|   Inscriere 

Timișoara, beneficiară ARC – Fondul de Urgență

De la primele semne ale crizei medicale din România, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) a colectat prin Fundațiile Comunitare nevoile spitalelor din teritoriu și, prin intermediul Fondului de Urgență, a strâns bani pentru echipamentele necesare medicilor care luptă cu coronavirusul. Prioritatea numărul 1 a Fondului de Urgență este creșterea capacității de testare a Covid-19 în toată țara, dar și achiziția de echipamente și materiale de protecție pentru echipele medicale

Printre primele apeluri la care Asociația pentru Relații Comunitare a răspuns a fost cel venit de la Timișoara pentru cumpărarea unui aparat de testare și a 3.000 de teste Covid-19. Echipamentul a costat 113.350 euro, iar achiziția a fost rezultatul unui proces derulat împreună cu Fundația Comunitară Timișoara, partener local ARC și membru în echipa Timotion. Partenerii locali ai ARC se ocupă de identificarea nevoilor spitalelor locale și de distribuția echipamentelor medicale acolo unde este cea mai mare nevoie.

„Mulțumim Asociației pentru Relații Comunitare pentru promptitudinea cu care a răspuns nevoi urgente de a crește capacitatea de testare în Timișoara, contribuția adusă potențează eforturile cetrului de testare și asigură o capacitate de testare ridicată de aproximativ 500 teste pe zi.” a spus Daniela Chesaru, din partea Fundației Comunitare Timișoara și a echipei Timotion. 

Previous Next