|   Inscriere 

Diogene Cultural Association: Agora in the Schoolyard.

Suma
stransa
4,813RON
Target
proiect
44,250RON
Procentaj
din proiect
10.9%
Numar
donatii
54

Who we are and what we do

We are the Diogene Cultural Association, an organization grown around the Thespis Theater, known through CiviCultura, movement & civic activation program and community reconstruction through theater as a participatory cultural tool. We support theater production, events, interventions and artistic / interdisciplinary workshops, to stimulate dialogue, debate, social involvement, alternative art.

We aim to change the image of the city with all that it means in the eyes of children and to change the image of children about them in relation to all aspects of city life by reinvesting the schoolyards where they learn like NOW.

Through a series of workshops and a mini cultural and civic season that includes a play written and produced by the project, for 200 children and 2 schools in old neighborhoods and marked by vulnerabilities of the city, the school yard becomes the connecting space between home and class. The school yard is transformed into a world in which they learn and practice the roles they have or will have – in the family, in the community, in the profession, in society.

Project duration

July 15 – November 15, 2022/4 months

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Ionel Marginean , din echipa Thespis

Încep o campanie. O călătorie în care aș vrea să învățăm împreună cum putem să ne găsim puterea să atragem atenția pentru ceea ce credem, chiar și în timpuri mai tulburi.
Cred că trebui să vorbim și să lucrăm în #SpațiulPublic, iar primul spațiu public în care se poate investi în siguranță un copil este curtea școlii. AGORA din curtea școlii - sau cum facem o campanie, o călătorie, prin care copiii învață să-și descopere spațiu public pe care să-l împartă apoi cu comunitatea din care face parte.
Mă pregătesc să fiu campion - om de campanie. O călătorie în care aș vrea să mă însoțești, să mă susții, să mă urmărești, să speri împreună și pentru mine, să descoperim cauzele noastre comune și să ne învățăm împreună.

Suma stransa: 1,713 lei


Petrus Cristian , din echipa CiviCultura

Povestea a inceput in 2019, cu un festival centrat pe problemele oamenilor din cartiere. Atunci am stat de vorba cu oamenii si i-am ascultat. A iesit un spectacol desfasurat simultan in 4 locatii din oras, cu pornire din centrul orasului si purtat inpre 4 cartiere. A fost o nebuine faina, cu oameni faini, cu provocari tehnice, cu invitati de la teatre studentesti din tara, cu un vibe excelent. Au trecut luni si ani, iar flacara inca arde viu. Am lucrat cu tineri interesati de problemele cartierelor lor si am fost in centrele de tineret in 2020. A fost creat si Orasul Paralel anul trecut. Acum, orientarea e tot in zona de tineret si incercam sa deschidem curtile scolilor catre copii si oameni, in afara orelor de program, sa aducem evenimentele culturale in spatii neconventionale, sa ne bucuram cu totii de ceea ce avem de oferit, de ceea ce are orasul si oamenii de oferit. Eu sunt o mica piesa dintr-un puzzle mare si va cer sprijinul sa contribuim la ceva real, aplicat si ajustat pe nevoi concrete cu valente civice, culturale, de impact pentru orasul Timisoara si ai sai cetateni. Va invit sa spargem barierele indiferentei si a binecunoscutelor sintagme precum "oricum nu se schimba/face nimic", haideti sa fim noi schimbarea pe care ne-o dorim!

Suma stransa: 255 lei


Donatii directe

Anonim 100 RON SPOR LA TREABA! 
Roxana SIRBU 50 RON Succes!  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next