|   Inscriere 

Invata sa reusesti de la Andrei!

Trezitul dis-de-dimineata, chiar inainte de prima ora, naveta, ore de munca, ore suplimentare de munca – pentru multi dintre noi aceasta este reteta pe care incercam din rasputeri sa o evitam. Daca majoritatea adultilor se ingrozesc putin la gandul unui astfel de program, pentru un copil suna de-a dreptul dezastruos. Insa, dupa cum bine stim, totul se reduce la perspectiva pe care o ai. Si pentru ca la Timotion ne place in mod deosebit sa vedem oameni si comunitati aflate in miscare, dorim sa vi-l prezentam pe Andrei.

De luni pana vineri Andrei se trezeste la ora 5 dimineata, schimba doua mijloace de transport pentru a ajunge la timp de la periferia orasului la scoala. Acum urmeaza scoala si programul de after-school, dar situatia lui Andrei nu a fost intotdeauna aceasta. Insa nici inainte de a participa la programul de after-school din cadrul proiectului „Invata sa reusesti!”, Andrei nu a venit niciodata la scoala cu temele nefacute, in pofida faptului ca nimeni nu ii putea oferi vreun ajutor in rezolvarea lor, mama sa fiind analfabeta. Mai mult decat atat, el a fost cel care a trebuit sa o convinga pe mama sa ca e important sa se ocupe de teme, ea neputand sa inteleaga de ce Andrei se dedica intr-o asemenea masura scolii.

Participarea lui la programul de after-school i-a oferit in primul si in primul rand sansa de a invata o lectie de viata: cum sa reusesti! Pe langa un cadru organizat in care isi poate rezolva toate temele, in cadrul acestui program lui Andre ii s-a oferit stimulare si apreciere pentru munca lui. Daca la intrarea in proiect Andrei nu facea parte din categoria copiilor cu rezultate foarte bune, pe parcursul anului scolar a devenit din ce in ce mai implicat si dornic de a rezolva independent sarcinile scolare. Pornind de la rezultate modeste, prin dedicare si sprijin, Andrei a devenit un scolar premiant. Nici acum activitatea lui nu se incheie odata cu plecarea acasa, deoarece Andrei cere diferite carti pentru a le citi in timpul liber.

La fel ca si Andrei, alti 74 de copii din familii defavorizate sunt sprijiniti sa mearga la scoala prin proiectul “Invata sa reusesti!”, sustinut de United Way. La randul sau, proiectul “Invata sa reusesti!” este doar unul din cele 21 de proiecte pentru comunitate, pe care le puteti sustine la Timotion la editia de anul acesta.

Fiecare dintre cele 21 de proiecte propune o solutie pentru o problema din comunitatea locala, fie ca vorbim despre probleme sociale sau de integrare a unor categorii vulnerabile, despre probleme in educatia pe care o primim, scolara, sportiva sau tehnica – de la programe de after-school, la ateliere de reparat biciclete, la teatru portabil, workshopuri de croitorie sau reamenajare si salubrizare saloane medicale, solutiile nu lipsesc, e nevoie doar de oameni entuziasti si energici pentru a le pune in practica. Aflati mai multe despre proiectele pe care le puteti sustine aici: http://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/ si nu uitati ca impreuna putem si noi sa invatam sa reusim sa construim o comunitate implicata, pozitiva si dedicata!

Previous Next