|   Inscriere 

De azi ne punem in miscare cu viteza luminii

Nu am descoperit o formulă magică, însă știm să aplicăm energie acolo unde trebuie: la Timotion 2017!  Prin toate turele noastre de alergat ne-am gândit cum stă treaba cu E=mc2 și am descoperit că dacă aducem la un loc mentalități și comunități, obținem dublu de energie și ne mișcăm chiar și cu viteza luminii înspre acea comunitate pe care ne-o dorim cu toții.

E nevoie de multă multă energie pentru a fi pozitiv dar și pentru a rămâne pozitiv, pentru a plănui, dar și pentru a visa, pentru a continua și mai ales pentru a începe:

„Timotion este mult mai mult decât un eveniment ce se desfășoară o dată pe an. Data de 23 aprilie este doar punctul culminant al unei munci de un an, iar Timotion înseamnă o vastă rețea de voluntari, organizații partenere, instituții locale, sponsori și donatori care contribuie fiecare, după posibilități, la afirmarea spiritului de solidaritate și a dorinței de a face bine, care sălășluiesc în noi. Aceasta este, de fapt, cred eu, frumusețea conceptului Timotion: contribui la propria ta stare de bine, bucurându-te de endorfine și de satisfacția de a da o mână de ajutor celor din jur și, în același timp, ai parte de împlinirea și încrederea pe care ți le dau sentimentul de apartenență la o comunitate puternică. Acestea sunt și motoarele care ne dau energie și putere de muncă celor din echipa de organizare. Este o rețetă pe care o recomandăm fără rezerve tuturor.” (Cristina Potra-Muresan, din partea echipei de organizare)

De aceea începem săptămâna cu o explozie de endorfine, care se înmulțesc pe măsură ce tot mai mulți alergători își adaugă energia la fluxul de endorfine și încredere cu care vom împlini cele 21 de proiecte pentru o comunitate mai puternică. Ne lipsesc încă câteva ingrediente ca să ajungem într-adevăr să spargem bariera vitezei luminii și să împrăștiem lumina noastră în tot orașul, iar unul dintre aceste ingrediente ar putea fi chiar energia ta! Ai de ales între 21 de proiecte care vor schimba comunitatea timișoreană. Fiecare din aceste proiecte propune o soluție necesară pentru o problemă din comunitatea locală, fie că vorbim despre probleme sociale sau de integrare a unor categorii vulnerabile, despre probleme în educația pe care o primim, școlară, sportivă sau tehnică – de la ateliere de reparat biciclete, la teatru portabil, workshopuri de croitorie sau reamenajare și salubrizare saloane medicale, soluțiile nu lipsesc, e nevoie doar de oameni entuziaști și energici pentru a le pune în practică.

According to plan, până la ediția următoare vei avea ocazia să sărbătorești ce-i important pentru tine într-o comunitate în care oamenii cu dizabilități pot să îți stea alături mai fericiți, mai siguri pe sine și fără capul plecat, eventual acoperit cu căciuli croite de tineri care au învățat o meserie la centrul de zi pe care-l frecventează, cu o tunsoare realizată de alți tineri care la rândul lor au învățat în aceleași condiții o altă meserie, împreună cu alți prieteni și copii sănătoși, care au parte de un acces mai bun la educație și sport, în jurul unui pom de Crăciun imens, construit din doze de aluminiu care clădite una peste alta vor simboliza mult mai corect comunitatea sustenabilă și responsabilă în care ne vedem trăind. Sounds good? Atunci alege aici schimbarea pe care vrei să o vezi în comunitate și hai să o punem în practică!

Previous Next