|   Inscriere 

Asociația Copii și Zâne: Pișcoțel merge la dentist

Suma
stransa
1,210RON
Target
proiect
28,750RON
Procentaj
din proiect
4.2%
Numar
donatii
16

Pentru copiii cu o tulburare din spectrul autist o vizită la dentist poate fi un adevărat calvar. Pe lângă teama de nou și de durere mai apare și o dificultate de procesare senzorială. Senzațiile lor pot fi mult mai puternice decât ale unui copil neurotipic. De aceea, pentru a ajunge pe scaunul unui medic stomatolog, copiii cu autism au nevoie de o pregătire suplimentară ce constă în zeci de ore de terapie de desensibilizare orofacială, apoi de o expunere treptată la noul mediu și la instrumentele medicale. Prin proiectul ”Pișcoțel merge la dentist” dorim să sprijinim 15 copii cu autism în acest demers de a coopera și a accepta proceduri stomatologice. Totodată ne dorim să  dezvoltăm colaborări de lungă durată cu medici stomatologi care să ofere sprijin în acest sens și altor copii cu autism din Timișoara sau chiar și din alte localități din județul Timiș.


Doneaza si tu!


Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Marcela Andreea Popa , din echipa Copii si Zane

Mersul la dentist poate fi pentru mulți dintre noi un mare factor de stres. Pentru copiii cu o tulburare din spectrul autist o vizită la dentist poate fi un adevărat calvar. Pe lângă teama de nou și de durere mai apare și o dificultate de procesare senzorială. Senzațiile lor pot fi mult mai puternice decât ale unui copil neurotipic. De aceea, pentru a ajunge pe scaunul unui medic stomatolog, copiii cu autism au nevoie de o pregătire suplimentară ce constă în zeci de ore de terapie de desensibilizare orofacială, apoi de o expunere treptată la noul mediu și la instrumentele medicale. Un copil cu autism care nu este sprijinit în a accepta un tratament medical poate deveni un adult cu mari probleme de sănătate sau un adult care va trebui imobilizat și sedat pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale.

Suma stransa: 150 lei


SUSTINE-L SI TU

Maria Hulea , din echipa Copii si Zane

Mersul la dentist cu Rareș a fost o piatră mare de încercare și pentru noi. A fost dificil până am găsit medicul dentist care să accepte să lucreze cu el, a fost lungă și anevoioasă acomodarea și până să stea la o procedură a durat mult timp. Sunt mulți părinți care nu au norocul nostru și nu găsesc medicul care să facă echipă cu ei și copilul, nu au răbdarea necesară ca pruncul să se acomodeze și să reușească să își depășească temerile și spaimele senzoriale.
Dacă vă uitați pe stradă atunci când vedeți persoane cu dizabilități adulte o să vedeți că o parte covârșitoare au mari probleme cu dantura. Procedurile cu anestezie generală costă mult și părinții nu au resursele necesare pentru a face intervenții repetate.
Proiectul zânelor e mai mult decât lăudabil. E de susținut și de ajutat. De pus mână de la mână ca el să se întâmple, pentru că beneficiari nu vor fi doar copiii din proiect, beneficiari vor fi și alți copii cu dizabilități care vor călca pragul medicilor deschiși la minte și ce doresc să se implice, ce vor ști ce înseamnă acomodarea și comunicarea cu un copil cu dizabilitate.
Eu le susțin și prin înscrierea noastră, a familiei, la o cursă pentru ele, dar aleg să le fiu ca de fiecare dată și campion.
Sper să adun suma propusă și vă mulțumesc tuturor celor care îmi veți da o mână de ajutor!

Suma stransa: 50 lei


SUSTINE-L SI TU

Istvan Barazsuly , din echipa HOSPICE Timisoara

Alerg pentru cei care au nevoie de sustinerea mea.

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Vartosu Ioana , din echipa Scoala mamei Junior

Mersul la stomatolog este o provocare chiar și pentru noi ca și adulti. Când vine vorba de un copil cu autism, aceasta poate fi una dintre provocările supreme. Multi părinți sunt nevoiți sa aleagă anestezia totala pentru copilul lor chiar și pentru o banala carie. Susținem aceasta frumoasa inițiativa pentru copiii speciali.

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Donatii directe

Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Oana Pe 20 RON Inspirată de donatorul de anul trecut care a susținut fiecare proiect...

Hai să plouă cu donații și oameni faini la Timotion 9! 
Previous Next