|   Inscriere 

Noutăți

Restricții rutiere cauzate de derularea evenimentului sportiv și caritabil Timotion 2023 – Timişoara se mişcă

În acest sfârșit de săptămână are loc Timotion, ediția a IX-a, cel mai mare eveniment caritabil de alergare şi pedalare din vestul țării. Timotion se va desfășura duminică, 28 mai, începând cu ora 8:00, cu startul curselor din Piaţa Iancu Huniade, ținând cont de reglementările naționale și locale de la data evenimentului. În această ediţie vor avea loc 8 curse de alergare și pedalare, 4 cronometrate și 4 necronometrate. Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru ca 12 inițiative din judeţul Timiş, din arii precum educație, sănătate şi asistenţă socială să se materializeze pentru binele comunităţii.

Cele 8 curse de anul acesta sunt: Cursa Hamilton 2km, Cursa Continental a Micilor Campioni Timotion, Cursa Decathlon – Distracție pe roți, Cursa Flex – Timotion Everywhere (>1km), Cursa Ro Bike Valley (de pedalare, cursă cronometrată), Crosul Visma 5.5km (cursă cronometrată), Crosul Akwel 10.5km (cursă cronometrată) şi Semimaratonul Flexik 21km (cursă cronometrată).

Detalii despre proiecte, donații și curse se găsesc pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

Publicul este invitat să urmărească live evenimentul pe pagina de facebook a evenimentului, dar şi să participe la susţinerea alergătorilor şi bicicliştilor, fie pe traseele de alergare şi pedalare, fie la start-finish în Piaţa Iancu Huniade.

Traseul curselor cronometrate va urma în mare parte aleile de pe cursul Begăi, însă vor afecta circulația autovehiculelor pe o parte din zona centrală și a unor artere din oraș, prin restricționare, după cum urmează:

Duminică, 28 mai, în intervalul orar estimat/ maxim 8:30 – 15:30, cursele Timotion vor afecta traficul rutier de pe străzile și zonele menţionate mai jos:

 • Piața Iancu Huniade (zonă de start-finish), Str. 20 Decembrie, Bd-ul Vasile Pârvan, Str. Traian Lalescu, Stadionul Știința, Pasaj Michelangelo, Bd-ul Corneliu Coposu, Str. Pestalozzi, Parcul Regina Maria, Str. I.L. Caragiale, Piața Romanilor, Bd-ul 3 august 1919, pod Decebal, Spl. Nistrului, Parcul Justiției, Str. Spl. Spiru Haret, Str. George Enescu, Bd-ul Ion Brătianu, Str. Ac. Al. Borza, Blvd. C. D. Loga, Bldv. M.Eminescu.

Restricții trasee mijloace de transport în comun, duminică, 28 mai, în intervalul orar 08:30 – 15:30: 16, 21, Express 3, Express 7, Express 8, M37, M51; 

De asemenea, din data de 27 mai, de la ora 12:00, până în data de 28 mai, ora 16:00, parcarea de autocare din Piaţa Iancu Huniade, respectiv parcarea din faţa clădirii Modex vor fi rezervate în vederea organizării evenimentului. 

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare cu strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea, mişcarea și mersul cu bicicleta devin o opțiune.

START înscrieri la Timotion 9

Astăzi spunem START înscrieri la Timotion 9, care va avea loc în 28 mai în Piața Iancu Huniade. Intră în cont, alege-ți proiectul și cursa preferată, și hai cu noi într-o nouă aventură în care Timișoara se mișcă la unison pentru binele comunității.

Pentru al nouălea an consecutiv, punem Timișoara în mișcare într-o nouă ediţie Timotion, pentru a susţine cauze comunitare în care credem şi care aduc schimbare în bine. 12 proiecte din diferite localități din județul Timiș au nevoie de susținerea noastră anul acesta. Aici găsești lista proiectelor.

În plus la ediția din 2023 avem câteva noutăți. Una dintre ele este că revine una dintre cele mai iubite curse din istoria Timotion, Cursa Hamilton de 2 km. O altă noutate a acestei ediţii este că la Cursa Flex – Timotion Everywhere poți să te mişti şi să faci bine oricând în perioada 20 februarie – 27 mai . Și ca să fie schema completă, anul acesta așteptăm la START și bicicliștii profesioniști, la noua cursă numită RO Bike Valley. Cele 8 curse de mișcare de la Timotion 9 sunt:

* Cursa Hamilton 2 km

* Cursa Continental a Micilor Campioni

* Cursa Decathlon – Distracție pe roți

* Cursa Flex – Timotion Everywhere

* Cursa RO Bike Valley

* Crosul Visma 5,5 km

* Crosul Akwel 10,5 km

* Semimaraton Flexik 21 km

Citește mai multe despre cele 8 curse de la Timotion, aici.

În 2023 ”e ușor să facem bine”. Susţinerea fiecăruia poate veni prin taxa de participare la eveniment, o donație, o sponsorizare, sau prin înscrierea la campania ”Punem sângele în mișcare” powered by Profi.

Ne vedem la START în 28 mai!

 

12 proiecte la Timotion 9

Așteptarea a luat sfârșit și suntem gata să anunțăm proiectele pentru care, în 2023, mii de oameni vor alerga la cea de-a noua ediție Timotion.

Sub deviza ”e ușor să facem bine”, Timotion ediția a 9-a va avea loc în 28 mai 2023, în Piața Iancu Huniade din Timișoara. În lunile trecute am lucrat împreună cu 12 echipe de proiecte pe care le-am invitat să depună proiect la Timotion. Astăzi să vi le prezentăm:

 

🙋‍♀️ Asociația Copii si Zane – Pișcoțel merge la dentist

🧒 Asociația Educația la Sat – Școala la Sat

📖 Asociația Initiativa in Educatie – Lectura te face M.A.R.E.

🦁 Asociatia Little People Romania – Cursa împotriva cancerului

🌷Asociatia Oncohelp – Nu lăsa cancerul să învingă!

🦕 Asociația Piticii Monei – TEAM BiblioZAUR

🏫Colegiul National Banatean Timisoara – Incubatorul de talente pentru TINEri

💜Fundatia de Abilitare Speranta Timisoara – START incluziune

📚 Fundația United Way Romania – Învață să reușești

🔧Scoala Duala Banat – Fii Meseriaș! Nu abandona Școala!

🏫Școala Gimnazială Boldur – Educați și implicați azi, împliniți și valoroși mâine!

🏫Scoala Gimnaziala nr. 2 Timisoara – LabORAtory@2

Pe site-ul Timotion se găsesc planurile celor 12 echipe de proiecte. Între timp vă invităm să rămâneţi aproape. În curând deschidem înscrierile pentru cea de-a NOUA ediție Timotion.

 

Echipa The Access Group sunt parte din Timotion

şi aduc OPTimist pentru comunitate

De mai bine de 8 ani, Timotion schimbă în bine vieţi şi obiceiuri în comunitatea locală, fiind un eveniment așteptat de toți cei care îmbină mișcarea în aer liber cu generozitatea, implicarea și faptele bune. Timotion s-a dezvoltat datorită unui număr impresionant de donatori, alergători și companii care an de an participă, aleargă, sprijină și donează pentru mai multe proiecte, care aduc binele în viața comunității noastre, motiv pentru care le mulțumim pentru că ne ajută să scriem povestea acestui eveniment.

Una dintre echipele care contribuie la dezvoltarea comunităţii Timotion este echipa The Access Group. Sprijinul echipei The Access Group vizează susținerea financiară a 2 proiecte care fac mult bine pentru educaţie şi sprijinirea grupurilor vulnerabile şi pentru care se strâng fonduri la Timotion OPTimist. 

The Access Group este unul dintre cei mai mari furnizori de business management software, pentru organizații din Marea Britanie, Irlanda și Asia Pacific care sprijină peste 60.000 de companii din sectoarele comerciale și non-profit să devină mai productive și mai eficiente.

Produsele și soluțiile dezvoltate de ei în parteneriat cu toți clienții lor, sunt mai mult decât furnizare de tehnologie, întrucât conectează oamenii potriviți cu datele potrivite, la momentul potrivit, prin Access Workspace.

Fondată în 1991, The Access Group are aproximativ 5.000 de angajați și se dezvoltă rapid atât organic, cât și prin achiziții. Succesul lor se datorează faptului că angajaţii lor sunt susţinuţi să lucreze ceea ce le place și astfel, ei transmit, la rândul lor, această experiență grozavă clienților.

Ce iniţiative de educaţie şi incluziune susţine The Access Group la Timotion OPTimist?

7.000 RON merg către „Școala la sat”, o iniţiativă a Asociației Educația la Sat pentru elevii din Coşteiu care ajunşi în clasele V-VI întâmpină dificultăți majore la scris, citit şi matematică. În timpul programelor de recuperare propuse prin acest proiect, se va lucra în grupe mici, cât și direct cu fiecare elev în parte, pentru ca aceştia să depășească blocajele și să recupereze materia şi astfel, şansele la abandon şcolar sau repetenția să fie reduse. 

3.590 RON sunt donaţi proiectulu Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți crescut de Grupul de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei care au în grijă 165 de copii de la Școala Gimnazială Nicolae Groza din Fibiș. Biblioteca școlii deţine un spațiu inadecvat, motiv pentru care au fost nevoiți să caute un spațiu potrivit pentru activitățile (extra)școlare pe care îşi doresc să le realizeze. Astfel, s-a născut ideea de a achiziționa un autobuz scos din uz și a-l recondiționa pentru a-i da o viață nouă și plină de sens. Totodată, din proiect face parte şi amenajarea curţii școlii, în care autobuzul va fi centrul de interes. În acest fel activităţile de învăţare vor avea loc şi în aer liber şi vor aduce mai multă bucurie, socializare şi coeziune în comunitate.

Mulţumim, The Access Group! Negreșit, susținerea voastră face km de BINE în comunităţile noastre şi aduce OPTimism.

De unde se ridică kit-ul la Timotion 8?

ANUNȚ ORGANIZATORIC IMPORTANT către participanții de la Timotion OPTimist!

Kit-urile vor fi distribuite la Facultatea de Construcții, str. Lalescu, nr. 2, după orarul:

MIERCURI – în intervalul 11-19
JOI – în intervalul 11-19
VINERI – în intervalul 11-19

Pentru o bună desfășurare a procesului de preluare kit-uri, vă rugăm să ţineţi cont de următoarele:
Ajunși în holul facultăţii pentru ridicare kit-urilor, vă rugăm să vă așezați în dreptul rândului cursei dumneavoastră.
Să aveți declaraţia pe proprie răspundere completată și semnată, astfel vom reduce semnificativ timpul de așteptare al d-voastră și al celorlalți alergători. Dacă nu ați venit cu declarația gata completată și semnată, atunci solicitați una imediat ce ați intrat în sală, de la organizatori. Aceștia vă vor îndruma la fața locului cu privire la completarea declarației și a standului de unde vă veți ridica kit-ul de participare.

Ultimele zile de înscriere la Timotion

O ediție OPTimistă pentru comunitate

Timotion, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării este pe ultima sută de metri cu înscrierile la ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 23 – 29 mai 2022. Ultima zi în care poți alege cursa și proiectul pe care vrei să îl susții anul acesta, alergând, pedalând sau donând sânge este 16 mai 2022. Înscrierile se realizează on-line. Detalii înscrieri aici.

Binele unei comunități depinde și de noi. Care sunt proiectele pe care poți să le susții anul acesta?

1. Asociația Angels4 Animals Rescue: All4Animals

2. Asociația Clubul Rotary Timișoara: Performanța în satul bănățean

3. Asociația Copii și Zâne: Credem în supereroi

4. Asociația Culturală Diogene: Agora din curtea școlii. CiviCultura #cudesprepentrutoti

5. Asociația Educația la Sat: Școala la sat

6. Asociația Hoinart: Voci PortAbile pentru comunitate

7. Asociația Inițiativa în Educație: Literația susține educația

8. Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului

9. Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale: Timișoara – #AlăturiDeRefugiați

10. Asociația Oncohelp: Nu lăsa cancerul să învingă!

11. Fundația de Abilitare Speranța Timișoara: Activi în comunitate

12. Fundația Hațegan: Educație economică și juridică pentru liceeni

13. Fundația Missio Link Internațional: Există viață după abuz

14. Fundația United Way România: Aventură prin lectură

15. Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei: Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți

Care sunt cursele de la Timotion 8?

4 curse necronometrate susțin mișcarea în ritmul tău, cu voie bună ȘI fapte bune:

 • Cursa Hamilton ”Ne mișcăm separat, facem bine împreună” (28 mai) – adresată oricărui doritor de mișcare, o cursă la liber în alergare, pe trotinete, role sau în scaun rulant, unde fiecare participant își stabilește punctul de plecare, dar trebuie să ajungă la Poarta de Finish. 
 • Cursa Continental “Micii Campioni Timotion” (28 mai) – se adresează echipelor curajoase de copii care pe lângă alergare vor strânge și fonduri pentru proiectul ales. Se pot înscrie maxim 20 de echipe de copii, cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani
 • Cursa Decathlon ”Pedalăm la Timotion” (29 mai) – adresată oricărui doritor de pedalare, o cursă la liber, fără traseu prestabilit, la care participanții sunt așteptați în mai multe  parcuri din Timișoara. La această cursă bicicliștii sunt invitați la provocări și experiențe de bune practici pregătite de către Pedallez Timișoara.
 • Cursa Flex ”Timotion everywhere” (23 – 29 mai) – adresată oricărui alergător din orice colț al lumii, care dorește să se implice în proiectele comunității și alergă minim 1 km.

Cei antrenați pot lua start-ul la 3 curse cronometrate, după cum urmează:

 • Crosul Visma de 5 km – 28 mai 
 • Crosul Akwel de 10.5 km – 29 mai 
 • Semimaratonul Flexik de 21 km – 29 mai

Detalii complete despre cele 7 curse găsești aici.

În plus, prin campania “Punem sângele în mișcare”, cei care pot și doresc sunt îndemnați să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, și se pot înscrie gratuit la Timotion. Partenerul acestei campanii, Profi România, va dona între 70 și 120 lei proiectului ales de către fiecare donator din lista celor 15 proiecte selectate pentru a fi sprijinite de către comunitate.

Detalii campanie aici.

 

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din zona de vest a țării. El urmărește să inspire comunitatea să se implice în proiectele sale și să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea este o opțiune.

 

Timotion 8 – START ÎNSCRIERI

Am rotit numărul ediţiei pe toate părţile, de la infinit de bine pentru comunitate şi implicare la puterea infinit, la OPTimiști că vom (co)crea un eveniment magic. Evenimentele tragice din apropierea țării noastre ne-au bulversat, dar am decis să ne continuăm planul de implicare în comunitate și să spunem START înscrierilor de la Timotion 8.
La fel ca în fiecare an, în 2022 avem 15 cauze care adresează diferite nevoi din comunitate, pentru care să ne mișcăm la Timotion. Cele 15 proiecte de anul acesta sunt:
All4Animals – Asociația Angels4 Animals Rescue
Performanța în satul bănățean – Rotary Club Timisoara
‍♀️ Credem în supereroi – Asociația Copii si Zane
Agora din curtea școlii – Asociația Culturală Diogene (CiviCultura)
‍ Școala la sat – Asociația Educația la Sat
Voci PortAbile pentru comunitate – Asociația Hoinart (Teatrul Portabil)
Literația susține educația – Asociația Initiativa in Educatie
Cursa împotriva cancerului – Asociatia Little People Romania
Timișoara #AlăturiDeRefugiați – LOGS Grup de Inițiative Sociale
Nu lăsa cancerul să învingă – Asociatia Oncohelp
Activi în comunitate – Fundatia de Abilitare Speranta Timisoara
‍ Educația economică și juridică pentru liceeni – Fundația Hațegan
Aventură prin lectură – Fundația United Way Romania
❤️ Există viață după abuz – SPeR – Fundația Missio Link Internațional
Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți – Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei
Pe – 2022 ne vom (re)vedea în mişcare, ̂ , ne vom privi în ochi şi vom trăi acea bucurie unică şi energie specială despre care tot auzim că se simt la Timotion — o sărbătoare a comunităţii.
Pentru a te înscrie, alege cursa la care vrei să participi, precum şi proiectul pe care vrei să îl susții, fie prin taxa ta de participare la eveniment, fie prin campania ”Punem sângele în mișcare!
Cursele Timotion de anul acesta sunt:
  Cursa Hamilton ”Ne mișcăm separat, facem bine împreună!”
  Cursa Adient a Micilor Campioni Timotion
  Cursa Decathlon „Pedalăm la Timotion”
  Cursa Flex „Timotion Everywhere” (minim 1km)
  Crosul Visma 5km
  Crosul Akwel 10,5km
  Semimaraton Flexik 21km
Mai multe detalii despre fiecare cursă găsești aici, iar programul evenimentului aici.
De 8 ani încoace Timotion a devenit cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din vestul țării, dar totodată evenimentul de alergare cel mai așteptat al anului, ocazia perfectă în care mii de oameni din comunitate sau chiar din afara orașului/țării aleargă, pedalează, se mișcă pentru diferite cauze. Vă invităm și anul acesta să facem din Timotion 8 o sărbătoare a comunității.

Echipa de evaluare proiecte Timotion VIII

Vă prezentăm mai joi membrii echipei de jurizare proiecte pentru ediţia Timotion VIII. Suntem onoraţi să avem alături oameni generoşi care se implică voluntar în acest proces şi care pe lângă timpul lor, oferă proiectelor recomandări valoroase.

Ana-Maria este arhitectă, cadru didactic la Facultatea de Arhitectura și Urbanism Timișoara unde preda din 2009 în cadrul materiilor de planificare urbană. Printre interesele sale de cercetare se numără regenerarea urbană și urbanismul participativ, implicarea comunităților în generarea propriilor soluții urbane. 

Romina este absolventă de Jurnalism și pasionată de crearea de comunități locale, naționale și europene. Este implicată în viața comunități din Timișoara din 2005, atunci când a activat ca și voluntară în organizația neguvernamentală, Institutul Intercultural Timișoara, unde a și rămas în următorii 14 ani ca și coordonator de proiecte. Acolo a gestionat diverse procese de implicare civică printre care strategia pentru tineret a Municipiului Timișoara (2014-2020), Consiliul Local al Tinerilor Timișoara, grupurile de lucru naționale și locale pentru integrare migranţilor. A făcut parte din grupuri de inițiativă ce au creat asociații culturale, de tineret și inițiative ecologice. Din 2019 lucrează la Viena, unde pune bazele unor comunități europene care au ca scop sprijinirea tinerilor voluntari din Europa. Motto-ul ei este „gândește global, acționează local” căci orice mare inițiativă trebuie să aibă comunități locale care să o susțină și să o aducă aproape de fiecare om din comunitate.

În cei 31 de ani de carieră a îndrumat oameni ca profesor la Universitatea Politehnica Timișoara (primii 9 ani), ca director adjunct într-o corporație americană locală în Timișoara (21 ani) și ca întreprinzător particular (aflată aici la început de drum). Angela a gestionat afacerile și operațiunile într-o organizație complexă – matricială, cu un ritm ridicat de schimbări, cu peste 4300 de angajați, reușind să atingă vânzări de 1B $ pe an. A reușit să schimbe și să implementeze o mentalitate medicală și automotive eficientă în fabrica Flex Timișoara precum și o strategie de succes care a mărit portofoliul de afaceri și clienți, prin implementarea servicilor de Prototipuri – Introducere de noi Produse, Automatizare, Proiecte de îmbunătățire continuă, Procese de monitorizare și control în timp real a liniilor de producție și prin Digitizare. În nou-înființata ei companie Umbra Project dorește să ajute companiile locale să se conecteze într-un mod eficient cu corporațiile și companiile externe și să contribuie la dezvoltarea comunității locale. Din Martie 2021 este Plant manager la Adient Jimbolia, o fabrică cu 1100 de angajați unde se produc scaune și angrenaje reglare scaune pentru industria auto.

Alis lucrează de 14 ani ca marketing project manager și de curând a încheiat programul de master ”Philosophical counselling and consultancy” de unde s-a născut o nouă pasiune: cea pentru gândire critică și perspectivism. Drumurile i s-au intersectat mereu cu event managementul și construirea de comunități. Tot ce a făcut încă din timpul facultății a fost condimentat din plin cu voluntariat și implicare socială. Crede cel mai mult în puterea educației de a ne ajuta să înțelegem de ce este necesar să fim mai buni, mai blânzi și mai lucizi. 

Radu Trifan are 39 de ani, este de profesie economist și trăiește în Timișoara alături de soție și de cei doi copii. Este licențiat al Universității de Vest din Timișoara și are un master în management și integrare europeană. A studiat în Italia, Germania și România și a lucrat în marketing, publicitate și mass-media. Ca redactor a colaborat la numeroase publicații din Timișoara și alte localități din județul Timiș, astfel că, de-a lungul activității profesionale, a acumulat o excelentă cunoaștere a comunităților locale din zona Banatului și a problemelor cu care acestea se confruntă. În 2018 a decis să înființeze Asociația Acasă în Banat prin care să vină în sprijinul acestor comunități. În cei peste trei ani de activitate, organizația condusă de el a derulat zeci de proiecte din domeniul social, cultural și al protejării patrimoniului, în numeroase localități de pe întreg cuprinsul Banatului. A mobilizat și coordonat peste două mii de voluntari din țară și străinătate. Radu promovează implicarea oamenilor în comunitățile în care trăiesc, ajutorarea persoanelor defavorizate, dezvoltarea voluntariatului, creșterea sustenabilă și protecția patrimoniului.

Mulţumim, echipei de selecţie proiecte!

Timotion este un program implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Alergotura.

Program Timotion VII: duminică, 6 iunie

Cum va arăta ziua de duminică, 6 iunie, la Timotion VII?

8:00 – Invităm alergătorii de la Semimaratonul Flexik (21 km) şi Crosul Akwel de (10,5 km) să se prezinte în zona de triaj, din Parcul Anton van Scudier (Parcul Central) în care își vor completa Declarația pe propria răspundere, iar personalul medical le va măsura temperatura. Pentru a fi admiși în zona de START e necesar ca aceasta să fie sub 37.3 C. Rugăm participanții ca odată intrați în zona de start să poarte masca până la momentul START-ului, zona de START fiind considerată zonă aglomerată. Dacă doriți să părăsiți zona de START vă rugăm să o faceți prin zona de triaj, și tot prin acea zonă să reveniți în zona de START.

 

9:00 Deschidem a doua zi de Timotion cu STAR-ul pentru cea mai lungă cursă –  Semimaratonul Flexik de 21 km: 

Start primii 5 alergători la Semimaratonul Flexik (21 km) – cursă cronometrată. La fiecare 10 secunde se vor pregăti următorii 5 alergători până la ultima serie de 5 alergători

 

9:20 Start Crosul Akwel de 10,5 km

La fiecare 10 secunde se vor pregăti următorii 5 alergători până la ultima serie de 5 alergători.

 

13:00 Festivitate de premiere Crosul Akwel și Semimaratonul Flexik

 

Traseul curselor de duminică:

START – Parc Anton van Scudier (Parc Central), Str. N. Titulescu, Pod Ștefan cel Mare (Bd. Gen. Dragalina), Spl T. Vladimirescu, pista de biciclete pe malul Begăi pe sub podul Maria până la Pod Decebal, intrarea în Parc Regina Maria, Bdl. 3 August până la Catedrala din Fabic, întoarcere în Parcul Regina Maria, Splaiul Nistrului, Str. Pestalozzi dus-întors, Bd. Coposu, Bd. V. Pârvan, Stadion Știința UPT, traversăm Pod Mihai Viteazul, Parcul Justiţiei prin fața Terasei Riviere și a Facultății de Hidrotehnică, malul drept al Begăi, coborâre de pe podul Maria – o curba în S la intrarea în Parc Anton van Scudier – FINISH.

 

Câteva reguli importante:

 

 • păstrați masca în zona de START până la plecarea în cursă. Înainte de START o veți putea arunca în punga pusă la dispoziţie de organizatori;
 • START-ul se face în grupuri de 5 persoane, la intervale de 5 secunde;
 • cei de la Semimaraton Flexik vor face 2 ture identice de traseu. La trecerea prin poartă, la sfârșitul turei întâi, vor avea un culoar dedicat pe partea stângă;
 • cei care termină Crosul Akwel (10 km) o vor face pe partea dreapta iar apoi o vor lua prin spatele statuii spre zona sponsorilor și punctul de hidratare;
 • la revenirea din cursă, dacă rămâneți în zone aglomerate vă rugăm să luați o mască oferită de către organizatori.

 

Începând cu ora 13:00 și până la ora 19:00 așteptăm ca cei peste 750 participanţii la Cursa Hamilton „Alergăm separat, facem bine împreună!” să ia startul din locul lor preferat din oraș, chiar din fața casei lor sau din parcul drag lor. Noi îi așteptăm la FINISH în Parcul Central cu medalii și voie bună.

 

Mai multe despre cursele Timotion VII puteţi citi, aici: https://www.timotion.ro/ce-este-timotion/cursele-timotion/

Program Timotion VII: sâmbătă, 5 iunie

Cum va arăta ziua de sâmbătă, 5 iunie, la Timotion VII?

8:00 – Deschiderea zonei de triaj

Invităm alergătorii de la Crosul Visma (5 km) să se prezinte în zona de triaj, din Parcul Anton van Scudier (Parcul Central) în care își vor completa Declarația pe propria răspundere, iar personalul medical le va măsura temperatura. Pentru a fi admiși în zona de START e necesar ca aceasta să fie sub 37.3 C. Rugăm participanții ca odată intrați în zona de start să poarte masca până la momentul START-ului, zona de START fiind considerată zonă aglomerată. Dacă doriți să părăsiți zona de START vă rugăm să o faceți prin zona de triaj, și tot prin acea zonă să reveniți în zona de START.
09:00 START Crosul Visma (5 km) din Parcul Central
START primii 5 alergători la cursă. La fiecare 10 secunde se vor pregăti următorii 5 alergători până la ultima serie de 5 alergători.

Traseul:

START – Parc Anton van Scudier (Parc Central), Str. N. Titulescu, Pod Metalic, Spl. T. Vladimirescu, pista de biciclete de pe malul Begăi până la Pasarela îndrăgostiţilor, Parc Regina Maria, Podul Decebal, Parcul Copiilor, Parcul Rozelor pe pista de biciclete, coborâre de pe Podul Maria, Str. N Titulescu – Parc Anton van Scudier – FINISH;

11:00 Festivitatea de premiere Crosul Visma (5 km)
Între 12:00 – 19:00 se va desfăşura cursa Decathlon – Pedalăm la #Timotion.
Așteptăm participanţii la cursă să parcurgă traseul propus prin parcurile de pe hartă. FINISH-ul va fi în Parcul Central Anton Scudier. Fiecare participant primește un card brevet, iar la fiecare checkpoint are de îndeplinit o probă. La fiecare îndeplinire cu succes, primește 1 sticker pe brevet. Pentru a termina cursa cu succes, trebuie să îndeplinească minim 5 din cele 11 probe și să se prezinte la FINISH în timpul alocat.
Previous Next