Vă prezentăm mai joi membrii echipei de jurizare proiecte pentru ediţia Timotion VIII. Suntem onoraţi să avem alături oameni generoşi care se implică voluntar în acest proces şi care pe lângă timpul lor, oferă proiectelor recomandări valoroase.
Ana-Maria este arhitectă, cadru didactic la Facultatea de Arhitectura și Urbanism Timișoara unde preda din 2009 în cadrul materiilor de planificare urbană. Printre interesele sale de cercetare se numără regenerarea urbană și urbanismul participativ, implicarea comunităților în generarea propriilor soluții urbane.
Romina este absolventă de Jurnalism și pasionată de crearea de comunități locale, naționale și europene. Este implicată în viața comunități din Timișoara din 2005, atunci când a activat ca și voluntară în organizația neguvernamentală, Institutul Intercultural Timișoara, unde a și rămas în următorii 14 ani ca și coordonator de proiecte. Acolo a gestionat diverse procese de implicare civică printre care strategia pentru tineret a Municipiului Timișoara (2014-2020), Consiliul Local al Tinerilor Timișoara, grupurile de lucru naționale și locale pentru integrare migranţilor. A făcut parte din grupuri de inițiativă ce au creat asociații culturale, de tineret și inițiative ecologice. Din 2019 lucrează la Viena, unde pune bazele unor comunități europene care au ca scop sprijinirea tinerilor voluntari din Europa. Motto-ul ei este „gândește global, acționează local” căci orice mare inițiativă trebuie să aibă comunități locale care să o susțină și să o aducă aproape de fiecare om din comunitate.
În cei 31 de ani de carieră a îndrumat oameni ca profesor la Universitatea Politehnica Timișoara (primii 9 ani), ca director adjunct într-o corporație americană locală în Timișoara (21 ani) și ca întreprinzător particular (aflată aici la început de drum). Angela a gestionat afacerile și operațiunile într-o organizație complexă – matricială, cu un ritm ridicat de schimbări, cu peste 4300 de angajați, reușind să atingă vânzări de 1B $ pe an. A reușit să schimbe și să implementeze o mentalitate medicală și automotive eficientă în fabrica Flex Timișoara precum și o strategie de succes care a mărit portofoliul de afaceri și clienți, prin implementarea servicilor de Prototipuri – Introducere de noi Produse, Automatizare, Proiecte de îmbunătățire continuă, Procese de monitorizare și control în timp real a liniilor de producție și prin Digitizare. În nou-înființata ei companie Umbra Project dorește să ajute companiile locale să se conecteze într-un mod eficient cu corporațiile și companiile externe și să contribuie la dezvoltarea comunității locale. Din Martie 2021 este Plant manager la Adient Jimbolia, o fabrică cu 1100 de angajați unde se produc scaune și angrenaje reglare scaune pentru industria auto.
Alis lucrează de 14 ani ca marketing project manager și de curând a încheiat programul de master ”Philosophical counselling and consultancy” de unde s-a născut o nouă pasiune: cea pentru gândire critică și perspectivism. Drumurile i s-au intersectat mereu cu event managementul și construirea de comunități. Tot ce a făcut încă din timpul facultății a fost condimentat din plin cu voluntariat și implicare socială. Crede cel mai mult în puterea educației de a ne ajuta să înțelegem de ce este necesar să fim mai buni, mai blânzi și mai lucizi.
Radu Trifan are 39 de ani, este de profesie economist și trăiește în Timișoara alături de soție și de cei doi copii. Este licențiat al Universității de Vest din Timișoara și are un master în management și integrare europeană. A studiat în Italia, Germania și România și a lucrat în marketing, publicitate și mass-media. Ca redactor a colaborat la numeroase publicații din Timișoara și alte localități din județul Timiș, astfel că, de-a lungul activității profesionale, a acumulat o excelentă cunoaștere a comunităților locale din zona Banatului și a problemelor cu care acestea se confruntă. În 2018 a decis să înființeze Asociația Acasă în Banat prin care să vină în sprijinul acestor comunități. În cei peste trei ani de activitate, organizația condusă de el a derulat zeci de proiecte din domeniul social, cultural și al protejării patrimoniului, în numeroase localități de pe întreg cuprinsul Banatului. A mobilizat și coordonat peste două mii de voluntari din țară și străinătate. Radu promovează implicarea oamenilor în comunitățile în care trăiesc, ajutorarea persoanelor defavorizate, dezvoltarea voluntariatului, creșterea sustenabilă și protecția patrimoniului.
Mulţumim, echipei de selecţie proiecte!
Timotion este un program implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Alergotura.