|   Inscriere 

Asociația Copii și Zâne: Pișcoțel merge la dentist

Suma
stransa
28,710RON
Target
proiect
28,750RON
Procentaj
din proiect
99.9%
Numar
donatii
254

Pentru copiii cu o tulburare din spectrul autist o vizită la dentist poate fi un adevărat calvar. Pe lângă teama de nou și de durere mai apare și o dificultate de procesare senzorială. Senzațiile lor pot fi mult mai puternice decât ale unui copil neurotipic. De aceea, pentru a ajunge pe scaunul unui medic stomatolog, copiii cu autism au nevoie de o pregătire suplimentară ce constă în zeci de ore de terapie de desensibilizare orofacială, apoi de o expunere treptată la noul mediu și la instrumentele medicale. Prin proiectul ”Pișcoțel merge la dentist” dorim să sprijinim 15 copii cu autism în acest demers de a coopera și a accepta proceduri stomatologice. Totodată ne dorim să  dezvoltăm colaborări de lungă durată cu medici stomatologi care să ofere sprijin în acest sens și altor copii cu autism din Timișoara sau chiar și din alte localități din județul Timiș.

Campionii
nostri

Numar
campioni
7

Maria Hulea , din echipa Copii si Zane

Mersul la dentist cu Rareș a fost o piatră mare de încercare și pentru noi. A fost dificil până am găsit medicul dentist care să accepte să lucreze cu el, a fost lungă și anevoioasă acomodarea și până să stea la o procedură a durat mult timp. Sunt mulți părinți care nu au norocul nostru și nu găsesc medicul care să facă echipă cu ei și copilul, nu au răbdarea necesară ca pruncul să se acomodeze și să reușească să își depășească temerile și spaimele senzoriale.
Dacă vă uitați pe stradă atunci când vedeți persoane cu dizabilități adulte o să vedeți că o parte covârșitoare au mari probleme cu dantura. Procedurile cu anestezie generală costă mult și părinții nu au resursele necesare pentru a face intervenții repetate.
Proiectul zânelor e mai mult decât lăudabil. E de susținut și de ajutat. De pus mână de la mână ca el să se întâmple, pentru că beneficiari nu vor fi doar copiii din proiect, beneficiari vor fi și alți copii cu dizabilități care vor călca pragul medicilor deschiși la minte și ce doresc să se implice, ce vor ști ce înseamnă acomodarea și comunicarea cu un copil cu dizabilitate.
Eu le susțin și prin înscrierea noastră, a familiei, la o cursă pentru ele, dar aleg să le fiu ca de fiecare dată și campion.
Sper să adun suma propusă și vă mulțumesc tuturor celor care îmi veți da o mână de ajutor!

Suma stransa: 1,600 lei


VALERIA TOTAN , din echipa Scoala Primii Pasi este alaturi de Little people

Alergăm anul acesta pentru proiectul Zânelor, ”Pișcoțel merge la dentist”! Va fi cu siguranță o experiență nouă pentru că vom alerga în echipă, ocazie cu care copiii vor face mișcare, dar și o faptă bună!
Vă invităm să îi sprijiniți prin donații pe Prietenii lui Pișcoțel de la Primii Pași să îți atingă target-ul, pentru a putea alerga la Timotion 2023!

Suma stransa: 1,580 lei


Marcela Andreea Popa , din echipa Copii si Zane

Mersul la dentist poate fi pentru mulți dintre noi un mare factor de stres. Pentru copiii cu o tulburare din spectrul autist o vizită la dentist poate fi un adevărat calvar. Pe lângă teama de nou și de durere mai apare și o dificultate de procesare senzorială. Senzațiile lor pot fi mult mai puternice decât ale unui copil neurotipic. De aceea, pentru a ajunge pe scaunul unui medic stomatolog, copiii cu autism au nevoie de o pregătire suplimentară ce constă în zeci de ore de terapie de desensibilizare orofacială, apoi de o expunere treptată la noul mediu și la instrumentele medicale. Un copil cu autism care nu este sprijinit în a accepta un tratament medical poate deveni un adult cu mari probleme de sănătate sau un adult care va trebui imobilizat și sedat pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale.

Suma stransa: 1,200 lei


Nadia Neagu , din echipa ACI Timisoara

E vremea sa fim generosi. Contez pe ajutorul vostru pentru a sustine Asociația Copii și Zâne si proiectele lor. Multumesc!

Suma stransa: 1,000 lei


Istvan Barazsuly , din echipa HOSPICE Timisoara

Alerg pentru cei care au nevoie de sustinerea mea.

Suma stransa: 900 lei


Daniela Pop , din echipa Copii si Zane

Dragi oameni, mersul la dentist poate fi un stres pentru oricare din noi iar cand vine vorba despre un copil cu o tulburare în dezvoltare, poate fi o adevarata provocare. E nevoie de ajutor sustinut atat din partea parintilor, a terapeutilor cât și a medicului stomatolog. Haideți să facem ca provocarea să fie mai ușoară și să dăm o mână de ajutor Pișcoțeilor!

Suma stransa: 220 lei


Vartosu Ioana , din echipa Scoala mamei Junior

Mersul la stomatolog este o provocare chiar și pentru noi ca și adulti. Când vine vorba de un copil cu autism, aceasta poate fi una dintre provocările supreme. Multi părinți sunt nevoiți sa aleagă anestezia totala pentru copilul lor chiar și pentru o banala carie. Susținem aceasta frumoasa inițiativa pentru copiii speciali.

Suma stransa: 150 lei


Donatii directe

Anonim 150 RON Succes! 
Anonim 100 RON zâmbete pentru micuți 
Daniel Vizman 50 RON  
Professional Integration Team S.A. 3,660 RON Suntem la Timotion pentru a fi alaturi de Asociația Copii și Zâne si proiectul lor minunat “Pișcoțel merge la dentist”. Ne dorim sa oferim un sprijin si sa contribuim in procesul de adaptare al copiilor cu tulburare din spectrul autist pentru a-si mentine si fizic sanatatea, sa poata trece ceva mai usor peste aceste proceduri stomotalogice care aduc fiecaruia dintre noi stres si anxietate. 
Pascariu Emanuel 30 RON  
Anghel-Lorinți Anca 10 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Oana Pe 20 RON Inspirată de donatorul de anul trecut care a susținut fiecare proiect...

Hai să plouă cu donații și oameni faini la Timotion 9! 
Previous Next