|   Inscriere 

Restricții rutiere cauzate de derularea evenimentului sportiv și caritabil Timotion 2023 – Timişoara se mişcă

În acest sfârșit de săptămână are loc Timotion, ediția a IX-a, cel mai mare eveniment caritabil de alergare şi pedalare din vestul țării. Timotion se va desfășura duminică, 28 mai, începând cu ora 8:00, cu startul curselor din Piaţa Iancu Huniade, ținând cont de reglementările naționale și locale de la data evenimentului. În această ediţie vor avea loc 8 curse de alergare și pedalare, 4 cronometrate și 4 necronometrate. Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru ca 12 inițiative din judeţul Timiş, din arii precum educație, sănătate şi asistenţă socială să se materializeze pentru binele comunităţii.

Cele 8 curse de anul acesta sunt: Cursa Hamilton 2km, Cursa Continental a Micilor Campioni Timotion, Cursa Decathlon – Distracție pe roți, Cursa Flex – Timotion Everywhere (>1km), Cursa Ro Bike Valley (de pedalare, cursă cronometrată), Crosul Visma 5.5km (cursă cronometrată), Crosul Akwel 10.5km (cursă cronometrată) şi Semimaratonul Flexik 21km (cursă cronometrată).

Detalii despre proiecte, donații și curse se găsesc pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

Publicul este invitat să urmărească live evenimentul pe pagina de facebook a evenimentului, dar şi să participe la susţinerea alergătorilor şi bicicliştilor, fie pe traseele de alergare şi pedalare, fie la start-finish în Piaţa Iancu Huniade.

Traseul curselor cronometrate va urma în mare parte aleile de pe cursul Begăi, însă vor afecta circulația autovehiculelor pe o parte din zona centrală și a unor artere din oraș, prin restricționare, după cum urmează:

Duminică, 28 mai, în intervalul orar estimat/ maxim 8:30 – 15:30, cursele Timotion vor afecta traficul rutier de pe străzile și zonele menţionate mai jos:

  • Piața Iancu Huniade (zonă de start-finish), Str. 20 Decembrie, Bd-ul Vasile Pârvan, Str. Traian Lalescu, Stadionul Știința, Pasaj Michelangelo, Bd-ul Corneliu Coposu, Str. Pestalozzi, Parcul Regina Maria, Str. I.L. Caragiale, Piața Romanilor, Bd-ul 3 august 1919, pod Decebal, Spl. Nistrului, Parcul Justiției, Str. Spl. Spiru Haret, Str. George Enescu, Bd-ul Ion Brătianu, Str. Ac. Al. Borza, Blvd. C. D. Loga, Bldv. M.Eminescu.

Restricții trasee mijloace de transport în comun, duminică, 28 mai, în intervalul orar 08:30 – 15:30: 16, 21, Express 3, Express 7, Express 8, M37, M51; 

De asemenea, din data de 27 mai, de la ora 12:00, până în data de 28 mai, ora 16:00, parcarea de autocare din Piaţa Iancu Huniade, respectiv parcarea din faţa clădirii Modex vor fi rezervate în vederea organizării evenimentului. 

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare cu strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea, mişcarea și mersul cu bicicleta devin o opțiune.

Previous Next