|   Inscriere 

Donează pentru comunităţile vulnerabile

Un maraton al solidarităţii

La începutul crizei, acum aproape 4 săptămâni, am demarat rapid campania Solidari în faţa COVID-19. Am început fără un plan de intervenție, pentru care nu era timp. Ne-am mișcat foarte repede, organic și asta a venit cu rezultate bune. Nu a fost vreme de pierdut. Când am înțeles nevoia și urgența şi am văzut că există încredere, ne-am pus în mişcare. 

Am strâns bani și, din mers, consultându-ne cu medici şi cu partenerul nostru, Asociaţia Şcoala Mamei Junior, am reuşit pe o piaţă supraaglomerată de cereri să ne mişcăm rapid şi să acoperim un foc care ardea.

Sute de donaţii. Sute de telefoane. 

Mii de echipamente de protecție pentru medici: măști, botoșei, combinezoane, dezinfectanți, viziere, ochelari şi mănuși, pe de altă parte, echipamente care ajută pacienții: un aparat PCR, monitoare EKG-uri, ventilatoare, kituri de testare, transiluminatoare de vene au mers către spitalele comunitare. Am început prin a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara şi Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” şi am ajuns să ajutăm 32 de spitale, în total.  

Am văzut cu emoție cum oameni din izolare nu au uitat de comunitate. Am depăşit un prim moment critic.

Acum, simţim că am intrat într-o perioadă de acalmie. Reflectăm. Schimbăm uşor traseul. Ajungem într-o altă zonă sensibilă pe care criza COVID-19 a intensificat-o. Comunitățile vulnerabile care zilele acestea, se adâncesc în şi mai multă precaritate.

Cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenţei în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai ies din casă din motive de siguranţă şi pentru că serviciile nu le mai sunt solicitate? Cum arată Şcoala de acasă pentru copiii care nu au acces la tehnologie şi nu pot ține pasul? Ce se întâmplă cu urgenţele medicale care au fost trecute în planul doi, de către pandemie?

Campania Solidari în faţa COVID-19 continuă pentru a sprijini comunităţile vulnerabile. Am ajuns la acest scenariu după ce am consultat o serie de ONG-uri locale care lucrează la firul ierbii cu cei mai puţin norocoşi dintre noi. E nevoie să le fim alături.

În continuare, ne asumăm să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor pentru protejarea comunităților vulnerabile. 

Donaţiile continuă, online, pe platforma Timotion în Fondul Solidari în faţa COVID-19 sau prin SMS (2 EURO) la numărul de telefon 8837, cu textul „Timiş”.

Previous Next