|   Inscriere 

Profil Fundraiser

Loredana Lungu sustine Pieces of Heaven: Angels for pets

Loredana Lungu image
Suma stransa100RON
Target personal1,000RON
Procentaj din
target
10 %
Nr
donatii
1

În parcările supermarketurilor, printre mașini sau la scara blocului, animalele fără stăpân duc o luptă dură pentru supraviețuire. Unele impresionează, altele sperie, pentru câteva se pune mâna pe telefon și se sună la protecția animalelor. Puțină lume se întreabă însă cât costă sau de unde bani pentru preluarea unui câine lovit de mașină, pentru vaccinurile, deparazitările, tratamentele și cazarea animalelor abandonate pe stradă.

Ca să acorde prim ajutor, să sterilizeze și să dea în adopție, organizațiile și voluntarii duc o luptă la fel de dură ca și animalele pe care încearcă să le salveze. Protecția animalelor înseamnă de cele mai multe ori lupta împotriva instituțiilor, împotriva ecarisajului, împotriva unor cetățeni, câteodată chiar împotriva animalelor care trebuie salvate deoarece sunt atât de traumatizate încât e nevoie să lupți cu ele pentru a le reda viața și demnitatea.

Banii de la stat se duc la ecarisaj, locul în care animalele sunt norocoase dacă prind 14 zile înainte de o moarte brutală dar decontată în contabilitate ca eutanasiere. Majoritatea românilor nu donează pentru că au auzit în jur că donează nemții sau europenii pentru câinii noștri. Pentru "rescueri", voluntarii din protecția animalelor, salvarea patrupedelor e un hobby de lux.

Ridici o cutie cu 4 pui dintr-o stație de autobuz, cam asta e, câinii cresc, mănâncă, au nevoi. Până și dacă reușești să îi dai în adopție, animalele salvate au nevoie de bani. Dacă lumea nu donează, e simplu, aduci de acasă. Dacă lumea nu adoptă, și mai simplu, le ții acasă. V-o spune un om care trăiește într-o casă în care și dacă deschizi frigiderul, sare o pisică.

În acest context nebun, media de activitate a unui rescuer e undeva pe la 2-3 ani. Apoi, epuizat nervos, rămas fără prieteni vechi și cu banii cheltuiți, renunță. Ce știe toată lumea dar nimeni nu spune, e că, la fiecare renunțare a unui voluntar, câteva zeci de animale sunt condamnate să se chinuie și în cele din urmă să moară.

Prin campania "Angels for pets" puteți contribui la salvarea a 50 de animale fără stăpân. Nu pare o cifră wow, nu schimbați România, dar este un mesaj. Un mesaj că salvatorii de animale nu sunt singuri, un mesaj că animalele pot fi reabilitate, că merită să fie salvate, că suntem oameni și putem mai mult decât să trecem pe lângă suferință cu gândul că nu-i treaba noastră.Previous Next