|   Inscriere 

Profil Fundraiser

Valentin Muresan sustine In Comunitate: "Arata-mi casa care-ti place"

Valentin Muresan image
Suma stransa726RON
Target personal3,000RON
Procentaj din
target
24 %
Nr
donatii
5

De ce sustin acest proiect?

Probabil pentru ca m-am nascut si am crescut in Banat in satele svabesti cu Kirchweih, Ruga si traditii frumoase de Paste. Cu sate curate, oameni simpli si harnici, care iti dadeau "Buna Ziua" sau "Grusgot" pentru ca erai din comunitate, sau cel putin de-a cuiva de-al lor.

Nu ne era clar de ce in fiecare an inainte de Paste trebuia sa varuim casa, sa facem curatenie in camere, iar noi verisorii aveam fiecare o pensula, o matura si ne intreceam in a fi cei mai harnici.

Era o mandrie sa vedem casa bunicilor curata cu un nou strat de var si cu vopseaua de ulei pe lemnul batran al geamurilor. Era un respect pentru casa, similar cu respectul pentru cine esti, imbinat aproape cu spiritualitatea sarbatorilor.

Casa noastra nu era mare, dar avea farmecul si personalitatea ei. Avea si ea micile elemente ale ei de "baroc" :-) , dar subtile si dragi mie.

Probabil de acolo mi-a ramas in minte admiratia pentru case cu personalitate, care se disting prin mici ornamente care le deosebesc, prin autenticul arhitecturii lor, protejate cu incapatanare de termopan si polistiren.

Apoi, faptul ca generatii de-a randul au mentinut aspectul unei case este probabil rezultatul respectului si continuitatii dintre generatii.

Am ales proiectul celor dIN COMUNITATE pentru ca rezonez in fiinta mea cu ceva ce ei promoveaza: casele frumoase, spatiile dintre ele, oamenii care le umplu cu respect, cu bun simt si cu bun gust. Si singurul lucru care le poate uni pe toate acestea si dezvolta armonios: comunitatea.

Sper sa simtiti la fel ... Mi-am propus sa strang pentru acest proiect 3000 de lei donatii, si stiu ca am multi prieteni ... Multumesc! :-)Previous Next