timotion.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
CICLOP, TME Electronic Components, HTS Consulting, United Nations, Women`s Guild, Cristina&Nathaniel Gallegos.
PARTICIPAREA LA TIMOTION 2017
Vom promova participarea noastră la Timotion prin pagina noastră de Facebook, de Linkedin, precum și pe site‐ul nostru web.
INFORMAREA DONATORILOR
Informarea donatorilor se va face prin rapoarte de activitate periodice, prin postarea pe rețelele de socializare a rezultatelor obținute în urma derulării proiectului, precum și prin poze și filmulețe cu activitatea pe care o vom desfășura.
IMPLICAREA COMUNITĂȚII ÎN DERULAREA PROIECTULUI
‐ Distribuire flyiere despre proiect
‐ Supraveghetori pentru copii
‐ Absolvenții de psihologie și asistență sociala pot face practică în evaluarea familiilor
NEVOI DE FINANTARE PE CARE SPERATI SA LE ACOPERITI PRIN PARTICIPAREA LA TIMOTION
Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 17000 lei dintr-un buget total al proiectului de 127.200 lei necesari pentru implementarea proiectului „Centrul de resurse pentru adopție”.
Ne propunem să distribuim fondurile strânse la TIMOTION după cum urmează:
- sa acoperim o parte din necesarul de 67.200 de lei care vor merge către Resurse umane, câte 33.600 pentru psihologul respectiv asistentul social angajati in proiect;
- 5000 de lei sunt necesari pentru achiziționarea de baterii pentru teste evaluare psihologică;
- 3600 de lei vor fi directionati spre transport, pentru a asigura deplasarea la evaluarile familiilor.