|   Inscriere 

Povestea campioanei la care donațiile au venit singure

Dintre sutele de oameni care își depășesc limitele la Timotion, dintre miile care aleargă pentru ei și pentru cauzele în care cred, o campioană ne împărtășește cum respectul, emoția și empatia pot fi motorul unei campanii de mobilizare. Deși și-a atins targetul financiar personal, mesajul ei de conștientizare a publicului asupra nevoilor persoanelor cu dizabilități merge mai departe și are nevoie de tot sprijinul publicului.

Erika Weisz

Susține: Ceva de Spus – Un loc

Suma strânsă: 5000 lei

Termen limită pentru donații: 13 mai 2019

De ce Timotion și cum ai început?

Am început să alerg datorită unui amalgam emoțional personal, pentru a mă descărca, dar am căutat să fructific într-un fel acest efort. Mi-a fost tare greu să decid pentru care proiect să alerg deoarece colaborez cu cel puțin jumătate dintre ONG-urile prezente la Timotion. Când am făcut alegerea, am avut-o în minte pe Eli, copreședinta CDS, dovada vie pentru care este mare nevoie de UnLoc în societatea noastră.

Ai o strategie de promovare a cauzei pe care o susții?

Vreau să arăt lumii un grup vulnerabil și să dedic fiecare antrenament unei persoane cu dizabilități, prezentând pe scurt povestea persoanei. În timp ce alerg, mă gândesc ce voi povesti lumii despre acea persoană, ce m-a impresionat la ea, ce greutăți a întâmpinat și cum face față provocărilor de zi cu zi. Intenția mea este să pun accent pe partea de conștientizare a publicului și doar secundar pe cea de fundraising. Persoanele cu dizabilități muncesc enorm pentru a se bucura de ceva ce noi am uitat să apreciem: normalitatea. O persoană cu dizabilități dintr-o instituție e privată de iubirea familiei, de sprijin și de dreptul de a decide pentru propria persoană lucruri mărunte precum hainele cu care se îmbracă sau meniul.  Este important ca noi toți să ne dăm seama cât de norocoși pentru că avem sănătate și puterea de a ajuta.

Când ai început antrenamentele?

Am început pregătirea la începutul lunii februarie. Nu am mai fugit de cel puțin 15 ani, și chiar pe vremea când practicam un sport de performanță, alergatul nu era preferința mea. Am reușit să-mi depășesc comoditatea și limitele gândindu-mă la efortul depus de către un copil cu dizabilități pentru a evolua.

Ai avut momente dificile pe parcursul antrenamentelor și a campaniei de campion?

Mi-e greu la fiecare antrenament. M-au durut inițial șoldurile, apoi gambele, apoi genunchii, am simțit că nu primesc aer și că îmi vâjâie urechile. Nu îmi este greu însă să dedic antrenamentele deoarece am scris de fiecare dată din suflet. Cel mai tare m-a emoționat când am văzut că au donat părinți ai copiilor cu care lucrez. Părinții unui copil cu dizabilități fac eforturi enorme pentru a susține financiar terapiile propriului copil și totuși au găsit resurse pentru a dona.

Cum ai trecut peste momentele foarte grele?

Au fost astfel de momente, dar mi-ar fi rușine să mă plâng. M-au motivat tare piticii din centru de plasament cu care lucrez, am văzut efortul lor și tot acel efort ar fi în van dacă ar ajunge într-o instituție pentru adulți. Aș alerga oricât ar fi nevoie pentru a mă asigura că fiecare dintre ei va avea Un Loc într-o locuință protejată unde să fie tratați cu respect și să primească sprijinul necesar.

Cum ai mobilizat prietenii și publicul să te susțină?

Nu am mobilizat pe nimeni. Nu a fost nevoie. Mai degrabă m-au mobilizat ei să îmi ating targetul la alergat deoarece mă simțeam prost când abia alergam 4-5 km dar se acumulase deja 70-80% din sumă. Targetul financiar nu a fost prioritar, nu am crezut că voi strânge toată suma, însă mi-am dorit mult să „arăt lumii” acești oameni care muncesc din greu pentru a ajunge acolo unde nouă ni se pare de la sine înțeles să fim: incluși în societate.

Care este mesajul tău înainte de startul de săptămâna viitoare?

Mă bucur mult să alerg alături de alți 6000 de oameni care au ales să-și dedice timpul și energia unei cauze sociale. E o onoare să mă alătur atâtor oameni frumoși care vor să facă o schimbare în această lume. E minunat că între ONG-uri nu se pune problema unei concurențe la start, ci de participarea cu sufletul la o sărbătoare a comunității.

Cum i-ai încuraja pe ceilalți campioni care întâmpină dificultăți în fundraising?

Să fie autentici și vorbească despre motivația lor în alegerea cauzei.

Cum simți această perioadă în care ești campion Timotion V?

Sincer, nu știu. Faptul ca am ales să fiu campion pentru o cauză socială nu a provocat vreo schimbare. Lucrez zi de zi cu persoane cu dizabilități, și ei chiar muncesc foarte mult pentru a putea ”ține pasul” cu noi, pentru a fi incluși și integrați în societatea noastră. Pentru mine, ei sunt adevărații campioni.

Pe campioana de fundraising Erika Weisz o găsești aici, iar până în 13 mai poți dona direct către ea sau către cauza pe care o susține: Ceva de Spus – Un loc.

Lista tuturor celor 20 de proiecte Timotion V o poți accesa aici, iar campionii aici.

Previous Next